DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özgürleşen Özgür Özel Ve SMMM’ ler…

Sesli Dinle

Meslek mensuplarının problemlerle de dans ettiği günümüzde hükümet sadece siyasetteki ritmi değil ekonomideki ritmi de yakalamak zorunda, bu özel dans Mali Müşavir’ siz yapılamaz…

Özgürleşen Özgür Özel Ve SMMM’ ler…
16.01.2024
2.932
A+
A-

Sayın Cumhurbaşkanı geçenlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel için onu özgürleştireceğiz dedi.

Kamunun yükünü çeken vergi beyannamelerini düzenleyerek tüm işlemleri kamu adına yürüten serbest muhasebeci mali müşavirlere 2024 yılı için çok düşük bir zam açıklandı açıklanan zamma göre aylık işletme defterinden alınan ücretle bir öğün yemek yiyemezsiniz.

Sayın Cumhurbaşkanı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri de özgürleştirse ne güzel olurdu, bu ağır yüklerinden, gereksiz angaryalarından…

Meslek mensupları bir ay beyanname vermeseler ve kendilerine bu işten özgürleştirseler bu kamunun hali ne olurdu? Çok fazla sorumluluk ve şimdi geçici vergi dönemlerinde uygulanmak üzere enflasyon muhasebesi çıktı. Bu işle uğraşanlar, zorlu çalışma temposunda çalıştıracak eleman bile bulamadıklarını söylüyorlar.

Peki, halkı ekonomik sıkıntılardan özgürleştirmek ve çeşitli meslek gruplarının Oda temsilcileri ile sıkı çalışma yaparak destekçisi olmak muhalefetin görevi mi, hak edileni hak edene özgür mü verecek?

Siyasetin gölgesindeki meslek örgütlerinde hükümet kanadına yakın duranlar güçlü bir şekilde haklarını talep etmiyorlar, muhalif kanatta olanların ise ya sözü geçmiyor ya da istemeyi bilmiyorlar.

Cumhuriyetin 100. yılını geride bıraktığımız bu yılda meslek mensuplarının hali bu mu olmalıydı?  Serbest muhasebecinin, serbest muhallebici kadar değerinin olmadığı ülkemizde meslek mensupları haklarını talep ediyor.

Meslek mensuplarının problemlerle de dans ettiği günümüzde hükümet sadece siyasetteki ritmi değil ekonomideki ritmi de yakalamak zorunda, bu özel dans Mali Müşavir’ siz yapılamaz…

Angaryalardan kurtulmaya, yeşil pasaport, emeklilik için fiili hizmet süresi zammı ve diğer yan haklar gibi kamu haklarından yararlanmaya, meslek mensupları olarak en çok bizim ihtiyacımız var.

Sayın Cumhurbaşkanım savunma sanayinde ve pek çok alanda önemli adımlar attınız… Sıra şimdi meslek mensuplarının yeni düzenlemelerle yetkin ve etkin saygıdeğer bir meslek grubu olarak tanınmasına geldi. Meslek mensupları özgürce nefes almak kamu personeline verilen tarzda hak ve adalet istiyorlar. Atacağınız küçük pozitif bir adım bumerang misali size fazlasıyla lezzetli bir meyve olarak geri dönecek.

Esprili bir dille kendisi özelinde özgürleştireceğinizi söylediğiniz Özgür Bey kadar,  Sayıları 125 bini bulan meslek mensuplarının da özgürleştirilmeye ve hak ettiklerini almaya hakları yok mu?

Bu konuda çalışmaya ve elimizi taşın altına koymaya hazırız ve haklarımızın verilmesi için umudumuzu size bağladık.

Saygı ve sevgiler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.