DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hayal Kurmak Güzeldir

Sesli Dinle

Bazen hassas olabiliyoruz ve karşımızdaki insanlar bunu bilmedikleri için bize canavar gibi yaklaşabiliyorlar. Bu gibi durumlarda hayal kurmak güzeldir. Kıymetini bilin.

Hayal Kurmak Güzeldir
24.12.2021
5.238
A+
A-

Hayal kurmak güzeldir. “Çıkmazlarda hayal kuralım ”

Hayal kurmak nedir? Hayal kurmak arzuladığımız dünyayı zihnimizde özgürce canlandırmaktır. Üstelik kimse bizden bunun için bir ücret talep etmez ve herhangi bir bekleyişe girmez.

Hayaller bizi dünya da ayakta tutan can suyumuzdur. Umutlarımız gönül toprağına düşer filizlenirler ve ümitlerimiz oluştururlar. Ve bu bahçeyi hayalle sulamamız gerekir. Aşırısı zararlı mı? Bilmiyorum, bazen hayalleri gerçekten yaşanmış gibi hatırlamamıza sebebiyet verebilir yine de yastığa kafamı koyduğum an uyuyana dek kendime ayırdığım bu kıymetli son saniyeleri hayallerime harcamaya devam edeceğim.

İki hayat yaşıyoruz biri biz ve diğeri bizden öte bir biz. Bir bedende iki farklı hayat ve bazen ikisi arasında gidip gelmek iyi geliyor…

Bir hayale sahip olmak yaşamak için bir nedene sahip olmaktır. Hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olsalar dahi o anki huzuru yaşamaya değmez mi? Yüzümüzdeki tebessüme değmez mi?

Hayal kuramamak nedir?

Benim gözümde en büyük ıstıraptır. Istırap diyorum çünkü hayallerinizi kaybederseniz yaşamak için bir nedeniniz kalmaz. Sımsıkı tutunun eğer bir hayaliniz yoksa yastığa kafayı koyduğunuz an üretin uçsuz bucaksız bir diyardır hayal kurmak.

Bir salıncak hayal edin bulutlara kadar gidip gelen korkusuzca binebildiğinizi düşünün yükseklik korkunuz mu var? Bu bile problem olmaz dilerseniz uçmaktan korkmadığınızı hayal edin ya da hayal sizin hayaliniz bir Pelit ağacına hamak kurun.

Nasıl huzurluysanız öyle olsun. Nerede olmak istiyorsanız orada olun hayatınız ne denli kötü giderse gitsin ya da olabildiğince iyi olsun fark etmiyor hepimiz yastığa kafamızı koyuyoruz dünyanın en zengini de olsanız en fakiri de olsanız uyumuyor musunuz?

Her insana lütfedilmiş bir güzelliktir hayal kurmak. Hayal kurmak güzeldir çağrıdır aslında çoğu zaman. Zihnin seslenişidir. Hatta kalbinizin dile gelmesidir. Kim bilir belki bir dua olur dakikası tutar.

Ne de olsa… Bize bizden daha yakın bir yaradan yok mu? Gönlümüzden geçeni duymuyor mu?

Hayal kurmak güzeldir. Özgürlüktür, uçaksız uçmaktır hayal kurmak,

Ağaçlardan şeker toplamaktır, en güzel sahillerde dolaşmaktır…

Tükenmişliğimize rağmen bizi ayağa kaldıran değil midir hayaller. Hiç bilinmeyen, hiç var olmayan bir şarkıyı mırıldanmaktır hayal kurmak.

Kuramamak zordur aslında…

Realize bir hayatın küçük büyük çıkmazlarında kontrolü ele alabilmenizi dahi sağlayabilir. İçiniz daraldığında çok büyük bir bunalım halinde ya da hiç görmek konuşmak istemediğiniz birileri ile karşı karşıya kaldığınız anda şöyle yapın mesela…

Gözlerinizi kapatın belinize kadar çamurdasınız ve bir kaya var üzerinde oyuntularla dolu bir kaya çıkın o kayanın üzerine bunu o kadar hızlı hayal edin ki can havliyle çıkın ve rahatlayın.

Bu küçük kurtuluş ipini cebinizde taşıyın ve ne zaman dara düşseniz çıkarın ipinizi ve kurtulun.

Duymak istemediğinizi duymaz, görmek istemediğinizi görmezsiniz…

Sabretmeniz gereken, dayanmak, tahammül etmek zorunda kaldıklarınızı ise umursamayacağınız bir imdat butonu olarak kullanabilirsiniz…

Ben ne zaman dara düşsem bu hayali kurarım.

Bazen hassas olabiliyoruz ve karşımızdaki insanlar bunu bilmedikleri için bize canavar gibi yaklaşabiliyorlar. Bu gibi durumlarda hayal kurmak güzeldir. Kıymetini bilin. Başka bir sohbette buluşmak üzere…

Hoş kalın, hoşça kalın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.