DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özlem’ce; Para Enerjisi 3

Sesli Dinle

Paraya sahip olma enerjisini ve sahip olduğumuz para miktarını artırmak için neler yapmalıyız? Bizi engelleyen hatta durduran blokajlarımızı fark ettik. Atalarımızdan, dedelerimizden tüm kuşaklar boyu aile fertlerimizden herhangi birinde…

Özlem’ce; Para Enerjisi 3
04.06.2021
2.908
A+
A-

Bakış açısı, dünyayı görme, algılama ve olayları değerlendirme biçiminizdir. Sizin hayattaki tüm deneyimleriniz bakış açılarınızı yaratır. Herhangi bir olaya iyi, kötü, doğru, yanlış diye bakmanız beyninizde o olay ile ilgili önceden oluşturduğunuz bilinçaltı kodlarının sonucudur.
Geçen haftaki yazımda para ile ilgili tüm negatif-pozitif bakış açılarımızı bulup hepsi için “ilginç bakış açısı” alıştırmasını yaptığımızı varsayıyorum. Şimdi paraya davet olma zamanı. Davet enerjisi şükür alanındadır. Siz yaşadığınız herhangi bir olaya, elde ettiğiniz herhangi bir varlığa, hislerinize, hatta yaşayamadıklarınıza şükran duyarsanız işte burada tüm alıp kabul etme enerjilerini davet etmiş olursunuz. Yargı ve şükür aynı alanda barınamazlar. Yargı duyduğunuz herhangi bir şeye şükran duyamazsınız. Öncelikle kendimizi, sonrasında ise yaşadığımız hiçbir şeyi ve hiç kimseyi yargılamayacağız.

Nasıl olacak peki bu? Birisi gelip benimle ilgili ağır bir ithamda bulundu diyelim. Cevap vermeyecek miyim? Kavga etmeyecek miyim? Onun ağzının payını vermeyecek miyim? Hayır. Bunun yolu bu değil. İlginç bakış açısı burada da devrede sevgili Can’lar. O kişiye bu yargısı için teşekkür edip, “bu gerçekten ilginç bir bakış açısı ve bu bakış açısı sende var. Benim bu konu ile ilgili bakış açım farklı. Bu da benim ilginç bakış açım.” Diyeceğiz. Bunu sesli veya içinizden söyleyebilirsiniz. O kişiye bunları düşündürten şey tamamıyla kendisi ile ilgilidir. Kişi kendinde hissettiği eksiklikleri görür hep başkalarında. Bu nedenle de o kişiye bu konuda destek olup olamayacağınıza bakın.

Yargısızlık işte tam da budur. Yaşanabilecek üç durum vardır. Birincisi o kişi ile hem fikir olursunuz ve o eleştiriyi satın alıp tüm benliğinize bunun doğruluğunu ispatlamak için sonuna kadar yaşarsınız söylediklerini. İkincisi tamamen reddettiğiniz ve direnç gösterdiğiniz durumdur. Burada da karşı negatif enerji geliştirirsiniz ve başka olumsuz kuyuya itersiniz kendinizi. Üçüncüsü ve en hafif olanı ise yargısız kalıp, bu durumun sizinle ilgili olmadığını kavrayıp, bu yargı için teşekkür edip oradan ayrılırsınız. İşte her durumla her kişiyle ilgili yargısızlık alanına girebilirseniz tüm para kanallarınızı da açmaya hazırsınız demektir.

Paraya sahip olma enerjisini ve sahip olduğumuz para miktarını artırmak için neler yapmalıyız? Bizi engelleyen hatta durduran blokajlarımızı fark ettik. Atalarımızdan, dedelerimizden tüm kuşaklar boyu aile fertlerimizden herhangi birinde olan kıtlık bilinci bizde parasızlık sorunu yaratmış olabilir. Bu blokajları yok etmenin çeşitli yöntemleri var tabi ki. Siz kendinize en uygun olanını seçip bir danışmanlık alabilirsiniz. Sonrasında ise seçim yapacağız. Paranın tüm bolluğuna, bereketine, kolaylığına, ihtişamına sahip olmaya gönüllü müyüz? Paranın hayatımıza gelmesi için davet olmaya gönüllü müyüz? Gelen her parayı, hediyeyi miktarına bakmaksızın alıp kabul etmeye gönüllü müyüz? 1 lira da 1 milyon lira da aynı enerjidedir. Burun kıvırmadığınızda, şükrettiğinizde gelecek olanları artırırsınız.

Başlangıç egzersizi olarak yine bir kağıt kalem alalım. 1 ay boyunca yaptığınız yapacağınız tüm harcamalarınızı not alın. Bakkaldan aldığınız sakızı bile ekleyin. Tüm kredileriniz, kredi kartlarınız, kira, aidat, çocuğunuzun okul parası, giyim kuşam maliyetleri, yeme içme giderleri hepsi olsun listenizde. Hiçbir şeyi atlamadığınıza emim olun. Hatta arkadaşınıza ısmarladığınız kahvenin parasını bile ekleyin. Şimdi de kazanç tablomuza dönelim. Başka bir bölüme de elimize geçen her bir kuruşu, tüm gelirlerimizi yargısızca yazalım. Hediyeleri bile. 1 ayda elimize geçen, geçecek olan tüm maddi kaynakların %10 unu hesaplayıp giderler bölümüne ekleyelim. Tüm bunların sonucunda oluşan rakamlar bize öncelikle gelir gider dengemizi netleştirecek olup, bizim ne kadar para oluşturmamız gerektiğini gösterecektir. Ve bu paranın bizde zaten olduğu enerjisiyle soracağız evrene “bu miktarda parayı ve daha fazlasını kolaylıkla yaratmak için ne gerekir? Hayatıma daha başka ne katabilirim? Daha başka ne yaratabilirim? Eğer bu soruları daha önce de anlattığım gibi sadece merak enerjisi ile ve yargısızca sorarsanız ve cevabı vermeden akışa teslim olup beklerseniz çok kısa bir süre içinde alanınızın nasıl değiştiğini, karşınıza şimdiye kadar hiç çıkmamış fırsatların nasıl çıktığını göreceksiniz. Bakış açınız realitenizi yaratır. Tüm negatif bakış açılarınızdan kurtulmanın bir yolunu bulun ve yaşanacak mucizelere kapılarınızı açın.

Haftaya devamında görüşmek üzere. Takipte kalın, sevgiyle kalın, hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.