DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sahil Çamı, Zerdeçal ve Üzüm Çekirdeği

Sesli Dinle

Bu üç mucizevi ürünün bir arada kullanılmasıyla insan vücudundaki faydaları anlatmakla bitmez…

Sahil Çamı, Zerdeçal ve Üzüm Çekirdeği
02.02.2021
57.816
A+
A-

Merhaba değerli okurlar,

Geçen haftaki yazımda çam kabuğu ekstraktının cilt üzerindeki faydalarını konu almıştık. Bu hafta da sizlere doğanın mucizesi sahil çamı, zerdeçal ve üzüm çekirdeğinin insan sağlığı üzerindeki faydalarından bahsedeceğim. Sahil çamı Fransız sahil çamı olarak da bilinen bir çam türüdür. İçeriğinde ponifonel ve flavonoid sınıfında yer alan Antosiyanin etken maddeleri mevcuttur.

Sahil çamının yapılan araştırmalarda C vitaminine göre daha yüksek antioksidan özelliği olduğu görülmüştür. C vitamini ve çam kabuğunun birlikte kullanıldığında sinerjik etki gösterdiği tespit edilmiştir.

Yapılan araştırmalara göre özellikle kas ve eklem hastalıklarında kolejen bir yıkıma neden olan enzim sentezini durdurur. Kıkırdak hasarlarının engellenmesine yardımcı olur. Özellikle bağ doku hasarlarına bağlı yanlış doku oluşumunun engellenmesine yardımcı olur. İltihap kurutucu özelliğe sahip ve bakteri virüs gibi yabancı maddelere karşı vücudun direncini arttırır. Kan beyin bariyerini aşarak, merkezi sinir sisteminin dokularını koruyarak, olumlu sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir.

Migren kas ve kramp ağrılarında etkilidir.  Hepatit C virüsüne karşı mekanizma oluşturur. Damar geçirgenliğini artırır ve ödem oluşumuna engel olur. Yine yapılan araştırmalarda sahil çamı ACA reseptörünün duyarlılığı görülmüş ve kovid-19 un ACA reseptörüne bağlanarak akciğer hücrelerine girdiği bilinmektedir. Bu nedenle virüsün akciğere inmesine mâni olur.

ZERDEÇAL

Zerdeçalda etken madde bileşeni kurkumindir ve bir polifenoldür. Yani bitkilerin renklenmelerinden sorumludur. Antioksidan özelliği vardır. Bu özelliği ile kanserde antilipidemi yani kandaki yağ oranını düşürücü öğrenme ve sözel hafızada etkilidir. Parkinson hastalığı, Alzheimer hastalığı gibi sağlık sorunlarında koruyucudur. Total kolesterolü ve LDL kolesterolü azaltarak HDL kolesterol de düşüşe neden olmamaktadır. Bu sebeple kronik kolesterol hastalarında etkilidir. Kurkumin kan glikoz düzeyinde belirgin bir azalma, insülin düzeyinde ise belirgin bir artış sağlamaktadır.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ

Üzüm çekirdeği düzenli bir şekilde kullanıldığında üç gün içerisinde bütün vücut hücrelerini yenilemeye etkili porisiyongilleri içerisinde bulundurur. Kalp damar sisteminde damar elastikiyetini koruyucu özelliktedir. Kanda pıhtılaşmayı, tıkanmayı önler. Kanserin önlenmesinde destek olur.

Enfeksiyonlara ve inflamasyonlara karşı korur. Görme gücünü geliştirir ve kan şekerinin kontrolü sağlar. Sahil çamı, zerdeçal ve üzüm çekirdeği doğanın bize sunduğu bu üç mucizevi bitki bir arada kullanıldığında insan vücudunda sinerjik etki gösterir.

Bu üç mucizevi ürünün bir arada kullanılmasıyla insan vücudundaki faydaları anlatmakla bitmez; Covid 19 virüsüne karşı hem koruyucu hem iyileştirici özelliğe sahiptir. Üç ürünün karışımıyla kullanıldığında kana çabuk karışır ve vücutta 14 saat gibi uzun süre kalıcı özelliğe sahiptir. Antioksidan ve antiviral özelliğe sahiptirler. Panomini yani zatürre oluşumuna engel olur ve hücrenin bütünlüğünü bozdurmaz. Antiviral özelliği ile kana ve kalbin zarar görmesini engeller. Ayrıca kan sulandırıcı özelliği ile kan hücreleri birbiri ile yapışmaz pıhtı oluşumunu önler. Erkeklerde kısırlık da etkilidir, sperm sayısını arttırıcı özelliğe sahiptir. Retinada, katarakt, sarı nokta gibi göz rahatsızlıklarında etkisi görülmüştür.

Kulak çınlaması, diş eti kanamaları, ağız içi yaraların da helikobakteri, idrar kaçaklığı, alzheimer, hiperaktif bozukluk, karaciğer sirozu ve böbrek salgısında etkisi görülmüştür. Kasa giden oksijeni artırdığından dolayı sporcularda etkilidir. Kan beyin bariyerini aşıp orada koruyuculuk etkisi gözlemlenmiştir. Rahim hastalıklarında çikolata kisti, erken menopoz gibi birçok rahatsızlıklarda etkisi görülmüştür. Uzun süre sigara içenlerde yapılan testlerde kanı temizlediği görülmüştür. Alkol ve sigara kullananlarda olumlu sonuçlar alınmıştır. Balgam söktürücü özelliği vardır.

Öksürük tat ve koku almama durumlarında etkisi gözlemlenmiştir. Beyni besleyici, beyin hücrelerini yenileyici özelliktedir. Mevsimsel alerjik durumlarda etkilidir. Covid-19 virüsünün 3-5 yıl sonra vücutta bırakacağı zararı en aza indirme özelliğine sahiptir. Diyabet ve şeker hastalığında özellikle tip 2 hastalarında güzel sonuçlar gözlemlenmiştir. Yapılan araştırmalara göre cilt lekelerinde olumlu sonuçlar gözlemlenmiştir. Kemik erimesi eklem kas sisteminde kıkırdağı besler menisküs bağ dokusu kaybında güzel sonuçlar gözlemlenmiştir Bağırsak hastalıkları kolit ülser gibi rahatsızlıklarda ve yine hemoroid varis gibi birçok rahatsızlıklarda etkili sonuçlar gözlemlenmiştir.

Bu güzel doğa mucizelerinin araştırılmış ve bulunmuş özellikleri şimdilik bu kadar. Elbet ki zamanla çalışmalar devam ederken yeni güzel etkileri de öğrenilecektir. Bu haftalık yazımı burada sonlandırırken, gelecek haftaya kadar sağlıkla kalın dileklerimi iletiyorum.

İyi haftalar dilerim.

YORUMLAR

  1. yasemin ersin dedi ki:

    çok güzel bir yazı elinize sağlık.bu 3 maddeyi içeren harika bir takviye kullandım. sinerjileri cok güzel