DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İstanbul İstanbul Olalı

Her şey bir yana afet olaylarında dahi eğer siyasi husumeti ön plana çıkarıyorsak bu davranış afetten daha tehlikeli bir durumdur. Hani derler ya; Ölüm bile insanı akıllandırmıyorsa vah halimize yaratılan her canlıyı yaratanın emaneti görenler adına.

28.01.2022
12.534
A+
A-

İstanbul, İstanbul olalı hiç görmedi böyle yetki karmaşası, filler kavga ediyor çimenler eziliyor olan yollarda mahsur kalan vatandaşa oluyor.

İstanbul’da aşırı kar yağışı hayatı felç etti ama felcin ana sebebi devletin yarattığı yetki karmaşası oldu.

Afet ile mücadele ülkemizin bir gerçeği devletin bu konuda uzman elemanları var, yaklaşık on yıl Bursa’da kar ve sel mücadelelerini yakından takip eden biri olarak söylüyorum devletin afetle mücadele teknikleri tozlu raflarda bulunuyor ama siyasi ego yüzünden tozlanmaya devam ediyor.

Yaşadığım şehir Bursa bu konuda oldukça şanslı bir kent sahip olduğu ekipman ve tecrübeli personelle her afete yönelik acil eylem planlarına sahip.

Fakat İstanbul Bursa kadar şanslı değil hele son yerel seçimlerde belediye başkanlığı farklı partiye geçince yüzü bir türlü güldürülmedi. Kar yağışının etkili olmasıyla başta Hava Alanı ve ücretli oto yollar kapandı sayısız kazalar yaşandı vatandaşlar saatlerce yollarda mahsur kaldı. Bursalı bir iş adamı arkadaşımız Kuzey Marmara Oto Yolunda 24 saat mahsur kaldı, aç kaldılar ve benzinleri bitmek üzereyken Jandarma ekipleri yolda kalanları sıcak bir mekâna naklederek kurtardılar saatler sonrasında.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul Bağcılar bölgesinde dört kilometre araç kuyruğu üzerinden İstanbul belediyesini eleştirirken ücretli oto yollardaki bırakın araç trafiğini mahsur kalanlara devlet imkânları olmasına rağmen saatler sonra ulaşıldı hem de sorumlusu olan özel şirketler değil Türk Askeri.

Yeni hava alanı konusunda ise söylenecek bir şey kalmadı bilimi askıya alıp illa yapacağım derseniz olacağı bu olur, dünyanın kıskandığı hava alanı olarak Türk heyeti olarak Almanya Frankfurt’ta brifing almıştık ama sonuç ortada uçaklar uçmadı, çöken yerler var.

İstanbul’da kar yağışı nedeniyle şehrin en işler yolları kapandı ve suçlu bulmak için “Sorumluluk kimde?” tartışması başladı yandaş ve muhalif medyada.

İktidar İstanbul konusunda belediyenin yetkilerini bakanlıklara devretmesiyle aslında İstanbulluya büyük kötülük etmiş oldu, iktidarın güvendiği şirketlerin aldığı işlerde hepsi çuvalladı, İstanbul Hava Limanında kargo kısmı çöktü, ücretli oto yollarda trafik durdu sorumlu şirketler yolları açamadı, Ulaşım Bakanı İstanbul Hava Limanına ulaşamadı ama Atatürk Hava Limanına ulaşarak İstanbul’a inebildi.

Özel şirketler sorumlu olduğu bölgelerde yolları açamadığı gibi mahsur kalan vatandaşlara benzin ve yiyecek dağıtmadı, araçlarında mahsur kalanlara Jandarma ekipleri ulaştı ve bizler geçmediğimiz oto yollara kapanan hava limanına para ödemeye devam edeceğiz.

Her şey bir yana afet olaylarında dahi eğer siyasi husumeti ön plana çıkarıyorsak bu davranış afetten daha tehlikeli bir durumdur. Hani derler ya; Ölüm bile insanı akıllandırmıyorsa vah halimize yaratılan her canlıyı yaratanın emaneti görenler adına.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.