DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Etkili Öz Geçmiş Nasıl Hazırlanır?

Sesli Dinle

Öz geçmiş hazırlamanın bireysel faydalarından birisi de, mülakata çağrılan kişinin iş için istenilen genel niteliklere sahip olduğu düşüncesiyle motive bir şekilde görüşmeye gitmesini  sağlamasıdır.

Etkili Öz Geçmiş Nasıl Hazırlanır?
07.12.2020
6.048
A+
A-

Öz geçmiş; kim olduğunuzu, geçmişte yapmış olduğunuz işleri, aldığınız eğitimleri, becerileri, yetenekleri kapsayan dokümandır. Mülakata davet edilmenizi ve işe yerleşmenizi sağlayan kilit noktadır. Mesleğinizde kariyerli, başarılı bir çalışan olabilirsiniz. İş arama sürecinde, binlerce başvurunun yapıldığı ilanda kendinizi öz geçmişinizle ön plana çıkarmayı başaramazsanız, istediğiniz işi alamazsınız. İyi bir öz geçmiş işi almanızı sağlamaz ama bir sonraki aşama olan mülakata çağrılmanızı sağlayan en önemli etkendir.

Öz geçmişi hazırlamanın birtakım faydaları bulunmaktadır. Bireysel açıdan bakacak olursak; başvurduğunuz pozisyon için istenilen nitelik ve beceriyle, kendi nitelik ve becerilerinizi karşılaştırıp öz geçmişinizi daha fonksiyonel hale getirmek için çabalarsınız. Mesela, 21. yüzyılda ilanlarda istenilen becerilerden birisi, değişime yatkınlık ve yeniliklere uyum sağlamadır. Bu beceri, günümüzde kişilerle birlikte kurum kültüründe olması gereken elzem becerilerden birisidir. Dünyada değişim hızı çok fazla olduğu için, yeni ortamlara, inovasyonlara karşı kişiler kendilerini kısa sürede adapte etmek zorundalar. Değişime karşı dirençli olan firmaların ve çalışanların piyasadan kaybolup gitmeleri içten bile değil. Mevcut durumu pandemi sürecinde ele alacak olursak; İlk vakanın çıktığı günden itibaren beş haftalık süreç içesinde online satışlar %170 artmış. Firmalar için tehdit olarak algılanan bu durum, e-ticarete yapılan yatırımlarla birlikte fırsata çevrilebilecek duruma gelmiştir. Bu süreçte beş milyon yeni kredi kartı kullanılması, kişilerin alışveriş alışkanlıklarının farklılaştığını gösteriyor. Değişen alışkanlıklarla birlikte firmalar da değişime ayak uydurmak ve satışlarını e-ticaret yoluyla yapmak zorundalar. Aynı şekilde bireylerin alışveriş alışkanlıkları da değişmiş ve sanal alışverişe yönelim artmıştır. Dolayısıyla  her alanda farklılaşma kaçınılmaz olduğu için değişime karşı dirençli değil,  kısa sürede intibak etmemiz gerekiyor. Mevlana Celaleddin-i Rumi şu sözleriyle ne kadar güzel özetlemiş değişimi : Dünle birlikte gitti, cancağızım. Ne varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.

Öz geçmiş hazırlamanın bireysel faydalarından birisi de, mülakata çağrılan kişinin iş için istenilen genel niteliklere sahip olduğu düşüncesiyle motive bir şekilde görüşmeye gitmesini  sağlamasıdır. İşveren açısından faydalarına bakacak olursak; binlerce başvurunun yapıldığı ilanlarda uygun olmayan başvuruları eleyip, mülakata davet edilecek kişileri tespit etme açısından oldukça iktisadi bir yöntemdir. Ayrıca mülakata davet edilen kişiler hakkında umumi bilgiler vermesi açısından öz geçmiş kritik bir önem arz etmektedir. Öz geçmiş, iş arama sürecinde iş arayan ve işverenler açısından ilk karşılaşma, izlenim oluşturma sürecidir. İlk izlenim için asla ikinci bir şans olamayacağını düşünürsek öz geçmişe ne kadar önem vermemiz gerektiği daha iyi kavrayabiliriz.

