DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Siyasetin, Diplomasinin, Silahların ve Ekonominin Önüne Geçen Güç

“Sporcular ve sanatçılar halkların seçtiği, görev başında ki tüm yetkililerle tarafsız ve sorunsuz temas kuran insanlardır. İradelere olan saygımız ve sanatımızı veya sporumuzu icra etme gayretimiz ötesinde bir hedefimiz olmayan bizlerin, insanların sıcak duygularla kaynaşması, yakınlık hislerinin doğması anlamında da büyük katkılarının olduğu somut olarak görülmüştür.”

Siyasetin, Diplomasinin, Silahların ve Ekonominin Önüne Geçen Güç
08.11.2021
10.276
A+
A-

Siyasetin, Diplomasinin, Ekonominin Üzerinde ki Güç…

Son günlerde çalkantılı haberlerle gündeme gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde siyasetin, diplomasinin, paranın veya askeri güçlerin ve temasların başaramadığı bir ilk Spor sayesinde başarıldı.

Bu gerçeklik bir kez daha sporun ve sanatın evrensel dil, ortak payda ve pozitif duyguların kaynağı olduğunu teyit etti.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın takdiri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın talimatları, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ofisinin desteğiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar başta olmak üzere tüm kurumların işbirliğiyle inanılması zor, sevindirici bir organizasyon hayata geçirildi.

Akdeniz’in gergin günlerinde, savaş söylemlerinin yer aldığı dönemde Hacettepe Üniversitesi, Gençlik ve Spor Kulübü, Yüzme takımı tarafından “Dünya Barış Günü” sebebiyle uluslararası bir yarış tertip edildi. A.B.D, İtalya, Fransa, İtalya, Rusya gibi çok sayıda ülkeden milli yüzücülerin katılım sağladığı “Akdeniz Barış Parkuru” ismi verilen yarışmada “Savaş beklenilen denizden, barış çıktı” sözleri dünyaya bir mesaj niteliğindeydi.

Programa en üst düzeyde katılım sağlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve Lefkoşa Büyükelçisi, Hacettepe Spor Kulübü Başkanı, dereceye giren sporculara ödüllerini takdim ettiler.

Bu organizasyonun gerçekleşmesi için büyük çaba harcayan Hüseyin Kuriş ile MevzuHaber olarak görüştük ve aradan geçen süre ile birlikte daha da netleşen değerlendirmelerini aldık.

Kuriş, “ Türkiye ve KKTC Devletleri büyüklerinin, tüm kurumların desteğiyle, duyarlılığıyla gerçekleşen organizasyonun birçok kazanımı olmuş, ilklere imza atılmıştır” diyerek başladı sözlerine.

“Öncelikle ABD ve Avrupa’nın birçok ülkesinden milli sporcuların katılım sağladığı bir organizasyon olması sebebiyle uluslararası etkinlikte KKTC fiilen tanınmış oldu. Ayrıca içinde bulunulan zorlu günlerde, gergin söylemlerin ötesinde dünya insanlarının ortak paydalarda buluşabileceğini gösteren bir organizasyon olarak tarihe geçti. Bunun yanı sıra katılımcı ülkeler başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinin basının da ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ ifadesi yer aldı. Sporcular ve sanatçılar halkların seçtiği, görev başında ki tüm yetkililerle tarafsız ve sorunsuz temas kuran insanlardır. İradelere olan saygımız ve sanatımızı veya sporumuzu icra etme gayretimiz ötesinde bir hedefimiz olmayan bizlerin, insanların sıcak duygularla kaynaşması, yakınlık hislerinin doğması anlamında da büyük katkılarının olduğu somut olarak görülmüştür.” Sözleriyle etkinlik ve sonrasında ki düşüncelerini, tespitlerini paylaştı.

Bu ve benzeri programlarına devam edeceklerini, sanatın ve sporun ayrıcalığıyla öncelikle Türkiye Cumhuriyetine ve birlikte çalışma yürüttükleri taraflara katkıda bulunmaya gayret edeceklerini, özel projelerin planlandığını ifade ederek KKTC ve Türkiye ile karşılıklı düzenlenen parkur ve yarışma sebebiyle destek veren, katılım sağlayan tüm isimlere şükran ve minnet duygularını tekraren ifade eden Hüseyin Kuriş, ilklere imza atılmış olan bu etkinlikte yer almanın onur verici olduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.