DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Doğum Haritamızda Yükselen Burcumuz ve Ay Burcumuz

Sesli Dinle

Yükselen burç her 4 dakikada bir, 1 derece ilerler. Daha önceki yazılarımda da değindiğim gibi yükselen burç bir haritada 2 saatte bir burç değiştirir.

Doğum Haritamızda Yükselen Burcumuz ve Ay Burcumuz
26.04.2021
5.832
A+
A-

Yükselen burç bir kişinin doğum haritasında doğduğu an itibariyle 1. Ev çizgisinde (ASC) yükselen burçtur. Bir kişinin doğum bilgilerinden doğum haritasını çıkarabildiğimiz gibi, bir ülkenin, bir şehrin, bir işletmenin, bir kurumun kısacası doğum bilgilerini saat, gün, ay, yıl ve yer olarak bildiğimiz her şeyin doğum haritasını çıkarmamız mümkündür. Güneş burcu bilinçli yönümüzü yansıtırken, yükselen burcumuz da dışarıya karşı gösterdiğimiz yüzümüz, insanlar üzerinde yarattığımız ilk izlenimdir. Fiziki görüntümüz de en çok yükselen burcumuzdan etkilenir. Astrolojide yorumlar ve öngörüler genelde yükselen burçlara göre yapılır, çünkü doğduğumuz andan itibaren bir enerji ile doğarız, bu enerji astrolojiye göre bu dünyada yükselen burç ile tezahür eder. Zaten mantık olarak 1 ay boyunca aynı güneş burcuna sahip kişilerin başına aynı şeylerin gelmesi ya da aynı özelliklerde olmaları beklenemez. Doğum saati bu anlamda daha da ayırt edici bilgiler almamızı sağlar. Yükselen burç her 4 dakikada bir, 1 derece ilerler. Daha önceki yazılarımda da değindiğim gibi yükselen burç bir haritada 2 saatte bir burç değiştirir. Doğum saatini bilmeyenler için bir takım astrolojik tekniklerle rektifikasyon çalışması yapılıp, doğum saati belirlenebilir.

Şimdi daha iyi anlamak ve örneklendirmek açısından yükselen burcu aslan olan biri hakkında genel tahminlerde bulunalım. Bu kişilerin genellikle saçları gösterişli ve gür olabilir. Adeta bir aslan yelesi gibi saçlarıyla ve ilk verdiği fiziksel görünüşle dikkat çekerler. Aslan sabit bir burç olduğu için ilerleyen yaşlarda kişi kilo almaya meyilli olabilir. Bir başka örnekte yükselen burcu başak olan birini ele alalım. Yüz hatları düzgün, temiz ve bakımlı olurlar. Verdikleri ilk izlenimde bu kişiye hemen güvenirsiniz. Çünkü genellikle görev ve sorumluluk bilinci yüksek insanlardır. Başak burçları insanlığa kusursuz hizmet anlayışının burçlarıdır. Yaptıkları her işte kusursuzluğu ararlar ve bunu beklerler. Burada yine bahsettiğimiz kişide Başak burcunun güneş burcu değil yükselen burç olduğu unutulmamalıdır. Güneş burcu başak olan biri bilinçli olarak bu burcun olumlu ve olumsuz özelliklerini karakterinde taşırken, yükselen burcu başak olan biri daha çok bu algıyı yaratan enerjileri taşır. Kişiyi tanıdıkça, ay burcu ve güneş burcu kendini daha çok hissettirecektir.

Ay burcu ise yine kişinin bilinçaltı dürtülerini, bilinçli olarak farkında olmadığı ama yöneldiği psikolojik süreçleri bizlere gösterir. Yine burada Başak burcu üzerinden gidecek olursak, Ay burcu başak olan biri ise, duygularını kusursuz bir şekilde yönetmesi gerektiğine inanır, güdüsel olarak duygusal yoğunluklar yaşamaya başladığı an bunu mantıklı bir şekilde kontrol edip, duygusal kusurları göstermemesi gerektiğini düşünür, o yüzden sürekli bir iç huzursuzluk hâkim olabilir. Duygularını ve kendini çok eleştirebilir. Ay bu burçta rahat edemez. Bununla birlikte ay burcu yengeç olan biri ise, çok daha yoğun bilinçaltı duygular hisseder. Ay yengeç burcunun yöneticisi olduğu için en iyi burada çalışır. Ay burcu yengeç olan biri duygularını yoğun bir şekilde göstermekten hiç çekinmez. Bir “Ay Başak” gibi bastırmaya ya da yönetmeye çalışmaz. Fakat olumsuz yönleriyle herkesin duygularını ve bilinçaltını hissettiği için fazla verici ve fazlaca başkalarının duygularının sorumluluğunu üstlenen biri olabilir. Bu izlediği bir filmden bile aşırı etkilenmesine sebep olabilir.

Bu hafta doğum haritasının ana göstergeleri olan güneş burcu, yükselen burç ve ay burcunun kavramsal farklarını ana hatlarıyla özetleyerek tamamlamış olduk. Siz değerli okurlarımıza tavsiyem, bu üç burcunuzu herhangi bir internet sitesinden doğum bilgilerinizi girerek öğrenip, kendiniz hakkında daha çok farkındalık geliştirmenizdir. Doğum saatini bilmeyenler için ise güvendikleri bir astrologdan rektifikasyon hizmeti alabileceklerini hatırlatmak isterim.

Önümüzdeki hafta Türkiye’nin doğum haritasını ana hatlarıyla inceleyip, ülkemizin psikolojik, enerjisel ve ekonomik süreçleri hakkında sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

Soru ve önerileriniz için bana “hillsonstherapy” instagram hesabımdan ulaşabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.