DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Takıntılı Düşünceler

Sesli Dinle

Çayı koklamadan, elmayı ağzınızda iyice çiğneyip tadını almadan tüketmeyin, yiyecekleri tadına odaklanarak tüketin ve bazen aşınızı bazen paranızı paylaşın. Tebessümler size şifa olacak. Yaşamın her hali ile kabullenin ve tadını çıkarın.

Takıntılı Düşünceler
05.11.2021
4.168
A+
A-

Takıntılı düşüncelerden nasıl kurtulabiliriz?

“Ben başardım sizde başarabilirsiniz.”

Merhaba arkadaşlar uzun zaman muzdarip olduğum, mücadele ettiğim sonunda kurtulduğum rahatsız edici düşüncelerden nasıl bir çıkış yakaladığımı sizlere anlatmak istiyorum. Bende sizler gibi çok araştırdım, didik didik bir çıkar yol aradım, üstelik çoğu zaman bende sizler gibi arka planda hala hayal ürünü düşünceler ile okuduklarımla kendimi özdeşleştirme çabasına girdim tıpkı sizin şu an yaptığınız.

Okuduğum izlediğim her uzmandan bir şeyler aldım ve harmanladım kendimi yoğurdum yeniledim.

Bu konuda yanlış anlaşılmak istemem uzman değilim sadece yaşadıklarım ve araştırmalarım ile geldiğim aşamayı sizlere sunmak istediğimin özellikle altını çizmek isterim, bu benim tamamen şahsi mücadele yolum.

Olur ya bir nebze olsun fayda sağlayabileceğim umuduyla yazıyorum.

Üzüntü, bunalım, düşünmeden duramama bunların hepsi insan olmanın getirdiği insana özel duygular. Yani sıra dışı değiller. İnce ruhlusunuz ve incinmekten çıkmazlara düşmekten korktuğunuz için diğer insanlardan biraz daha fazla düşünüyorsunuz, ruhunuzu yoruyorsunuz.

Beyin gerçeği ve gerçek olmayanı ayırt edemiyor düşündüğünüz şeyleri yaşadığınızı varsayarak daha da panikliyorsunuz ve zamanla işin içinden çıkamaz hale geliyorsunuz.

Sakinleşip arkanıza yaslanın, bunların birer düşünce yağmuru olduğunu, çoğunun gerçek dahi olmadığını kabul edin, bunları sadece siz düşünüyorsunuz ve kurguluyorsunuz. Senaryolarını kendinizin yazdığı rafa kalkmış birer filmden ibaret bu hisler. Takıntılarınıza beyniniz ve zihniniz eklemeler yaparak yeniden kurguluyor, panik duygularınıza uygun şekilde yeniden tasarlıyor ve haliyle sizi bunaltacak hale getirip önünüze seriyor.

Hepimiz insanız zaman zaman hayatın inişli çıkışlı yolları bizim var olan gerçeğimiz…

Beynin görevi de düşünmek. Çok düşündüğünüz çıkmazlarınızı düşünerek besliyor, suluyor ve daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüştürüyorsunuz aslında her şey sizin düşüncelerinizi başka şeylere yöneltmenizle son bulacak. Bu içinden çıkılmaz hal durulacak ve zamanla azalıp yok olacak.

Sadece bunu fark edip inanmaya başladığınızda düşünceler aniden buharlaşacak. Çünkü bu farkındalıkla artık galip gelen sizsiniz gerçeği ve kurguyu ayırabilen düşüncelere teslim olmak yerine teslim alan kişi siz olacaksınız.

Kendinize zaman ayırın ve kaçmaya çalıştıklarınızı ablukaya almayı deneyin her probleme mantıklı çözümler ile yaklaşın kendinizle sakin sakin konuşun.

Takıntı haline getirdiğiniz düşüncelerinizi sıradanlaştırdıkça onlar artık sizin zihninizde dolaşıp durmayı bırakıyor.

Tanımadığınız insanların tebessümleri ile ruhunuzu besleyin. Bir yaşlının poşetini taşıyın birinin bozulan ya da benzini biten arabasını gördüğünüzde koşun itekleyin. Ve sohbet edin ayaküstü selamlaşın yabancılarla.

Olumlu düşüncelere odaklanın, kendinize güzel gelen uğraşlar bulun. Hayatınızdaki rutini bozun, küçük güzel şeylerle hayatınızı renklendirebilirsiniz. Bedeninizi ve zihninizi yorun ama bunu yaparken güzel sonuçlara erecek şeyler yapın sizi mutlu edeceğine inandığınız şeyler.

Başlarda zorlanacaksınız çok zor ama bir süre sonra üzerinizdeki negatif duygular yerini güzelliklere, hoşlandığınız duygulara bırakacak.

Bir süre sonra bambaşka biri olacaksınız, bambaşka bir insana dönüşeceksiniz.

Çayı koklamadan, elmayı ağzınızda iyice çiğneyip tadını almadan tüketmeyin, yiyecekleri tadına odaklanarak tüketin ve bazen aşınızı bazen paranızı paylaşın. Tebessümler size şifa olacak. Yaşamın her hali ile kabullenin ve tadını çıkarın.

Hoş kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.