DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Karavanla İlk Kış Kampı: Assos…

Sesli Dinle

Assos, diğer adı Behramkale, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı, tarihi öneme sahip bir sahil yerleşimi.

Karavanla İlk Kış Kampı: Assos…
28.01.2021
11.584
A+
A-

Yılbaşı tatilini de kapsayacak şekilde, 31.12.2020 Perşembe günü başlayıp, 04.01.2021 Pazartesi günü sona erecek sokağa çıkma kısıtlamaları boyunca evde olmak istemedim. “Mutlaka bir yerlere gitmeliyim.” diyerek atladım karavana, yazını çok sevdiğim Assos’a doğru yola koyuldum.

Bir karavana sahip olmanın en avantajlı olduğu dönem galiba bu karantina dönemi oldu. Gitmeliydim, hepiniz gibi ben de çok sıkıldım sokağa çıkma yasaklarından. Perşembe sabah erken saatlerde yola çıktım, uzun süren bir seyahatten sonra akşam, yasaklar başlamadan hemen önce ulaştım Assos’a.

Bilmeyenler için kısaca bahsedeyim; Assos, diğer adı Behramkale, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı, tarihi öneme sahip bir sahil yerleşimi. M.Ö. 6. yüzyıldan itibaren asırlar boyunca, Lidya Krallığı, Persler, Pergamon Krallığı ve Roma İmparatorluğu gibi büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan Assos; 1359 yılında Osmanlı egemenliğine girmiş. Hem denizin keyfini çıkaracağınız, hem de tarihe yolculuk yapabileceğiniz bir tatil arıyorsanız Assos bence çok doğru bir seçim.

Assos sahil yolu boyunca birçok camping var. Assos’ta deniz kenarı yerler genelde zeytinlik olduğu için ve zeytinliklere betonarme konut inşası yasak olduğu için camping kültürü oldukça yaygın. Karavanı yol üstü deniz kenarı bir yere park edip orada da geçirebilirdim tatilimi ama polis müsade eder mi bilemediğim için tatili bir campingde geçirmeye karar verdim. Gitmeden önce birkaç yeri aradım ama malum, kış mevsiminde olduğumuz için neredeyse hepsi kapalıydı. En son aradığım yer olan Zeus Beach&Camping’in sahibi Ergün bey, kış dolayısıyla kapalı olduklarını ama gidersem karavanla tesislerinde konaklayabileceğimi söyledi. Yolculuk için bütün organizasyonları yapmıştım.

Uzun bir yolculuk sonrası campinge ulaştığımda Ergün bey (sonrasında kendisine abi dedim) beni sıcakkanlı bir şekilde karşıladı. Karavanı denize yakın bir yere çektikten sonra, beni sobanın başında sıcak bir çay içmeye davet etti. Uzun yoldan geldiğim için yorgundum, o yüzden çayımı içip karavana geçtim. Sabah olmasını bekliyordum çünkü o çok sevdiğim deniz manzarasını görmek için sabırsızlanıyordum. Sabah olduğunda, karavandan çıktığımda gördüğüm manzara, buraya gelmekle ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlamamı sağladı.

Hava soğuk olmasaydı denize de girerdim ama ona cesaret edemedim. Yazın o hasreti gideririm nasıl olsa diyerek manzaranın keyfini çıkarttım. Assos’un denizi, biraz soğuk olsa da çok güzeldir tavsiye ederim. Güneşin doğuşu kadar batışı da harika bir manzara yaratıyor.

Benim için tam bir kafa dinleme tatili oldu. Bu arada Zeus Beach&Camping gerçekten güzel bir alana sahip. Kendi çadırınızla gelebileceğiniz gibi, tesisteki çadırlarda ve bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Bungalov evlerin kendi tuvaletleri ve banyoları var. Çadırda konaklayanlar için de ortak banyo ve tuvalet düşünülmüş. Benim gezdiğim yerler arasında gördüğüm en temiz tuvalet ve banyolar burada, gönül rahatlığı ile gelebilirsiniz. Ayrıca yanında yiyecek ve içecek getirmek isteyenler için her çadırın ve bungalovun yanında buzdolabı var.

Bir de tesisin kendine ait bir bostanı var buradan taze yeşillik toplamak mümkün, herkese de açık. Yani tatile gittiğinizde bostandan siz de taze yeşillik toplayabilirsiniz.

Tabii ki her gün hava güzel değildi hatta çoğunlukla yağmurluydu. Şunu söyleyeyim yağmurlu Assos bir başka güzel. Eğer niyetiniz benim gibi kafa dinlemekse yağmur gerçekten iyi geliyor. Orada geçirdiğim 3 gün çok güzeldi. İlk kez kışın karavanda bu kadar uzun zaman geçirdim. Isıtıcının da etkisiyle konforlu bir konaklama geçirdiğimi söyleyebilirim.

Assos’tan ayrılırken buraya kış bitmeden bir kez daha geleceğimden emindim tabi yazın da. Bir sonraki durakta görüşmek dileğiyle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.