DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Geçmişten Günümüze

Muktedir küresel güçlerin insanlık adına faydalı bir iş yapacaklarına dair inancım yok benim, yapay et yedirmek için seferber olan güçler, sizi etin ve gıdanın doğalından uzak tutuyor.

Geçmişten Günümüze
20.10.2022
2.950
A+
A-

Değerli dostlar. Binlerce, milyonlarca veya milyarlarca yıl, dünya yaratıldığı günden bu yana kim bilir ne kadar süre geçti?

Bu süreçte hiç mi karbon salınımı olmadı acaba? Yada iki dünya savaşında kullanılan bombalar patlayıcılar veya kullanılan atom bombalarından kaza ile patlayan nükleer tesislerin doğaya verdiği zarar, ineklerin çıkardığı gazdan daha masumdu sanırım.

Domates den salatalığa, gezen tavuk yumurtasından ev yapımı yoğurta, oradan ev yapımı turşuya varana kadar sürekli organik beslenme ile alakalı kaygıları var insanın.

Son günlerde daha sık duymaya başladığımız karbon ayak izi kavramı nedir? Bilen var mı? Daha temiz bir dünya için yapılması planlandığı söylenen ve bilimin ışığında bunları yaptıklarını söyleyen insanlar, sahip olduğunuz değerleri inançları sorgulamanızı isterken kendilerini sorguladığınız zaman sizleri cahil olarak yaftalayabiliyorlarsa gerçekten çok büyük bir sorgulama yapmanız gerekmektedir.

Bu gün evlerinizde yaptığınız yiyecekler için yarın bir gün, bu ürün karbon salınımı fazla bu gıdayı tüketemezsin denildiğinde verecek bir cevabınız var mı? Size yapay et ye bu senin için daha faydalı denildiğinde bunları sorgulayacak aklınız başınızda, karşı çıkacak gücünüz bedeninizde kalacak mı? Sorgulanacaksa bunlar en başta sorgulanmalı ve hatta denilmeli ki, bu karbon bu kadar tehlikeli ve bir ineğin gübresinden çıkan gaz bile bu kadar etkiliyorsa dünyanın düzenini, başta bahsettiğim savaşlarda kullanılan kitle imha silahlarını kullananlar bizler değiliz.

Günümüzde de endüstri kuruluşları ile yine bahse konu olan karbon ve sera gazının salınımına etkisi fazla olan ülkelerden de değiliz, madem bu kadar değiliz biz neden uğraşıyoruz bunların gazının derdi ile? Yoksa karbon sadece perdeleme mi?

Muktedir küresel güçlerin insanlık adına faydalı bir iş yapacaklarına dair inancım yok benim, yapay et yedirmek için seferber olan güçler, sizi etin ve gıdanın doğalından uzak tutuyor. Bu kadar iyi niyetli iseler şunu yapabilirler mesela, doğal gıda ile hastalıkların tamamını yok edebilirler, bu milyarlarca dolarlık hastane ve ilaç ar-ge si yapmaktan daha kolay ve ucuz, yapsınlar veya yapanlara ses etmesinler de görelim niyetlerinin halisliğini.

Hep söylerim, sizin için daha faydalı diye verilen hiçbir şey sizin için faydalı değildir ve olmayacaktır. Kendimi tekrar etmek istemiyorum fakat daha önce de dediğim gibi karnınızın açlığı umurunda olmayan insanlar sizin iyiliğinizi istemezler! Pandemi sürecinde gördünüz, her konuda olduğu gibi bu konuda da fikir ayrılıkları yaşadı insanlık. Konunun uzmanı da değilim ama örneğin aşı konusunda yüzlerce binlerce doğru ya da yanlış yığınla fikir beyan eden oldu, burada da ayrıştırıldı insanlar. İşin ilginç tarafı ise bir aşı üreticisinin, ürettikleri aşının hastalığı bulaştırma riski üzerine hiçbir çalışma yapmadıklarını itiraf etmesi bile birçok insan tarafından görülmez duyulmaz oldu ve bunların büyük bir kısmı mesleklerinde gelebilecekleri en üst akademik unvanları almış olmaları da işin bana en garip gelen tarafı.

Geçmişten gelen kadim bilgilere sarılın ayrışmayın sıkı durun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.