DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Huzur Ve Refah İçinde Olamamak

Bütün insanlığın bir düşmanı var ise de bilmiyoruz ya da bilmemizi istemiyorlar diye bende katkıda bulunayım o vakit bu komplo teorilerine.

Huzur Ve Refah İçinde Olamamak
17.02.2022
3.604
A+
A-

Bütün dünyada enflasyonun arttığı görünüyor. Enerji fiyatlarından gıda fiyatlarına varana kadar maliyetlerin tamamı yukarı yönlü artan bir seyir halinde. Geçim derdi diye bir dert var milletin sırtında hangi birine yetişeceğini şaşırıyor insan.

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum fakat dönemin Roma imparatorunun Galliler ve Saksonlar hakkında şunları söylediğinden bahsediliyordu. Gallilerin savaşta Saksonlardan daha cevval olduğunu ordularının manevra kabiliyetinin daha etkin, savaş taktikleri olarak da Saksonlardan daha iyi olduklarından övgüyle söz ediyordu. Saksonlar ile Galliler ne zaman sulh yoluna gidip savaştan uzaklaştılar, Gallilerin, Saksonlara karşı bir daha karşı koyamayacakları durumu yanında getirdi deniliyordu ve bunu da şöyle açıklıyordu.

Galliler savaşı bırakıp sulh etmeye başlayınca konforları arttı bu konfor onları tembelliğe itti, Saksonlar ise Galliler ile sulh içinde oldukları için bunlar haricinde hatta kimseyi bulamadıklarında kendi kendilerine sürekli savaş halinde oldular bu Saksonlar’ın diri kalmalarının sebebi olurken,  konfora alışmalarının da önünü kesti, böylelikle belli bir zaman sonra Galliler Saksonların her dediğini yapar hale geldiler, Çünkü konfor alanından çıkmaları gerekiyordu karşı gelebilmeleri için onlar da konforu tercih ettiler deniliyordu yazıda.

Başta da bahsettiğim gibi dünyanın tamamında artan fiyatlar insanların gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine ulaşımını zorlaştırıyor, gelelim buradan bizim mahallemize, dünyanın gıda ve temel ihtiyaç ürünlerine kolaylıkla ve rahatlıkla ulaşabildiği zamanlarda da biz öyle refah içinde değildik. Avrupa da eskidiği için çöpe atılan yirmi yıllık otomobili alabilmek için en az beş yıl borçlanıp üzerine kurban kesip akşamları pencereden izleyen insanlardık.

Dünyanın dört bir yanından ülkemize gezmeye gelen insanlar varken biz kendi memleketimize yılda iki bayram haricinde gidemeyen insanlardık, kaldı ki hesap kitap yapmadan kendi ülkemizde istediğimiz gibi tatil yapabilelim. Biz o refaha ulaşamadık ama onlar bizim refah seviyemize gelecekler durum onu gösteriyor. Tabi ki ben de milletimin her ferdinin refah ve huzur içinde yaşamasını arzu ederim ve dilerim o günlerimiz de olur. Gallilerin düştüğü refah ve konfor alanından çıkamamalarından kaynaklı bir durum başımıza gelmeyecektir en azından bundan yana gönlünüzü ferah tutun.

Trafikte birbirine yol verme nedeni ile kavga gürültü çıkaran insanlarız, arkadaş !

Her gün tepemiz de ne olduğunu bilmediğimiz bir şeyle spreyleniyoruz uçaklar ile konu hakkında bir şey söyleyen insanı komplocu olarak yaftalıyorlar açılama da getirmiyorlar.

Trafikteki küçük bir problemden ötürü birbirine giren insanlar yaşamları ve gelecekleri hakkında iyi mi kötü mü bilmediğimiz bir şey için hiçbir şey söylemiyorlar. Söyleyeni de aptal yerine koyuyorlar. İyi bilen var ise aydınlatsın insanları; “Nedir ve ne için yapılıyor bunlar?” Virüsten daha tehlikeli olan maskeleri dayattılar bizlere karşı çıkana bilim karşıtı diyorlar, bunu söyleyenler de “bilim ”i hayatlarında ilk defa kullanan insanlar oluyor.

Bütün insanlığın bir düşmanı var ise de bilmiyoruz ya da bilmemizi istemiyorlar diye bende katkıda bulunayım o vakit bu komplo teorilerine.

ETİKETLER: , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.