DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Garsiniya Meyvesi ve Faydaları

Sesli Dinle

Değerli okurlar bu hafta da sizlere, egzersiz ve diyet yapmadan kilo vermede yardımcı özeliği ile bilinen Garsiniya meyvesi ve faydalarından bahsettim. 

Garsiniya Meyvesi ve Faydaları
04.01.2022
24.514
A+
A-

Merhaba değerli okurlar. Bu haftaki yazımda sizlere, iştahın azaltılmasına ve vücudun yağ üretme mekanizmasının yavaşlatılmasına yardımcı özellikleri ile bilinen, Garsiniya meyvesi ve faydalarından bahsedeceğim.

Garsiniya, Hindistan, Afrika’nın bazı bölgelerinde ve güneydoğu Asya bölgesinde yetişen bir meyve türüdür. Görüntüsü ile küçük kabağı andıran garsiniya, sarı ve yeşilimsi renkte bir meyvedir. Üretimi ülkemizde yapılan bir meyve değildir. Fakat son yıllarda ülkemizde tanınmaya ve kullanılmaya başlanmıştır. Özellikle kilo vermede yardımcı özeliğinden dolayı gıda takviyesi olarak kullanılmaktadır.

Bilim insanlarının önem verdiği tropik meyvenin yüksek oranda antioksidan bileşenleri içerdiği bilinmektedir. Meyvenin kabuğunda bulunan hidroksisitrik asit, kilo vermeye yardımcı özelliği ile bilinen doğal bir maddedir.  İştahı azaltır, metabolizmayı hızlandırır, yağ oluşumunu önlediği ve bel çevresinde yağlanmayı azalttığı bilinmektedir.

Alternatif tıpta, sağlık sorunlarının tedavisi için de kullanılmaktadır. Kalp hastalıkları, yüksek kolesterol, ülser, şeker hastalığı ve ishal tedavisinde kullanılmaktadır. Aynı zamanda strese bağlı yeme isteğinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

ABD’de çalışmalarına devam eden ünlü Türk doktoru, Mehmet Öz’ün açıklamasına göre, Garsinya en etkili yağ yakıcılardan biridir. Egzersiz ve diyet yapmadan kişilerin kilo vermesini sağlamaktadır. Bu bitki vücutta yağ oluşumuna neden olan enzimleri baskılayarak, vücudun ekstra karbonhidrat ve yağ üretimini engellemektedir. Yani şeker ve nişastanın yağa çevrilmesini engellediği bazı çalışmalarda gözlemlenmiştir.

Uzakdoğu’nun yerli halkı vücuda tokluk hissi vermede yardımcı olduğunu bildikleri bu meyveyi asırlardır baharat yapımında kullanmaktadır. Yapılan bir araştırmada serotonin seviyesini yükselterek, iştahı azalttığı görülen Garsiniyanın oksidatif stresi azalttığı bilinen faydalarından olmuştur.

Her bitkinin insan sağlığına faydalı bileşenleri olduğu kadar, zararlı bileşenleri de vardır. Bu nedenle güvenilir tesislerde ayrıştırılarak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına uygun üretilmiş ve onay alınmış şekilde kullanılmasını tavsiye ederim.

Değerli okurlar bu hafta da sizlere, egzersiz ve diyet yapmadan kilo vermede yardımcı özeliği ile bilinen Garsiniya meyvesi ve faydalarından bahsettim.  Haftaya doğanın farklı bir mucizesi ile buluşmak dileğiyle, sağlıkla kalın hoşça kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.