DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hayırlı Olsun

Sesli Dinle

Birçok insan yerel yönetimlerin iktidarla aynı partiden olmasının dolayısıyla iktidar desteğinin belediyecilikte vatandaşa yansıyan hizmetler adına önemli olduğunu bilir ve ifade eder. Fakat buna rağmen adayların isimleri de önemlidir.

Hayırlı  Olsun
08.01.2024
4.772
A+
A-

Selam olsun siz satır dostlarıma. Beklenen an geldi, geliyor. Tüm siyasi taraflarca son derece önemli olarak kabul edilen yerel seçim adayları ilan edilmeye başlandı. Ak Parti tarafından geçen dönem kaybedilen belediye başkanlıkları için bu dönem daha titiz çalışmalarla daha azimli şekilde mücadele edileceği hepimizin malumu. Ancak Recep Tayyip Erdoğan isminin kudretiyle ve adeta muhalif tarafların katkısıyla korunan iktidar, yerel yönetimlerde aynı başarıyı gösteremez oldu.

Birçok insan yerel yönetimlerin iktidarla aynı partiden olmasının dolayısıyla iktidar desteğinin belediyecilikte vatandaşa yansıyan hizmetler adına önemli olduğunu bilir ve ifade eder. Fakat buna rağmen adayların isimleri de önemlidir.

İstanbul içim Murat Kurum isminin ilan edilmesinin şaşırtıcı geldiğini düşünenlerdenim. Murat Kurum baba tarafından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın hemşehrisi. Kurum eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da hemşerisi. Murat Kurum anne tarafından ise Hasan Doğan’ın ve Emrullah İşler’ in hemşehrisi.

Murat Kurum, Mehmet Özhaseki’den devir aldığı Bakanlığı yine Mehmet Özhaseki’ye devir etmiş milletvekili olarak mecliste yer almıştı. Bakanlığı döneminde birçok konuda ağır eleştiriler alan Kurum derin bir sessizliğe çekilmişti. Basına yansıyan öğretmen eşinin RTÜK’te, eniştesinin AFAD’ta üst düzey bürokrat olarak atanması haberleri ise pozitif haberler olarak sayılamaz elbette. Yaşadığımız deprem felaketiyle birlikte bir kez daha deprem ülkesi olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmemiz Murat Kurum döneminde hayata geçirilen ve çokça tartışılan imar affı konusunu da gündeme getirmişti.

Ak Parti kadrolarında Murat Kurum’a kırgın, kızgın birçok isim olduğunu da söylemekte fayda var.

Yakın tarihlerde Enerji Bakanlığı dönemi başarılı olarak kabul edilen halen siyasi çalışmaları bulunan Berat Albayrak isminin İstanbul adaylığı için geçtiğini duymuştum. Bence Berat Albayrak isminin hemşehrisi Ekrem İmamoğlu karşısında şansı çok daha fazla olabilirdi. Karadenizli olan Ekrem İmamoğlu ilk günden itibaren hiç uzlaşamadığı, anlaşamadığı İstanbul’un ve partisinin en güçlü ismi olan teşkilatlarda rakipsiz olarak kabul edilen İl Başkanı’nı dahi görevden uzaklaştırmayı başarmıştı. Yani Karadeniz insanına özgü zekâyı dikkate almakta fayda var.

Sanırım geçen dönem Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve sonrasında çokça şaibeyle anılan anketler ve sunumlar bu dönemde tekerrür etmiş gibi.

Ankara’da ise bir hayal gerçek oldu. Ak Partiye katılan ilk isim olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok uzunca yıllar Melih Gökçek’in önüne geçememiş, arzu ettiği Büyükşehir Başkanlığına aday gösterilmemişti. Bugün Turgut Altınok’un aday ilan edilecek olması Ankara için en doğru seçim diyebiliriz. Uzun yıllar belediye başkanlığı yapan tecrübeli isim Altınok,  Mansur Yavaş gibi Ankaralı, yani Ankara seçmeni iki hemşehrisi arasında karar verecek. Turgut Altınok’un Keçiören Belediye Başkanlığı dönemlerinde ve özellikle son dönemde halkın arasında olduğunu, kimsenin aklına gelmeyen mahalle ve köylerde hizmetler yaptığı biliniyor.

İktidar desteğinden uzak olarak Başkanlığı yürüten Mansur Yavaş’ın hizmetleri Mustafa Tuna dönemi kadar olmasa da Melih Gökçek döneminden daha beğenilir durumda. Ancak Cumhurbaşkanlığı seçim sürecindeki aldığı yarayı da göz ardı etmemek gerek. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için adı geçen Yavaş’ın yakın çevresi gözde bürokratları Cumhurbaşkanlığındaki görevlerini dahi belirlemiş etraflarına bu hayali özgüvenle söylemlerde bulunmuştu. Ardından aday ilan edilmeyen Yavaş, Ankara’yı bu hüzünlü bürokratlarına emanet ederek il il gezmiş ve içinde olduğu ittifakın kampanyasına mesai harcamıştı.

Turgut Altınok’ un yaş avantajı da yine Mansur Yavaş’ın dikkat etmesi gereken bir başka detay. Adayların Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmadan önce ilan edilmesi ise akılları kurcalayan ayrıntı.

Tüm adaylara nasiplerince başarılar, ülkemize, milletimize hayırlı sonuçlar diliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.