DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Hatalı Oy Hesabı …

Ülkenin ve milletin birliğine kast eden adı her ne olursa olsun terör oluşumlarına karşı evet omuz omuza mücadele etmeliyiz.

Hatalı Oy Hesabı …
11.11.2019
12.738
A+
A-

Sabah gazetesi yazarlarından Ersin Ramoğlu ‘Fetö’nün adamları kamuda cirit atıyor’ başlıklı yazısında önemli ayrıntılara parmak basmış. Gerçi saklı gizli duyulmadık bilinmedik şeyler değil fakat dile getirebilmek, hatırlatabilmek farkındalık oluşturmak önemli bir çaba.

Erdoğan seçimi kaybettiğinde deve keseceğim diye korkusuzca haykıran, eğer ölürse 7 gün kurban keseceğim diye adaklarda bulunanlar Ankara’nın göbeğinde, bakanlıklarda önemli görevlerde oturabiliyorsa ve terör zihniyetine lanetler okuyarak devletim, milletim diyerek çabalayan yurdumun saf ve temiz insanları mağdur ediliyorsa henüz yapılacak çok iş var demektir.

Bazı danışmanların, toplum mühendislerinin, anketörlerin dediği gibi siyaseten taraflara yakın, sıcak olmak gibi bir zorunluluk olmadığına inanıyorum. Her bir bireyin kendince değerlendirmeleri, yorumları ve aldığı ya da alacağı kararları var. Çeşitli sebeplerle içinde bulunduğu grupsal yapıların ya da bu yapıların liderlerinin sözleri sanıldığı kadar etkin değil.

Adı ya da yapısı ne olursa olsun kitlesel etkinlik, oy potansiyeli istatistikleri doğru olsa idi Fetö yapılanmasının bir dönem Türkiye’de ki en büyük organizasyon olduğunu düşünürsek şu zamana kadar sandıklarda ciddi ve kesin bir sonuç alınmış olurdu.

Türk insanı samimi, duygusal, milli ve manevi hassasiyetleri sebebiyle hissi davranarak zayıflık gösterir gibi sanılsa da aksine son derece akıllı, mantıklı, makul ve tepkilerini net olarak ortaya koyan, korkusuz bir karakterdedir.

Hasılı oy endişesi ile dokunulmayanlar aslında destek verenleri küstürmekten başka bir sonuç doğurmuyor. Yani aslında oy kaybı yaşanıyor.

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin kameralar önünde kendisine o an gündemde ki bir konudan bahisle ‘ size oy verdim’ şeklinde söylemle yaklaşan, istekte bulunan vatandaşa ‘ bir daha verme ‘ benzeri bir cümle ile yanıt vermesi kulağa sert gelse de üzerinde düşünüldüğünde doğru ve net bir cevap olduğunu anlamak zor olmuyor.
Bir dönem şikayet ve ihbar makamlarının başında bulunan isimlerin terör yapıları ile bağlantılarının ortaya çıkması olayları halen hafızalarda. Yeni gündem ise ihbar etmenin anlamsızlığı üzerine yapılan sohbetlerden oluşuyor ve hatta ihbar edenlerin cezalandırılabileceği endişesi dillerde.

Bu millet ve devletin sahipleri kendilerine hizmet eden hiçbir ferdi sahipsiz bırakmaz, buna şartsız koşulsuz olarak inanıyoruz.

Bir gazimizin cümlesi ile bitirelim. ‘ Vatan ve millet için mücadele vermekten çekinmedim. Bir gün bu mücadelem sebebiyle Gazi sıfatımdan dolayı cezalandırılmak istenebilirim. Fakat bunun bu iktidarda olması beni yıkar.’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.