DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Mucizedir Umut

Sesli Dinle

Kendi yazdıklarını kendisi okuyan bir adamdım, bir gün sesimi birileri duyacak, birileri bu satırları okuyacak ve ben birilerinin kalbine dokunacağım diyordum, bak güzel arkadaşım sen okuyorsun, ben neredeyim, sen neredesin ama hayat bana sana sesimi duyurabilme fırsatını verdi.

Mucizedir Umut
12.11.2021
3.156
A+
A-

Merhaba sevgili dostlar.

Güzel bir gün ve ben bu güzel günde kalemi elime alıp duygularımı dökmek istedim neden mi güzel bir gün?

Çünkü bu yaşadığım benim en sevdiğim sıradan bir gün. Daha önce de bahsetmiştim sıradan günlerin müptelasıyım diye. İnsan hayatının en kıymetli anı sıradan bir günün ortasında yaşadığı o andır.

Hayatım doğrularım gibi hatalarımla da dolu. Yanlış seçimler, boşa giden çabalar, boş yere sonuna varılmış yollar, yorgun bir beden derken benim aşina olduğum ve cebimden hiç çıkarmadığım son bir kozum var ismi “umut”.

Umudumu hiçbir zaman kaybetmem, en tükendiğim gece de dahi herkes uyurken çıkarırım cebimden ve belirir sihirli sözcükler “Yarının sürprizleri beni bekliyor.” Bu beklentiyi hiç yitirmem ve kritik kararlarda, kritik çıkmazlarda imdadıma hep o umut yetişir.

Umut benim yarınımdır, en sevdiğim şimdileri güzelleştiren şey umuttur.

Sönmeyin sakın sönmeyin, az yanın ama tam sönmeyin. Serçeleri düşünün, bizler gibi dolapları yok, stokları yok, yarın ki yiyecekleri hazır değil ama cıvıltıları hiç dinmiyor.

Serçe gibi yaşamak diyorum biraz heyecan, biraz coşku sonu bilinmeyene hep umut dolu.

Cıvıltınız dinerse yaşamınız diner. Asmayın yüzünüzü hayat fırsatlarla doludur bir odaya kapansanız kabuğunuza çekilseniz o fırsat sizi gelip o odada yine bulur, emin olun buna. Kader insanlara ara ara ikramda bulunur ve bu ikramlar sizi iğnenin deliğine girseniz yine bulur.

Boğazınıza kadar karaları bağlasanız sinseniz yahut sindirilseniz o küçücük ışığı avucunuzda saklayın adı umut olan.

Zorlamayın çırpınmayın kendinizi boşuna yorulmayın sakin olun silkelenin ve umut edin.

Hayat size o ikramı hiç ummadığınız bir anda sunacaktır.

Örneğin ben, yıllardır yazıyorum kendimce, kendim yazıp, kendim okuyordum.  Çoğu zaman yırtıp atıyordum,  neden yazdığımı bilmiyordum.  Kendi yazdıklarını kendisi okuyan bir adamdım, bir gün sesimi birileri duyacak, birileri bu satırları okuyacak ve ben birilerinin kalbine dokunacağım diyordum, bak güzel arkadaşım sen okuyorsun, ben neredeyim, sen neredesin ama hayat bana sana sesimi duyurabilme fırsatını verdi.

Kim bilir daha ne güzellikler olacak daha ne acılar yaşayacağız hepimiz kendi hayat filminin başrolleriyiz ve filmin sonunu bırak bir bölüm sonrasını bilemiyoruz.

Hayat kocaman bir şimdiden ibarettir, şimdilerimizle şekillenir geçmiş ve gelecek. O yüzden geçmişi silmeyi geleceğin ise peşine düşmeyi bırakalım ve en kıymetli olan aslında hayatımızı belirleyen şimdilerimizi kaçırmayalım. Tadını çıkaralım, güzel düşünelim, kendimizi güzel şeylerle motive edelim. İnanın o umutlar hep karşılığını buluyor eninde sonunda şimdilerimiz güzelleşiyor ve şimdisi güzelleşen insanın geçmişi de geleceği de aydınlanıyor.

Kendini tüketme, tükettiklerinin keyfini çıkar.

Umudunu hiç bir zaman yitirme, içinde bulunduğumuz şu an bile mucizelere şahit oluyorsun, her şey çok güzel, hayal ettiğin ne varsa onun hayalini tekrar kur. Eminim bir gün öyle bir şimdi çıkar ki önüne, umut yerini şimdiye bırakır ve sahip olmak istediğin şey her neyse çıkar gelir.

İnsanların umutları tükenmediği sürece hayatları hep güzelleşecek evrende bir kar tanesi kadarız eriyip gideceğiz ama biz mucize bir varlığız bizim eriyişimiz dahi mucizelerle dolu bir yolculuk olacak.

Kendinize iyi bakın umutla kalın. Hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.