Öz geçmiş hazırlarken, kısa süre içerisinde kendisini tanımayan işveren ya da insan kaynakları yetkilisine, aktarılmak istenen nitelikleri, becerileri nasıl aktarılabilir düşüncesinde olunması gerektiğidir. Bu şekilde düşünülmesini gerektiren durum ise, işveren yetkililerinin öz geçmişi incelemek için ortalama otuz saniye zaman ayırmalarıdır. Bu sebeple amacına uygun yazılmamış, gereksiz bilgilere yer verilerek hazırlanan öz geçmiş, iş arama sürecinde aday için hayal kırıklığına neden olacaktır. Bilimsel, akademik çalışma gibi özel bir durum olmadığı sürece öz geçmişin iki sayfayı geçmemesi makul olacaktır.

Hazırlanmış olan öz geçmişler başvurulan pozisyona uygun olmalıdır. Birden farklı pozisyonda iş arama durumu söz konusuysa; başvurulan pozisyona uygun yetenekler, beceriler, hobiler güncellenerek ilgili mesleğe uygun öz geçmiş hazırlanması hedefe ulaşılmasını kolaylaştıracaktır.

Hobiler, öz geçmişte oldukça önemlidir. İşverenler, hobiler kısmına çok fazla önem vermekte ve bu kısımla ilgili kişilerin karakterleriyle ilgili çıkarımlarda bulunmaktadırlar. Hobisi olan ve düzenli olarak hobilerle uğraşan kişilerde beynin iki lobu aktif olmaktadır ve bu kişilerin iş hayatında daha etkin, uyumlu bireyler olması öngörülmektedir. Öz geçmişinize düzenli olarak yapılan ve başvurulan pozisyonda istenen yetenekleri destekleyecek hobilerin yazılması mülakata çağrılma sürecine olumlu katkı sağlayacaktır. Başvurulan  pozisyonda grup çalışmasına yönelik bir beceri isteniyorsa, yapılmış olan hobilerden takım çalışması olanların yazılması(futbol ve basketbol oynamak gibi), adayın grup çalışmasına uygun olduğu hissi uyandıracak ve avantaj sağlayacaktır.

Öz geçmişin daha fonksiyonel bir hale getirilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:

  • Açık ve anlaşılır olmalı,
  • Ben, benim gibi ifadelere yer verilmemeli,
  • Üçüncü tekil şahıs kullanılarak hazırlanmalı,
  • İyi olunan alanlar belirtilirken sayısal ifadelere yer verilmeli,( Satış konusunda başarı varsa geçmişte ayın elemanı seçildiğinizi ya da bulunduğunuz departmanlarda satışları artırdığınızı yüzdelik dilimle ifade edebilirsiniz.)
  • Yalan, yanlış bilgiler yazılmamalı
  • Politik, etnik, siyasi içeriklere girilmemeli.
  • Başvurulan pozisyonu destekleyecek hobi, mesleki kurs vs. yer verilerek pozisyon için uygun bir aday olduğunuzu işverenlere gösterilmelidir.
  • Eğitim bilgileri ve iş tecrübeleri günümüzden geçmişe doğru, ters kronolojik sıra ile yazılmalı.
  • Olumsuz ifadelere yer verilmemeli.
  • Beyaz, A4 kağıt kullanılmalı.
  • Kariyer hedefi mutlaka belirtmeli,
  • Bazı ülkelerde fırsat eşitliğine aykırı olduğu gerekçesiyle öz geçmişlerde fotoğrafa yer verilmesine sıcak bakılmasa da ülkemizde işveren yetkililerinin birçoğu fotoğraf istemektedir. Bu nedenle öz geçmişte son hali gösteren uygun bir fotoğraf kullanılabilir.

Hazırlamış olduğunuz öz geçmişin kariyerinize başarılar getirmesi temennisiyle.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.