DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hedef Sağ Cep

Sesli Dinle

Bir rüya sayılan bu sürenin sonunda her bir birey birçok hal ile birçok farklı gerçekliklere gözlerini açacaktır elbet.

Hedef  Sağ  Cep
12.02.2024
3.620
A+
A-

Selam ederim siz değerli okurlarıma. Yakın tarihte antika ve değerli ürün satan bir dostuma misafir oldum. Elindeki eldivenle ve özel aletlerle büyük bir titizlikle paketlediği tespihe bakmak istedim. Tespihten anlamadığım için olacak güldü ve olmaz dedi.

Tespihin değerini, önemini, onu yapan ustayı, ustanın namını anlatarak başladığı tanıtımı takribi maddi değeri ile devam etti. İdrak edemediğim bir sıralamadan bahsetmişti. Tespih Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilecekmiş. Sayın Erdoğan’ın tespihten çok iyi anladığını, eşsiz bir koleksiyonu olduğunu söyledi dostum. Belki de abartmıştır. Anlamadığım bir konu. “Recep Tayyip Erdoğan’a kameralar önünde tespih hediye edilirken dikkatli izle, tespihi eline alıp baktıktan sonra sağ ceket cebine koyarsa o tespih koleksiyona girer, değerlidir, beğenmiştir. Eğer sol ceket cebine girerse beğenmemiştir ve koleksiyona girmez” dedi. Bunu da çok az insan bilirmiş. Azlardan olduk.

Vaktiyle Padişah Allah dostu olan bir kimseyi yanına çağırtır, askerler gider ve o kimseyi bir ağaç altında uyuklarken bulur. Hemen uyandırır, padişahın buyruğunu iletir ve kendisini apar topar saraya götürürler. Saraya doğru yola çıkıldığında bu kimse “rüyamda padişah olmuştum, uyandırdınız, beni tahtımdan ettiniz” diyerek askerlere sitem eder.

Saraya gelindiğinde huzura çıkan askerler konuğun şikâyetini de iletmişlerdir padişaha. Padişah tebessümle bu Allah dostuna “rüyanda padişah olmuşsun uyanınca da tahtından inmişsin ve gerçek olmayan bu hal için, bir rüya için sitem etmişsin” der.

Allah dostu ise padişaha yanıt verir: “Ben gözlerimi açtığımda gerçekle karşılaştım ve tahtımdan indim. Peki ya sen Padişahım, ancak gözlerini kapattığında tahttan inecek ve gerçeklerle karşılaşacaksın” sözleriyle nasihatini vermiştir.

Gelelim konumuza;

Hemen hemen tüm siyasi partilerin ülke genelinde birçok il ve ilçe belediye başkan adayları ilan edildi. Adaylığı açıklanan isimler yoğun programlarıyla çalışmalarını başlattı.

Çok kısa süre sonra yaşayacağımız oylama neticesinde kimi isimler hayallerine ve hedeflerine ulaşacak, kimi isimler ise yeni başlangıçlara yönelecek.

Her ne şekilde olursa olsun dileğimiz ülke için, millet için hayırlısı olsun, süreç huzur içinde, birlik içinde, güvenli şekilde tamamlansın. Bir rüya sayılan bu sürenin sonunda her bir birey birçok hal ile birçok farklı gerçekliklere gözlerini açacaktır elbet. Benim asıl merak ettiğim şey ise vefa duygusu ve dostluklarına aşırı sadakati bilinen Erdoğan’ın takdiriyle Ak Parti’de yer alarak aday olan isimlerin seçim sonunda sağ cepte mi, sol cepte mi kalacakları sorusunun cevabı…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.