DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İstanbul’da sis etkili oluyor

Kentte etkili olan sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlanıyor. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş yapılamazken, kalkışlar kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

İstanbul’da sis etkili oluyor
02.01.2023
1.164
A+
A-

İSTANBUL (AA) -Dün sabah saatlerinde İstanbul Boğazı’nda başlayan sis, kent genelinde etkisini sürdürüyor.

Özellikle boğaz çevresindeki Beykoz, Ümraniye, Kadıköy, Sarıyer, Beşiktaş, Üsküdar ilçelerinin yanı sıra, Çekmeköy, Sultanbeyli, Sancaktepe, Kağıthane, Fatih, Beyoğlu’nda etkisini artıran yoğun sis nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorlanıyor.

Şehir Hatları’ndan yapılan duyuruda, “Hava muhalefeti (sis) sebebiyle Boğaz Gidiş-Geliş ve Beykoz-Sarıyer seferlerimiz yapılamamaktadır. Diğer seferlerimizde iptaller ve aksamalar yaşanabilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Anadolu Yakası D-100 karayolu, Bostancı, Göztepe, Kozyatağı, Kartal, Maltepe ve sahil yolu ile Üsküdar’da yoğun sis gözleniyor.

Sarıyer ve Beşiktaş’ta sahile giden balıkçılar ise yoğun sis altında balık avlamayı sürdürüyor.

Bu arada, sis sebebiyle Beykoz-Sarıyer, Eminönü-Rumeli Kavağı, Çubuklu-İstinye (Arabalı), Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ve Aşiyan-Üsküdar vapur seferleri gerçekleştirilemiyor. Diğer seferlerde ise iptal ve aksamalar yaşanıyor.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiği çift yönlü olarak dün sabah durdurulmuştu. Sisin devam etmesi sebebiyle boğaz trafiği henüz açılmadı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuşlarda aksamalar yaşandı

Kentte etkili olan sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş yapılamazken, kalkışlar kontrollü olarak gerçekleştiriliyor.

Havalimanı işletmecisi HEAŞ’tan yapılan açıklamada, inişlerin yedek liman olan İstanbul Havalimanı’na yönlendirildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Sisin görüş mesafesini azaltması nedeniyle, pist saat 05.45 itibarıyla önce iniş, saat 06.20’de kalkış trafiğine kapatılmıştır. 07.20’de kalkışlar kontrollü bir şekilde başlamış, inişler halen yedek meydanlara divert etmektedir. Saat 10.00’da operasyonun normalleşmesi beklenmektedir.”

Muhabir: Muhammed Gencebay Gür,Gökhan Yılmaz,Metin Tokgöz,Zafer Arslan,İlyas Kaçar,İrem Demir

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.