DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şahit Olunuz

Sesli Dinle

Her konuda kutuplaştığımız yetmiyormuşçasına bu konuda da çatışma ortamı yaratmak isteyenlerin bir kısmını Noel Babanın geyiklerine diğer kısmını ise Allah’a havale ediniz.

Şahit Olunuz
31.12.2021
5.194
A+
A-

Yarın yeni yılın ilk günü. Birçoğumuz için değişen tek şey takvim yaprağındaki rakamlar olacak. Ama yine de güzeldir böylesi zamanlar. Dilemek için, hayal kurmak için, kutlamak için, ümit etmek için vesiledir.

Geçen hafta yazdığım yazıda değişimden bahsetmiştim. O zaman doğum günüm vesilesi ile geçmişimi irdelemiş kişisel değişimimi gözden geçirmiştim. Bu sefer de yeni yıl vesilesi ile son bir yılımı gözden geçirdim. Bir yılda bile ne çok şey değişmiş.

Bu sene tüm zorlayıcı dışsal faktörlere rağmen benim açımdan kazanımlarla geçen bir yıl oldu. İşimi değiştirdim mesela. Daha keyifle yaptığım gazeteciliğe, yayıncılığa İş’te Life Adana dergisinde görev alarak döndüm…

Yanlış bir evliliğin kıyısından dönüp içsel huzur ve dengeli yaşam üzerine yoğunlaştım. MevzuHaber ailesi ile tanışıp burada haftalık olarak sizlere meramımı anlatma fırsatı yakaladım. Kendi bölümümden bambaşka bir alanda yüksek lisansa başladım. Yeni dostlarla tanışıp yeni bir kaç yer gezdim. Yeni kitaplar okuyup yeni diziler takip ettim. Velhasılıkelam, bir seneye çokça şey sığdı sevgili dostlar.

Biz sıradan insanlar için hayat sürprizlerle dolu. Buna rağmen hayal kurmaktan, dilemekten, plan proje yapmaktan ve bunlar uğruna mücadele etmekten alıkoyamıyoruz kendimizi. Bu yıl geçen yıllardan farklı olarak yeni yıldan isteklerimi ve bir kaç projemi burada sizlerle paylaşıp huzurunuzda tarihe not düşmek istiyorum. Şayet MevzuHaber ailesinde sizlere seslenebilme imkânını yitirmemiş olursam bu yazıda sözünü ettiğim istek ve projelerin kaçını basarmışım hep birlikte bakmak istiyorum.

İlk hedefim uzun zamandır aklımda olan ama gerek kendi tembelliğimden gerekse içinde bulunduğum koşullardan ötürü ötelemek zorunda kaldığım “Kitap yazma” fikri. Bu sene bunu başarmak istiyorum. Bu hedefimi buraya yazarak en azından kendime bir baskı oluşturmak niyetindeyim.

İkinci hedefim, şayet hem nakit hem de vakit olarak daha yaşanılabilir bir çalışma sistemi içinde var olamazsam sistemden azade bir alternatif yaşam modeline katılım göstermek. Bu yönde çalışmalar yürüten düşünürler ve aktivistlerle sistem dışı üretim modellerinin teorik çalışmalarını yapıyoruz. Pratikteki mümkünlüğü daha ön görülebilir olduğunda adım atarız diye ümit ediyorum.

Üçüncü hedefim ise kısa bir süre içinde bende bir tutku halini alan motosikletle alakalı. Motosiklet mantığına ve trafiğine uyum için aldığım küçük motosikletimin yerine en azından iller arası seyahat edebileceğim güçte bir motosiklet almak.

Bir hedefim daha var ama onu kendime saklıyorum. Diğer hedeflerle ilgili ne kadarının gerçekleştiği ne kadarının hayalde kaldığını Allah ömür verirse seneye buradan sizlerle paylaşmak isterim.

Son olarak, bu akşam şampanya patlatıp hindi yiyenleri de, namaz kılıp Mekke’nin Fethi’ni kutlayanları da seviniz. Her konuda kutuplaştığımız yetmiyormuşçasına bu konuda da çatışma ortamı yaratmak isteyenlerin bir kısmını Noel Babanın geyiklerine diğer kısmını ise Allah’a havale ediniz.

Mutlu yıllara…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.