15 Eylül 2026, 17:25:13
Dolar 48,6398
Euro 56,1604
Altın 6.691,63
BİST 13.970,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 23°C
Cum 24°C
Cts 25°C

Kepsut OSB faaliyete geçti: Yatırımcı süreci başlıyor

Kepsut OSB faaliyete geçti: Yatırımcı süreci başlıyor
15 Eylül 2026 12:18
162
A+
A-

BALIKESİR – BHA 

Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, düzenlediği basın toplantısında ilçede tamamlanan ve devam eden yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda Kepsut Organize Sanayi Bölgesi’nin çalışmaları da ele alındı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla Kepsut OSB’nin faaliyete geçtiğini duyurduğunu hatırlatan Cankul, projenin yaklaşık 1,5 yıllık yoğun bir hazırlık sürecinin ardından bu aşamaya geldiğini ifade etti.

OSB’nin alanı değiştirildi

OSB için ilk etapta farklı bir bölgenin değerlendirildiğini belirten Cankul, söz konusu alanın geniş tarım arazilerine denk gelmesi nedeniyle gerekli izinlerin alınamadığını söyledi.

Bunun üzerine yeni bir alan belirlendiğini ve izin süreçlerinin başlatıldığını aktaran Cankul, bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından projenin ilerlediğini kaydetti.

Kepsut OSB’nin Türkiye’de hızlı ilerleyen OSB projelerinden biri olduğunu belirten Cankul, projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde sürdüğünü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da çalışmalara önem verdiğini ifade etti.

“Tarımı kaybetmeden sanayiyle gelişmeli”

Balıkesir’in önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğunu belirten Cankul, İstanbul’a yakınlığın kenti gıda üretimi ve tedariki açısından önemli bir konuma taşıdığını söyledi.

Balıkesir’in ekonomik gelişiminin tarımla sınırlı kalmaması gerektiğini dile getiren Cankul, sanayi yatırımlarının da artırılması gerektiğini belirtti.

Kentin doğal yapısının, yeşil dokusunun ve tarımsal üretim gücünün korunarak sanayiyle gelişmesi gerektiğini vurgulayan Cankul, Kepsut OSB’nin bu açıdan önemli bir yatırım olduğunu kaydetti.

Cankul, OSB’nin stratejik konumuyla Balıkesir’in doğusundaki en büyük organize sanayi bölgelerinden biri olmasının hedeflendiğini söyledi.

Yatırımcılara 4. Bölge teşvikleri

Kepsut OSB’nin yatırımcılar açısından teşvik avantajlarına sahip olduğunu belirten Cankul, bölgenin 4. Bölge teşviklerinden yararlandığını ifade etti.

Yatırımın niteliği ve mevzuattaki şartlara göre SGK işveren desteği, vergi indirimi, KDV ve gümrük vergisi avantajlarının yatırımcılar için önemli imkanlar sunduğunu belirten Cankul, teşviklerin nitelikli yatırımların Kepsut’a gelmesine katkı sağlayacağını söyledi.

OSB’de konut ve sosyal alanlar da planlanıyor

OSB’nin yalnızca üretim alanlarından oluşmayacağını belirten Cankul, çalışanların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik sosyal altyapının da planlamaya dahil edildiğini aktardı.

TOKİ konut yapılanmasının yanı sıra sağlık ve eğitim hizmetleri ile su ihtiyacına yönelik çalışmaların da planlandığını ifade eden Cankul, özellikle eğitim konusunda ayrıntılı bir planlama yürütüldüğünü kaydetti.

OSB’nin gelişmesiyle ortaya çıkabilecek nüfus hareketliliğinin de dikkate alındığını belirten Cankul, konut ve sosyal hizmetlerin sanayi yatırımlarıyla birlikte ele alındığını söyledi.

Doğal gaz ve elektrik altyapısı hazırlanıyor

OSB’nin enerji altyapısına ilişkin de bilgi veren Cankul, doğal gazın 2019 yılında Kepsut’a getirildiğini ve bu çalışma sırasında OSB için bağlantı altyapısının da planlandığını belirtti.

Yaklaşık 1.300 metrelik hatla doğal gazın OSB içerisine ulaştırılmasının planlandığını ifade eden Cankul, elektrik altyapısının da bölgeye taşınacağını söyledi.

Ulaşım konusunda ise yaklaşık 3 kilometrelik alan içerisindeki bağlantılar için yol haritasının çıkarıldığını kaydetti.

Cennet Bahçesi Millet Bahçesi’ne dönüştürüldü

Cankul, belediyenin sosyal yatırımları hakkında da bilgi verdi.

Kepsut’taki Cennet Bahçesi’nin Millet Bahçesi olarak düzenlendiğini belirten Cankul, 120 bin metrekarelik alanın iki etap halinde sosyal yaşam alanına dönüştürüldüğünü söyledi.

Alanda basketbol sahası, kafeteryalar ve çeşitli sosyal kullanım alanlarının bulunduğunu belirten Cankul, vatandaşlardan giriş ücreti alınmadığını ifade etti.

Gençlerden gelen bisiklet parkı talebinin de karşılanacağını belirten Cankul, bu alanın Millet Bahçesi’ne kazandırılacağını söyledi.

350 damızlık koç ücretsiz dağıtılıyor

Belediyenin hayvancılığa yönelik çalışmalarına da değinen Cankul, belediyeye ait damızlık koyun çiftliğinde yetiştirilen 350 koçun koyun üreticilerine ücretsiz dağıtıldığını açıkladı.

Belediyenin üretim ve gelir getirici yatırımlara da yöneldiğini belirten Cankul, taş ocağının faaliyete geçirildiğini, parke taşı üretimi için planlanan tesisin inşaatının ise sürdüğünü söyledi.

Belediyenin iş makinesi ve kamyon filosuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Cankul, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ardından il genelinde en fazla iş makinesi ve kamyona sahip belediyelerden biri olduklarını ifade etti.

Cankul, üretim yatırımlarıyla belediyenin ihtiyaçlarının karşılanmasının ve yeni gelir kaynakları oluşturulmasının hedeflendiğini kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.