DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hedef Kitle

Sesli Dinle

Sağlık, finans, çocuk bakımı ve diğer konular söz konusu olduğunda, bireyler değişen düzeylerde istikrarla karşı karşıya kaldıkça, birçok lider de kendilerini bir dizi ihtiyaç ile karşı karşıya buluyor.

Hedef Kitle
06.07.2021
5.755
A+
A-

Değerli okuyucularımız bu hafta sizlerle pandemi dönemin de ABD de çalışan ve tüketici alışkanlıkları ve araştırmaları ile alakalı yapılan değerlendirmelerden oluşan bir makaleyi paylaşmak istiyorum. Kritik Hedef Kitleleriniz Arasındaki Boşlukları Kapatın.

Kuruluşunuzun hedef kitlelerine daha iyi hizmet verebilmeleri için önce çalışanlarınızla ilgilenin

Araştırmaya konu olan kuruluş on yıldan uzun bir süre önce kurulduğunda, çalışanların işlerini en iyi şekilde yapmalarını sağlamak için esneklik, hesap verebilirlik ve açık iletişim ile ilgili resmi politikalar uyguladı. Bu politikalar pandeminin zorluklarına uyum sağlamayı çok daha kolay hale getirdiğinden, bu temele sahip olduğumuza sevindim. Günümüzün benzersiz zorluklarının ışığında, şirket liderliği artık bu zorlukları çok farklı şekillerde yaşayan bireyleri de içeren geniş bir seçmen kitlesine (çalışanları, müşterileri ve iş ortaklarını kapsayan) hizmet etmenin yollarını bulmalıdır.

Sağlık, finans, çocuk bakımı ve diğer konular söz konusu olduğunda, bireyler değişen düzeylerde istikrarla karşı karşıya kaldıkça, birçok lider de kendilerini bir dizi ihtiyaç ile karşı karşıya buluyor. William & Mary’de ekonomist ve Yardımcı Doçent olan Peter Atwater ile konuştuğumuzda, bazı işletmelerin çatışan çıkarları olabilecek birden fazla kitleyi sakinleştiren bir yolda ilerlemekte karşılaştıkları zorluklardan söz etti. Liderlerin ustaca bir denge kurması ve iletişimin çıkar grupları arasındaki çatışmalarda köprü kurabileceğini anlaması gerektiğini söyledi.

Çalışanlarınızın Pratik İhtiyaçlarını Karşılayın

Pandemiden önce bile uzmanlar çalışan bağlılığının ve yatırımının önemini dile getirdiler. Artık sosyal baskılar, markalara ve işletmelere, topluluğa bağlılık, çeşitlilik kapsayıcılık ve çalışanlara adil muamele dahil olmak üzere önemli şeyler için bir tavır alma sorumluluğunu yükledi.

Çalışanlarla ilgilenmek için önce yapabileceğiniz pratik şeyler var. Purdue Üniversitesi’nde siyaset bilimi ve Afro-Amerikan çalışmaları doçenti olan Dr. Nadia Brown, “İnsanlara geçinilebilecek bir ücret vererek veya onlara ücretli hastalık izni ve izin hakkı vererek sağlıklı topluluklar ve sağlıklı aileler inşa ediyorsunuz.” Diyor.

Çalışanların somut ihtiyaçlarına odaklanıldığında faydaları ilk elden gördük. Sınırsız izin ve esneklik, insanların bir saati delmeyi bırakıp işbirliğine ve etkileşime başlamasına izin verebilir. Bu yaklaşım, çalışanlara daha fazla hesap verebilirlik ve işlerini sahiplenmelerini sağlayabilir, bu da onları daha verimli, hatta daha mutlu kılar.

Peki ya Diğer Kitleleriniz?

