DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gündemcikler

Sesli Dinle

Gündem denildiğinde aklımıza gelen ile gelmesi gereken arasında fark var sanırım.

Gündemcikler
18.12.2023
3.662
A+
A-

Selam olsun siz satır dostlarıma. Malum onlarca gündemcikler yani sözde gündemler içerisinde boğulurken gerçek gündemleri fark edemeyebiliyoruz.

Avukat, savcı odasından verdiği pozla gözdağı ve akıl verirken, spor kulübü başkanları hakem yumruklarken, sosyal ağlarda paylaşılan teşhir içerikli görseller tartışma konumuz olmuşken, kafasında dolar buketleriyle lüks içerisindeki yaşamlarını paylaşırken özgüveni nirvanadaki kimselerin adalet kılıcının ucunu görmesiyle birlikte bozulan psikolojileri veya dine dönüşleri sohbet konumuz olmuşken hasılı dijital kahvehane olan sosyal ağlarda paylaşılarak birkaç gün gündem olan, ardından hafızamızın derinliklerinde kaybolan onca anlamsız sözde gündemlerle meşgul iken gerçekte neler oluyor acaba?

Torba yasa olarak adlandırılan bir yasa meclisten geçti, geçerli hale geldi. Acaba içeriğinde neler vardı? Vatandaşın faydasına olması hedefiyle onca mesai ve emek ile hazırlanan yasada neler değişmişti, ne gibi yenilikler vardı?

Önümüzde son derece önemli olan yerel seçim süreci var. Yaşadığımız bölgelerdeki sayısız konunun yetkilisi olacak yerel yönetici adayları nasıl belirleniyor? Belediye başkan adayları, meclis üyesi adayları kimler olacak? Vatandaşın bu adayların belirlenmesi adına elinde ne gibi imkânlar var?

Milletin vekillerinin belirlenmesi genelde partilerin lider ve yönetim kadrosu tarafından gerçekleştiriliyor, seçilen vekiller ise bir sonraki seçime kadar mecliste yer alıyor. Belediye başkanı ve belediye meclis üyesi adayları içinde aynı şey söz konusu mu? Yaşadığımız bölgede hangi partiden hangi isimler belediye başkanı veya belediye meclis üyesi aday adayı oldu? Bu aday adayları içinden adaylar nasıl belirlenecek? Aday adayları ve belirlenecek olan adaylar vatandaşa, bölgelerine neler vaat edecek?

Mamafih benim yaşadığım bölgem adına bu soruları cevaplamam mümkün değil, adayların belirlenmesinde bir etkim katkım da yok. Peki ya sizlerin?

Dileğimiz odur ki adayları belirleme yetkisinde bu hal ile sorumluluğundaki isimler ülke, devlet, millet adına doğru isimleri, hizmet anlayışındaki, ahlakındaki kimseleri aday göstersinler. Yine dileğimiz vatandaşın yavan taraftarlık ile değil aynı sorumlulukla tercihlerini sandığa yansıtmaları.

Gündem denildiğinde aklımıza gelen ile gelmesi gereken arasında fark var sanırım.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.