DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Eksiklikleri Gidermek Gerek…

Sevgili dostlar, insan olunca hatalarımız da eksikliklerimiz de oluyor doğal olarak ve bu eksikleri gidermenin yolunu arayarak geçirmek lazım sayılı nefesi.

Eksiklikleri Gidermek Gerek…
07.07.2022
3.338
A+
A-

Geliyor gelmekte olan. Aman dikkat, iklim krizi, gıda krizi, altın uçuyor, gümüş almış başını gidiyor, ev kiraları, aman şöyle olacak, aman böyle olacak falan filan…

Sosyal medya, radyo televizyon nereye dönerseniz dönün her taraf yukarıda bahsettiğimiz ve insanı dünyaya geldiğini pişman eder nitelikte söylemlerle dolu. İnsanlık olarak zorlu bir sınavdan geçiyoruz, hepimizin bir birine ihtiyacı var, bunu bilip buna göre bir eylem planı üzerinde mutabık kalmadan bütün insanlığı kurtaramayız. Tabi şunu da diyebilirsiniz; “sen önce kendini kurtar.”

Benim de o zaman şunu söyleme hakkım doğar; “Zaten mevcut durum dediğiniz gibi ilk önce sen kendini kurtar mantığı ile bu günlere geldi.” Farz edin ki gıda ve ekonomik herhangi bir sorununu yok ama etrafınız gıda ve ekonomik sorunlarla uğraşan insanlarla dolu, o zaman gül gibi güvenlik probleminiz olacaktır, hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanırsınız umarım. Bunda da en çok sen kaybedeceksin, hani diyordun ya benim yoksa hiç kimsenin olmasın diye, oysaki sen sende olanın başkasında olmasına bile tahammül edemiyordun, kendin söyledin bende yoksa bana olmuyorsa kimsede olmasın kimseye olmasın diye, işte o gün kaybettin ama umarım düzelirsin.

Bilimin ışığı gözünüzü alır göremezsiniz gözünüzün önünü, tıpkı şeyhinizin nurunun gözünüzü alıp önünüzü göremediğiniz gibi, dikkatli olun da ikisinin de ipinin bir elde toplandığını görmeyin ki bozulmasın huzurunuz. Zira ikisi de düşündüğünüz yere götürmeyecek sizi çünkü hepsi sahte, bakış açılarınızı değiştirin elinize geçen sahte parayı hemen fark edebilecek durumdasınız ama bilim veya inançlarınız söz konusu olunca hemen inanacak haldesiniz.

Paranın sahtesini anladığınız gibi bilimin de inancın da gerçeğini birbirinden ayırt edebilir hale gelin ki öncelikleriniz sonunuz olmasın. Karnınız açken umurunda olmadığınız insanların size bilimden, inançtan, haktan hukuktan, özgürlük ve benzeri söylemlerden söz etmesine izin vermeyin. Büyük bir ihtimalle karnınızın açlığının sebebi olanlarla beraberdirler hatta bazıları bunlarla beraber olduklarının bile farkında değildirler size bu söylemlerle gelenler. İnsan olduğunuzu hatırlayın ve yanlışa düşebileceğinizi unutmayın hiçbir zaman. Yanlış yaptığınızı gördüğünüz veya düşündüğünüz an hemen durun, düzeltmek için uğraşırken daha büyük yanlışlar yapmayın, öncelikle kendi kendinize yanlışınızı kabul ederek başlayın işe ve özgürleştirin kendinizi kendi zincirlerinizden. Yaptığınız yanlışın bedelini bir ömür boyu içinizde yaşayacağınıza kendinize itiraf edip kurtulun, bunu yapmadan kurtulamazsınız bu durumun vebalinden.

Sevgili dostlar, insan olunca hatalarımız da eksikliklerimiz de oluyor doğal olarak ve bu eksikleri gidermenin yolunu arayarak geçirmek lazım sayılı nefesi. Pişmek böyle bir şey olsa gerek, aslında olgunlaşmanın ve kemal’e ermenin de sonu yok gibi görünüyor yani her halin ayrı bir üst seviyesi oluyor anladığım kadarı ile neyse lafı fazla uzatmayayım.

Kurban bayramınızı şimdiden kutlarım. Allah, sağlık sıhhat refah ve huzur dolu nice bayramları hep birlikte kutlamayı nasip etsin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.