DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kazanan Ve Kaybedenlerle Başlangıç

Sesli Dinle

Milletin iradesi ile neticelenen seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını, duyanlarda heyecan yaratan söylemlerin hayat bulmasını temenni ediyorum.

Kazanan Ve Kaybedenlerle Başlangıç
05.06.2023
7.182
A+
A-

Selam olsun siz satır dostlarıma. Onca gündemi içinde barındıran birçok gündemin de yoğun tempo içinde kaybolmasına sebep olan seçim süreci bitti.

Cumhurbaşkanlığını hatırı sayılır fark ile kazanan Recep Tayyip Erdoğan yemin töreni programı ve konuşmalarıyla büyük bir beğeni toplamış gibi görünüyor. Konuşmasında uzlaşı, huzur, birlik, kavga ve tartışmaların sonlandırılması, ülke ve millet adına hizmetlere hız verilmesi söylemleri birçok kesimin güven ve umut duygularını güçlendirdi diyebiliriz. Yemin törenine katılım sağlayan çok sayıda ki davetli ülke başkanı ve temsilcileri ise ayrı bir önem taşıyor.

Ak Partinin T.B.M.M’deki temsil sayısı, gücün en önemli göstergeleri arasında yer aldı. Meclis çoğunluğuna bakıldığında milli ve manevi söylemlere sahip siyasi tarafların büyük çoğunluğu oluşturduğu açık.

Kabineyi oluşturan bakan olarak açıklanan isimler ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerini icraata dönüştürdüğünün göstergesi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ismi bunun en önemli teyidi diyebiliriz. İstanbul Valiliği süresince Büyükşehir Belediye Başkanı dahil hiçbir taraf ile sorun yaşamamış, duruşu ve tarzı ile devlet adamı imajını korumuş bir isim Yerlikaya. Huzur, uzlaşı ve çözüm hedefli çalışma prensibiyle tanınan bu isim İçişleri Bakanlığı içinde ve diğer kamu kurumlarıyla ilişkilerde pozitif değişimin habercisi olmuştur.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yine bu anlayışın temsilcilerinden. Akademik kariyeri ile başlayan gelişim süreci TİKA Başkanlığı süresince yaptığı başarılı icraatları, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı başarıları sonrası MİT Müsteşarlığına terfi eden Fidan görev yaptığı kademelerde beğenilen isimler arasında yer aldı. MİT Müsteşarlığı’na atandığı anda birlikte çalışmak için belirlediği ve atamasının kendi atamasıyla birlikte yapılmasını talep ettiği ilk isim Başbakanlık birinci Hukuk Müşaviri oldu. Fidan Müsteşarı olduğu kurumun Hukuk İşleri Başkanlığına getirdiği isim ile önceliğinin ve hassasiyetinin hukuk, adalet olduğunu ifade etti. En önemli kurumlarımızdan olan MİT’in başında olduğu sürede başarılı birçok operasyon sayesinde gönüllerde yer aldı. Bu başarıları ile Bakanlık Makamına atanması beklenen, umulan bir gelişmeydi. Bakanlık içerisinde tecrübe ve donanımı ile fark yaratacak birçok hizmete imza atacağına inanılan Hakan Fidan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerine uyan duruşuyla ayrı bir önem taşıyan isim.

Mehmet Özhaseki isminin önemi de malum. Kayseri’deki beğenilen hizmetleriyle tanınan daha önce de Bakanlık yapmış Özhaseki yine uzlaşmacı, sakin, çözüm odaklı duruşuyla tanınan isimler arasında yer alıyor. Mehmet Özhaseki’nin tecrübeleriyle birlikte Bakanlık içinde birçok yeniliğe ve gelişime imza atması bekleniyor.

Aile Bakanlığına atanan en donanımlı isim olan Mahinur Özdemir Göktaş ismi de son derece önemli. Belçika Milletvekilliği ile Avrupa’daki ilk tesettürlü Vekil olan, uluslararası çalışmalarıyla tecrübe sahibi, Türkiye’nin Afrika’ya atadığı ilk kadın Büyükelçi olan Göktaş, eğitimi, donanımı, bilgi birikimi ve tecrübesiyle kendisine hayranlık duyulan ve güvenilen isimlerden. Mahinur Özdemir Göktaş ismi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylem ve mesajlarını uluslararası boyutta teyit eden isimlerden oldu.

Beklenen isim Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanı olması da uluslararası boyutta hareketliliğe neden oldu. İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleriyle ilişkilerin, ekonomik politika ve gelişimlerin uzlaşmayla sağlanması kapısını aralayan isim olan Şimşek yurt içinde de ekonomik çevrelerin güven hissini ateşledi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sürpriz isimlerden oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan ve sonrasında yüksek lisans yapan Tunç 4 dönem milletvekilliği yapmış tecrübeli isimlerden. Ak Parti’de üstlendiği görevlerdeki başarılarıyla beğeni toplayan Yılmaz Tunç ismi hukuk camiasında güven duygusunu ve memnuniyeti ateşleyen isim oldu.

Özetle hemen hemen tüm bakanlıklarda tercih edilen isimlerle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemeleri birlikte değerlendirildiğinde yeni bir döneme girildiği umudu yeşermiş oluyor. Tabii bu umudun ve güvenin icraatlarda kendini göstermesi de son derece önemli. Ak Parti’nin yeni bir güven ve umut kırılmasına dayanması, direnmesi mümkün olmayabilir.

Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı heyecanıyla yaptığı mesaisiyle seçim süresince ekranlarda mutsuz görüntüsü veren, söylenilen veya söylediği sözlere kendisinin inanmadığı izlenimiyle imajını zedeleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için uyarı çanları çalıyor. Belediye Başkanlığına bir dönem daha kesin gözüyle bakılan Mansur Yavaş seçim gününe kadar yitirdiği güven duygusunu kazanamaz ise Ankaralılar yeni bir Başkana yönelebilir.

CHP Genel Başkanlığı hayalini erken kuran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise hem hayalinden bir hayli uzaklaşmış hem de önümüzdeki dönem Belediye Başkanlığını kaybedecek dersek yanlış olmaz.

Seçimin kazananları arasında son anda Millet İttifakına destek veren Ümit Özdağ sayılabilir. Zafer Partisi kitlesi ve Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ CHP yönetimine ve kitlesine milliyetçilik kavramının önemini gösterdi.

Plana sadık kal diyen Sinan Oğan ikinci turda Cumhur ittifakına katılarak Erdoğan’ ı destekleyerek seçimin kazananları arasında yer aldı. Duayen siyasetçilerden olan kayınbabası desteğiyle siyasete giren, eşi hanımefendinin desteği ile kendisini gösteren memleketi Iğdır’da bulmadığı desteği ve ilgiyi bu süreçte yurt genelinde bulan Dr. Sinan Oğan ağır eleştirilere maruz kalsa da kazananlar arasında yer aldı.

Seçimin kazananları arasında belirlediği strateji ile akademik unvanının hakkını veren Fahrettin Altun’ u belirtmeden geçmek haksızlık olur. Aynı şekilde uzun yıllardır görevini sürdüren başarılı isimlerden olan Hasan Doğan’ında seçim süresince gösterdiği performans takdirle izlenen ve kendisini kazananlar listesine taşıyan gerçeklik oldu.

Milletin iradesi ile neticelenen seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını, duyanlarda heyecan yaratan söylemlerin hayat bulmasını temenni ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.