17 Ekim 2026, 22:15:09
Dolar 49,5202
Euro 55,7063
Altın 6.633,21
BİST 11.721,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Kurtulmuş’tan Suriye mesajı: “Kimse terörle zehirlemeye kalkmasın”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Suriye’ye ilişkin değerlendirmesinde, “Suriye’yi kimse terör örgütleri vasıtasıyla zehirlemeye kalkmasın. Suriye Suriyelilerindir ve Suriye hep beraber ortak bir geleceği kurmak için kararlıdır.” dedi.

Kurtulmuş’tan Suriye mesajı: “Kimse terörle zehirlemeye kalkmasın”
26 Ocak 2026 23:58
2.279
A+
A-

İspanya’dan İsrail’e Tam Silah Ambargosu

İstanbul’da Filistin’e Destek Yürüyüşü Için Vatandaşlar Galata Köprüsü’nde Buluşuyor

Suriye’de Son Durum Ateşkes Ihlalle Başladı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, resmi ziyaret kapsamında Ankara’ya gelen İspanya Temsilciler Meclisi Başkanı Francina Armengol Socias ile TBMM’de heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından iki isim ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye–İspanya ilişkilerinde olumlu gündem

Basın toplantısında konuşan Kurtulmuş, Türkiye ile İspanya arasındaki ilişkilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez arasındaki uyumlu diyalogla güçlü şekilde sürdüğünü ifade etti. Ticaret, savunma sanayii, enerji, denizcilik, turizm, eğitim ve kültür alanlarında sağlam işbirliklerinin bulunduğunu belirten Kurtulmuş, Türk Hava Yolları’nın İspanya şehirlerine gerçekleştirdiği uçuşların da iki ülkeyi yakınlaştırdığını vurguladı.

Gazze ve Filistin vurgusu

Kurtulmuş, Gazze’de ateşkese rağmen devam eden saldırılar karşısında İspanya hükümeti ve halkının tavrını takdirle karşıladıklarını belirterek, İspanya’nın Filistin Devleti’ni tanımasının ve iki devletli çözümü savunmasının önemli olduğunu söyledi.

Parlamenter diplomasiye dikkat çekti

[eii post_id=”315013″ theme=”1″]

Parlamenter diplomasinin uluslararası ilişkilerde giderek daha önemli hale geldiğini dile getiren Kurtulmuş, Meclisler aracılığıyla ülkeler arası çok taraflı ilişkilerin güçlendirildiğini ifade etti. Armengol’un ziyaretinin uzun bir aradan sonra gerçekleşmesinin de önemli bir eşik olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’na ilişkin sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, komisyonun 20 toplantı yaptığını ve raporlama safhasında sona gelindiğini söyledi. Hazırlanacak raporun, komisyon üyelerinin görüşleri alındıktan sonra TBMM’ye sunulacağını ve Meclis’in kendi takvimi içinde gerekli yasal düzenlemeleri ele alacağını belirtti.

Suriye ve YPG değerlendirmesi

Suriye’deki terör örgütü YPG’ye ilişkin bir soruya da yanıt veren Kurtulmuş, temel hedefin terör örgütünün tüm unsurlarıyla kendini feshetmesi ve silahlı mücadeleyi sona erdirdiğini ilan etmesi olduğunu vurguladı.

Suriye’de ulusal birliğin sağlanması ve terör örgütlerinin tamamen tasfiye edildiği bir yapının oluşmasının beklendiğini ifade eden Kurtulmuş, “Suriye’de silahlı grupların tamamının meşru güçler olarak devlet yapısı içinde yer aldığı bir süreci hep birlikte görmeyi temenni ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.