DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Nasıl Başarılı Bir İnsan Olabiliriz?

Sesli Dinle

Ne iş yaparsanız yapın eğer böyle yaşıyorsanız siz zaten kendi başarınızı elde etmişsiniz demektir. Huzurlu uyanıp huzurlu uyuyabiliyorsanız, hiç kımıldamayın zaten başarmışsınızdır…

Nasıl Başarılı Bir İnsan Olabiliriz?
26.11.2021
5.596
A+
A-

Merhaba arkadaşlar yine naçizane bir konuyu ele alacağız. Çocukluktan beri başarı beklentisi ile büyütülmedik mi?

Merak ediyorum aranızda bir bitki olduğumuzu düşünen oldu mu? Sanki süslü püslü bir saksıda salonun başköşesinde muhafaza ediliyorduk…

Tüm samimiyetimle soruyorum bu hisse kapılan oldu mu? Yoksa sadece ben mi böyle düşünüyorum.

Sanki evde kıymetli bir bitkiydik ve başarı bizim için açmamız beklenilen çiçeklerimizdi. Başarmak neydi ki?

Bize yükledikleri beklentileri önlerine sersek mutlu olacaklar mıydı?

Peki ya biz o başarı iplikleriyle ya kör düğüm olsaydık? Bana söyler misiniz, başarı nedir?

Başarı birilerinin bizden beklediği koltuklar, üniformalar mıdır? Başarı ismimizin önüne konulan etiketler midir?

Başarı bize yüklenen ya da yüklenilmeye çalışılan değildir.

Başarı bizim içimizde var olan tutkunun vücut bulmasıdır.

Başarılı olabilmek için bütün etkilerden sıyrılıp özümüze erişmemiz, benliğimizi keşfetmemiz ve neyi başarmak istediğimizi bulmamız gerekiyor.

Başarının altında daimi bir tutku yatıyor eğer tutkularımızın değil de sürüklenmişligimizin peşine gidersek neler olacağını biliyor musunuz?

Hiç gitmek istemediğimiz kendimizi veremediğimiz bir iş ve patron ile köşe kapmacalar başlar. Uzun süre dayanılabilir, dayanan insanları gördüm lakin her akşam uyumak istemeyen ve izin gününü iple çeken insanlarda gördüm…

Ne yapmak istiyorsak yapacağız ama körü körüne değil önce yoğurulacağız okulda başlayacak mücadele hatta sokakta zaman akıp gidecek ve okuyarak kalemin gücüyle, başarı sağlayamadıysak ne yapacağız? İstemediğimiz şartlarda çalışacağız, istemediğimiz ortamlarda bulunacağız, hem bir personel olarak patrondan beklentileri zihnimizin bir kenarına yazacağız hem de güçleneceğiz ama vazgeçmeyeceğiz bize huzur veren ortam neredeyse oraya varacağız, bulamadıysak kendimiz kuracağız ilk adımımız sermaye biriktirmek ve bu sermayeyi edinene dek yoğurulmak pişmek olacak.

Her daim birikim yapın eğer bulunduğunuz ortam sizi tatmin etmiyor boğuyor ise bir işte mecburi çalışırken hayalinizdeki işin alt yapısını hazırlayın, sabredin sadece alt yapı ile de olmayacak kurduğunuz düzen tutulana dek çarkı döndürecek gücü de biriktireceksiniz.

Hatta bu işin kendini belli edeceği nokta da yani çabalarımız boşa giderse ne yapacağız bunun alternatifini dahi hesaplayacağız ve önünüze iki yol çıkacak ya tutunup işinize sahip çıkarak yürüyeceksiniz ya da alternatiflere yöneleceksiniz. Yani başarısız da olsa gerçekleşmiş bir atağın hemen akabinde defansa çekileceksiniz…

Pişman olmayın inandığınız başarı uğruna yiyeceğiniz darbeler kurtuluş uğruna heba edeceğiniz mermilerden ibarettir.

Zaten her ihtimali göze almadan mücadeleye başlayamazsınız ve mücadele etmediğiniz takdirde bir ömür taşıyacağınız hem yükünüz hem de bir ukdeniz olur.

Başarı bir sürüklenişten kendi yolunuza tutunmaktır. İçinizdeki tutkuya kulak vereceksiniz ne yapmanız gerekiyor ise oraya yönelerek bir yol çizeceksiniz.

Kendi tutkunuzun götürdüğü yol nereye çıkıyorsa Üniforma, güvenli liman, kendi tutkun, kendi iş yerin, kendi istediğimiz yaşam alanına ulaşmaktır başarmak.

İhtiyaçlarınızı karşılayan önünüzü aydınlatan ve en önemlisi bugün sizi huzurlu hissettirecek yerde yani ait olduğunuz yerde olmaktır başarı.

Olumlu olumsuz bütün sonuçları yazın bir yola çıkacaksınız çıkmadan önce bavulunuzu hazırlayın. Fizibilite çalışmaları yapın başarılı olmak istediğiniz işi yapan firmaları araştırın mümkünse gidin o firmalarda çalışın. Bu sayede sektördeki yerinizi önünüze çıkabilecek zorlukları ve kritik püf noktaları yaşayarak tespit edebilirsiniz.

Planlarınızı yaparken başarısızlığa sebep olacak detayları irdeleyen ve minimize edin. Hangi işte çalışacağım? Benim hayal ettiğim düzen için ne kadar sermayeye ihtiyacım var? Başarılı olursam neler yapacağım? Başarısız olursam bu atağın ardından nasıl bir defans kuracağım?

En önemli nokta burası inandıklarınız uğruna ne kadar risk alabilir ve neleri göze alabilirsiniz? Burayı büyütebildiğiniz kadar büyütün en son en dip noktaya kadar defansınızı hazırlayın.

En kötü durumda dahi tekrar toparlanabileceğiniz bir güzergahınız muhakkak olsun. Yaşadığımız sürece ne kadar düşersek düşelim uçmayı başarana dek her fırsatta deneyeceğiz.

Başarı bir savaştır mücadeledir. Güzel bir plan ve hazırlık ile hayatınızı kurtarabilirsiniz, fırsatları da es geçmeyin hayat her zaman bir fırsat sunar, değerlendirmenizi bekler es geçerseniz tekrarı olur mu olmaz mı bunun bir garantisi yoktur…

Mutlu, huzurlu bir şekilde güne başlamak ve akşam kafanızı yastığa huzurla koymak asıl olan budur yani başarmak budur.

Ne iş yaparsanız yapın eğer böyle yaşıyorsanız siz zaten kendi başarınızı elde etmişsiniz demektir. Huzurlu uyanıp huzurlu uyuyabiliyorsanız, hiç kımıldamayın zaten başarmışsınızdır…

Benim için başarılı insan kendi mutluluğunu yakalayan insandır. Umarım sizlerde hayatı gerçekten yaşamayı başaran insanlardan olursunuz.

Hoş çakalın arkadaşlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.