Atwater, düşük güven dönemi yaşayan insanlar için iletişim ve işlemlerin tamamen özgün olması gerektiğini söyledi. Güven ve inceleme ters orantılıdır: Kendini savunmasız veya endişeli hisseden tüketiciler, bir markayı daha yakından inceleyecek ve hatalar için yargılayacaktır. İşletmeler, kendilerini savunmasız ve belirsiz hisseden kitlelere güven vermek için kesin ve kendinden emin adımlar atmalıdır. Temel düzeyde, iletişim sık, şeffaf ve anlaşılır olmalıdır.

İletişim, tüm kitleler arasında kesinlikle tutarlı olmalıdır, ancak ayrıntı düzeyinizi dengelemelisiniz. Örneğin, bir çeşitlilik ve dahil etme stratejisi uyguladıysanız, iş ortaklarınıza bunun neden önemli olduğunu göstermelisiniz. Çalışanlara kendilerini etkileyen ve işyerlerini iyileştiren yeni politikalar hakkında bilgi verin. Müşterilere özellikle ne yaptığınızı, neden önemli olduğunu ve marka değerlerinizi nasıl yansıttığını anlatın. Unutmayın iletişim arkadaşınızdır.

Boş vaatlerde bulunmayın. Hedefe ilerlemek için gerekli proaktif, somut eylemleri gerçekleştirerek inisiyatif gösterin. Yukarıdaki örneği ilerletmek için aşağıdakiler gibi resmi adımlar atabilirsiniz:

  • Bir eşitlik ve çeşitlilik tüzüğü oluşturmak ve yayınlamak.
  • Çalışanlar için yeni gerekli eğitimin oluşturulması.
  • Topluluk hizmeti oluşturmak ve tüzüğü desteklemek için programlar vermek.

Kitlenizin Söylemenizi ve Yapmanızı İstediği Şeyleri Nasıl Keşfedebilirsiniz?

Tüketicilerin, şu anda kendi zorlukları, endişeleri ve korkularıyla karşı karşıya olan bireylerle birlikte çok çeşitli engeller ve algılar yaşadığı açıktır. Hedef kitleniz komşunuzunkiyle aynı değil. Çalışanlarınızın nerede durduğunu anlamak için iç görü stratejinizin bu değişen ekosistemi yansıtması gerekir. Bu, bütüne hizmet etmek için bireye odaklanan veri ve iç görü toplayan çok yönlü bir yaklaşım gerektirir.

  • (bazen sanal) iş yerinde insanlarla konuştuğunuzdan emin olun! Hem profesyonel hem de evde karşılaştıkları zorlukları anlayabilmeniz için çalışanlarınızla açık ve dürüst görüş alışverişinde bulunun.
  • Gerçekte tüm hedef kitlenize ulaşan pazar araştırması yapın.
  •  Marka stratejinizdeki her türlü narsisizmi kesin. Araştırma sizinle ilgili değil, müşterinizi ve sizi nasıl algıladıklarını anlamakla ilgilidir. İlgilenmeyecekleri sorular sormayın. Onların bakış açısını kazanmak istiyorsun, tersi değil.
  • Müşterileri toplantı odasına getirin. Yalnızca sorunları uygun şekilde temsil etmek için değil, aynı zamanda tüketicinin sesini gerçekten duymak için bir araştırma metodolojileri karışımı kullanın. Ekibiniz ve nihai karar vericiler: müşterileriniz arasında bir “sohbet” oluşturmak için video, görüntü ve birebir yanıtlardan yararlanın.

İşletmelerden bazıları, kendilerini hala çok savunmasız hisseden çeşitli kitlelere sahip olacak. İnsanların durumları çok farklı ve biz bu krizden çıktıkça gelecekte de böyle olmaya devam edecek. Şirketler, çalışanlar da dahil olmak üzere (ve öncelik sırasına koyarak) hedef kitle üyelerinin çok yönlü ihtiyaçlarını takip etmeli ve güven ve istikrarı aşılamak için çevik stratejiler kullanmalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.