DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İktidara Ortak Olma Hesabı

Ali Babacan yeni mi, alternatif mi, yoksa ittifak mı ?

07.09.2019
8.388
A+
A-

Eski dostlar, yeni ortaklar mı?

Ak Partiden kopan isimlerin içinde bulunduğu henüz kurulamamış bir partinin Ak parti ile ittifakı söylemine şaşırdık mı?

Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Özben’in ‘Yeni Bir Parti Kurulacakmış’ başlıklı yazısında yaptığı tespitler bugün doğruluğunu teyit etmeye başladı.

Haber Türk TV’de yayınlanan Açık ve Net programına konuk olan Fehmi Koru adeta Genel Yönetmenimizi teyit etti. Fehmi Koru’nun kim olduğunu anlatmamıza gerek yok, özetle bilgi sahibi olmadan ve sebepsiz konuşmayan bir kişi diyebiliriz. Sayın Babacan ve Sayın Gül önderliğinde kurulmaya çalışılan parti çalışmalarında da en çok fikir sahibi kimselerden olma özelliği mevcut.

fehmikoru

fehmikoru

Sorgulayarak, düşünerek, yapıcı ve çözüm odaklı olmak şartı ile eleştirel yaklaşımlarda bulunarak en doğru tespitleri yapabilmek mümkün, tabi bilgi en temel gereklilik. Sayın Babacan’dan uzun süre önce randevu talep etmemize rağmen henüz bir dönüş yapılmadı, kendisine yakın isimler iş adamlarının, vekillerin içinde bulunduğu yoğun görüşme programının olduğunu ifade ettiler. Sayın Babacan’ın da Sayın Gül gibi çok titiz hareket ettiği ortada. Sayın Koru’nun açıklamaları bir mesajmı acaba ?. Bu durum yazımızda ki tespitlerin ve henüz cevap bulunmamış soruların önemini bir kez daha göstermekte. Aynı şekilde anlamını sorguladığımız ‘Yenilik’ kavramı da bu hal ile bir muammaya dönüşmekte.

Peki, Temmuz ayında yayımlanan yazısında ne söylenmişti Fatih Özben;

‘Sayın Ali BABACAN; başarılı ve ayakları yere basan karakteri, hafif kuşkuculuğu, fikirlerine bağlılığı ile tanınan, eğitiminde ve ticari yaşamında son derece başarılı bir isim. Ankara Büyükşehir eski Belediye Başkanı Sayın İ.Melih GÖKÇEK’ in de danışmanlığını yapan Sayın Babacan; AK parti ile 2001 yılında başlayan siyasi hayatında 3 dönem milletvekilliğinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa birliği Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı gibi görevler ile Ak partinin kurucusu olduğu 5 Hükümet kabinesinde yer aldı. Ak Parti kadrosu ve Sayın Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN ile uzun yıllara dayanan hukuku olduğu da gözler önünde ve de gayet normaldir.

Uzun yıllar hem halk tarafından hem de içinde bulundukları siyasi hareketin liderleri ve taraflarınca desteklenmiş, önemli ve icraatçı görevlere getirilmiş bu kıymetli isimler neyi yapmak istediler de yapamadılar?

Tarihi ve dostluk bağları açık ve de aynı olan taraflardan nasıl bir farklılık doğacak? Değişecek olan ne olacak? Peki, geçmiş dönemlerde hatalı olan ya da hataya sebep olan bürokratlardan, siyasilerden nasıl hesap sorulacak?’

Yazının tamamı için:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.