DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlk Yazımız

Gazeteci yaptığı haber ve köşe yazılarıyla konuşur topluma ayna tutar, tarafsız ve özgür olduklarına inandığım MevzuHaber ailesine katıldığımdan dolayı mutluyum, köşe yazılarımla sizler birlikteyim.

21.10.2021
6.092
A+
A-

Merhaba, MevzuHaber okurları, takipçileri.

Gazetecilik kamu görevi olmakla beraber tarafsız ve özgür yapıldığında amacına ulaşır, günümüzde basında tarafsız ve özgür olmak zor lakin bu mesleğinde delileri var.

Gazeteci yaptığı haber ve köşe yazılarıyla konuşur topluma ayna tutar, tarafsız ve özgür olduklarına inandığım MevzuHaber ailesine katıldığımdan dolayı mutluyum, köşe yazılarımla sizler birlikteyim.

İLK YAZIMIZ

2 trilyon dolar kimlerin parası?

Wikilıs, Panama ve Pandora belgeleri derken ortaya çıkan kara para bataklığının üstünde oturuyormuşuz da haberimiz yokmuş.

Pandora belgeleri açıklanmaya devam ediyor, Dünya’da kara para miktarının yaklaşık 50 trilyon dolar olduğu tahmin edilirken Türkiye’de 2 trilyon dolar kara para olduğu iddia edildi.

Wikilıs, Panama ve Pandora belgeleri neden açıklanıyor?

Öncelikle şu bilgiyi paylaşalım küresel müesses nizamın kontrolünde olmayan tek bir dolar yoktur, açıklanan her belgenin kesin kayıtları bu müesses nizamın elindedir, son beş yılda vergiden kaçırılan paralar ve kara para trafiği öylesine çoğaldı ki dünyanın ekonomik dengesi bozulmaya başladı ve birileri rahatsız oldu.

Offshore bankalar üzerinden satın alınan mülklerin neredeyse tamamı yabancı ülkelerin gizli oligart tarafından alınmaya başlayınca ilk isyan bayrağı İngiltere’den geldi.

Londra ve yakın çevresinde tek tek yabancılara satılan mülklerden sonra sokak ve büyük arazi satışlarının kayıtlara geçmesi İngiliz müesses nizamı harekete geçirdi. Pandora belgelerine yansıyan son bilgilere göre İngiliz İstihbarat teşkilatı (MI6) yüklü miktarlarda mülk alanların peşine düştü ve bazı hesaplar donduruldu.

Kara paranın en fazla olduğu alan şüphesiz başta uyuşturucu, kumar, fuhuş ve silah kaçakçılığı. Uyuşturucunun merkezi kabul edilen Kolombiya ve Afganistan bölgelerinin sevkiyat güzergâhlarında artık Türkiye’de var.

Sedat Peker tarafından ifşa edilip tartışmaya açılan uyuşturucu ticaretinin boyutlarının aslında söylendiğinden daha büyük boyutta olduğunu Panama ve Pandora belgelerinden anlamak mümkün zira aklamak için dolaştırılan paraların trilyon dolarlara ulaştığı iddia edilirken yakında hesaplarda adı geçenler belgeleriyle açıklanacak.

Türkiye nasıl kara para cenneti oldu?

Cevabı kısa;

Varlık barışı.

2008 tarihinden itibaren 12 defa her altı ay ’da bir uzatıldı son geçerlilik tarihi 31.12 2021.

Varlık Barışı;  Türkiye’de ilki 2008’de uygulamaya konulan yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının 31.12. 2021’e kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildirilmesi halinde, söz konusu varlıklar serbestçe tasarruf edilebilecek. Kısacası hesabı sorulmayacak nereden geldiğine bakılmayacak.

Varlık barışı sayesinde yurt dışından vergiden kaçırılan paralar mı geliyor dersiniz durum hiç öyle değil, Offshore bankalara yatırılan uyuşturucu ve akaryakıt kaçakçılığı paraları varlık barışı altında ülkemize sokuluyor.

Ülkemizde neden Arap, Rus, Azeri ve Türkî oligartlar var anlamışınızdır.

İnsanımız enflasyonla mücadele ederken ekonomiye dâhil edilmeyen ülke bütçesinden fazla para dijital sistemde dolaştırılıyor. Türkiye’de son on yılda el değiştiren mülklerin listelerini yayınlasınlar ekonominin dışında tutulan paranın ucu gözükecektir.

Küresel sermayeyi rahatsız eden kayıt dışı para miktarının yüzde iki yüz artmasıyla başta Amerika (CIA), İsrail (MOSSAD), Çin (MSS), Hindistan (RAW), Avustralya (ASIS), Fransa (DGSE), Almanya (BND), İngiltere (M16), Pakistan (ISI) ve Meksika (CISEN) istihbarat birimlerinin Dünya Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumuna servis ettiği belgeler açıklanan ülkeler için ciddi bir mesajdır. Türkiye vergi cenneti ülkeler hakkında resmi açıklama yapmaz ve varlık barışını sonlandırmazsa ekonomik yaptırımlara maruz kalacak gibi gözüküyor.

Bir kez daha soralım;

2 trilyon dolar kimlerin parası?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.