DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sonu Gelmeyen Gündemler ile Kıbrıs

Son derece önemli dönemde, başarılı şekilde Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı yaparak adından söz ettiren, Doktor kimliği ile vatandaşlarıyla güçlü bağlar kuran, Milletvekili Sibel Siber gerçek gündemi, tüm detaylarıyla açıkladı. Kafalarda ki soru işareti olan, söylentilerle gündemden düşmeyen Cumhurbaşkanlığı adayı olacak mı sorusuna ise net bir şekilde cevap verdi.

25.12.2019
32.631
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Trük Cumhuriyeti ilk kadın Başbakanı ve Meclis Başkanı olan Sayın Dr. Sibel Siber hanımefendiyi ‘Fikrimiz Olsun’ programında konuk ettik.

Başkent Lefkoşa‘ da gerçekleştirdiğimiz görüşmemizde Sayın Siber Kıbrıs gündemini, gerçekleri, halkın beklentilerini, dünya gündeminde yer alan görüşmeleri, Türkiye ve Kıbrıs arasında ki gelişmeleri, tüm detayları siz değerli Mevzu Haber izleyicileri ile paylaştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Sağlık sorunlarını ve politikalarını, Kıbrıs’ın mevcut hal ile Sulh anlaşmasıyla mı yoksa ateşkesle mi sağlandığını, Siyasi kaos ve iktidar sorunlarını, Birleşmiş Milletlerde yapılan görüşmeleri, sürekli bahsedilen sözde izolasyon tehlikelerini, Cumhurbaşkanı sayın Mustafa Akıncı’ nın açıklamalarını, Doğu Akdeniz de yaşananları, Türkiye’ nin bölgede çalışma yapan Sondaj ve araştırma gemilerinin değerlendirmelerini, Geçit kale hava alanının İHA ve SHA lara açılmasını, sorunların temelini ve çözüm yollarını ve daha birçok konuyu değerlendiren E. Başbakan ve Meclis Başkanı Doktor Siber sorularımıza açıklıkla ve içtenlikle yanıt verdi.

Meclis Başkanlığı döneminde yürüttüğü çalışmalar ve tecrübeleri ile kapalı tutulan Kıbrıs gerçeklerini yazarı olduğu ‘Aynı Masada Yarım Asır, Tutanaklar ve Tanıklık’ isimli kitapla halka sunan Dr. Siber, açıklamalarında yer alan yaşanmış önemli olaylara kitabında belgeleri ile yer verdiğini belirtti.

Yakın tarihte yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olacak mısınız sorusuna ise net bir açıklama getirdi.

Sayın Dr. Sibel Siber ile ‘Fikrimiz Olsun’ programı birinci bölümü bugün saat 17:30′ da Mevzu Haber portalımız, MH Tv kanalımızda sizlerle …

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.