DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Siyasetin Saygın ismi Uluç Gürkan

Türkiye siyasetinin sevilen ve saygı duyulan ismi, Gazeteci, Eğitimci kimliği ile de tanınan TBMM eski Başkan Vekili Uluç Gürkan ile uzun ve dolu bir sohbet gerçekleştirdik. Yaşanmış önemli olayları, gerçek yönleriyle bizzat tanığından dinlemenin ayrıcalığı ve doğru bilgi ile aydınlanmanın hazzını yaşadık.

05.10.2019
12.618
A+
A-

Nezaketi, samimiyeti, düşüncelere olan saygısı, bilgiye olan tutkusu ülke ve millet sevgisi, daima üretme azmi ile tanınan ‘ Ödüllü Gazeteci ’ üstad,

Siyaseten farklı görüş sahiplerinin dahi hakkında güzel anılara, dostluğa sahip olduğu, hakkaniyetli kişiliği ile tanınan’ Meclis Başkan Vekili, Milletvekili’,

Edindiği tecrübelerini, bilgilerini gelecek nesillere aktarma gayreti ile halen üniversitelerde ders veren ‘ Özverili Hoca ‘ olarak adlandırılan ‘ Eğitimci ‘ bir isim Uluç Gürkan beyefendi ile bir araya geldik.

uluç gürkan

uluç gürkan

Geçmişten edinilen bilgi ve tecrübelerin, geleceğin inşasında ki öneminden, yakın tarihten, Türkiye Cumhuriyeti kuruluşu, siyasi hareketleri, çok kritik olayların yaşandığı hassas dönem olan TBMM de yer aldığı dönem yaşananlardan, günümüz siyasi değerlendirmelerinden oluşan sohbetimiz, geleceğe dair temenniler ile sürdü.

Farklı düşünmenin zenginlik olduğunu fakat doğru bilginin öneminden dem vurdu Sayın Gürkan, ortak paydalarda buluşabilmenin kazanımlarından, ülke ve millet sevdası ile genç nesillere verilmesi gereken önem ve destekten bahsetti uzun uzun.

Birçok konuda örnekler verdi, özellikle kendisini yetiştiren, yeniliğe açık olan genç nesil derken sohbetimize eşlik eden Sayın Avukat Aslıhan Ergün hanım efendiyi örnek verdi. Adalet meslek lisesinden mezun olup, hemşirelik yüksekokulunda eğitim alıp, sonrasında adalet meslek yüksekokulu, hukuk fakültesi bitiren bu süreçte ise kâtip olarak çalışan ve anne sorumluluğu taşıyan bir isim olarak azimle çalışmanın gelişime olan katkısına bir örnek olarak bahsetti.

uluç gürkan- aslıhan ergün

uluç gürkan- aslıhan ergün

Yazarı olduğu ‘ Ermeni Sorunu’nu Anlamak’, ‘Malta Yargılaması’ – ‘Ermeni Katliamı Suçlaması ve Karar’ ve ‘Atatürk’ün izinde Türkiye Dünyayı Değiştirecektir’ isimli kitapları ve içeriklerinden konuştuk.

Ve bir söz verdi, takipçimiz olduğu www.mevzuhaber.com portalımızda, ‘ Fikrimiz Olsun ‘ programımızda konuk olacağına dair. Davetimize olumlu yanıt veren, bizlere zaman ayıran, ismi akçeli işlerde anılmamış Sayın Gürkan’ ı ağırlayacak olmanın sevinci ile görüşmemiz sonlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.