DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Doğum haritamızda Güneş Burcumuz

Sesli Dinle

Bu hafta yazımda güneş burcu ile ilgili detaylı bilgiler vermeye çalıştım.

Doğum haritamızda Güneş Burcumuz
19.04.2021
10.881
A+
A-

Geçen haftaki yazımda doğum haritanızdaki ana iskeletin Güneş, Ay ve Yükselen burcunuz ile oluştuğundan bahsetmiştim. O yüzden bu üç burcun ev konumlarını, anlamlarını bilmenin kendi haritanız üzerinde fikir sahibi olmak için iyi bir başlangıç olacağını vurgulamak istemiştim. Bu hafta özellikle güneş burcu haritada neleri ifade ediyor bunlara değinmek istiyorum.

Güneş burcu, harita sahibinin bilinçli yönünü temsil eder. Karakter özelliklerimiz, bilinçli egomuz, fiziksel ihtiyaçlarımız, kendimize ait farkındalıklarımız; yani bu hayattaki varoluşsal amacımız, yakıtımız, enerjimizi en çok aktif olarak kullandığımız alanlar, konular, temalar güneş burcumuzun özellikleri ve ev konuları üzerinde yoğunlaşır. Haritanızda güçlü konumlanmış bir güneş liderlik, yaratıcı yetenekleriniz, aksiyon alma şekliniz ile ilgili detaylı bilgiler verir. Güneş aynı zamanda doğum haritamızda baba, eş, eril figürler ve otoriteyi de temsil eder. Bir ülkenin doğum haritası incelendiğinde de ülkenin liderlerini, kurum ve kuruluşlardaki yöneticileri işaret der. Örnekler üzerinden gidecek olursak, Güneşi 7. evde konumlanan birinin, hayattaki mevzuları daha çok ikili ilişkiler, iş ortaklıkları, evlilik üzerinden olacaktır. Enerji buradaki konular üzerinde yoğunlaşmıştır.

Güneşin hangi burçta olduğu ise kişinin bu konulardaki eğiliminin ne yönde olduğunu belirler. Kişi bu konularda kendini daha çok gösterecek, bilinçli olarak bunun da farkında olacaktır.  Güneşi 7.evde Boğa’da konumlanmış biri hakkında şu yorumları yapmamız mümkündür; “Kişi için ikili ilişkilerinde güven, süreklilik, maddi konfor, fiziksel yakınlık önemlidir. Güneş burada güçlü bir konumdaysa, aynı zamanda bu kişinin ikili ilişkilerde karşı tarafı beslediğinden, enerji akışı anlamında verici ve destekleyici biri olduğundan bahsedebiliriz ya da bu kişiden genel hatlarıyla iyi bir danışman, psikolog, avukat olabilir.” Şeklinde birçok yorum yapabiliriz. Değişen senaryoya göre ticari bir işe başlamak için doğru ortak bu kişi olabilir. Tüm bu yorumlar haritanın bütünü göz önünde bulundurularak kişiye, olaya ve zamana özel yapılır.

Şimdi bir başka örnek üzerinden yorum yapmaya çalışalım. 10.evde güneş burcu başak olan biri hakkında öngörüler yapalım. Bu kişinin haritasında diğer gezegenler ve açılar da olumlu yönde kişiyi destekliyorsa, kariyerinde adeta bir güneş gibi parlayacağını söyleyebiliriz. 10. Ev doğum haritasında, kişinin toplumdaki statüsü, kariyeri, toplumda nasıl algılandığı hakkında bizlere ipuçları verir. Bu kişi Başak burcunun mükemmeliyetçi hizmet anlayışını toplumda faydalı yararlı işler yapmak için kullanabilir. Yaptığı her işte kusursuzluk ön planda olabilir. Yaptığı işte ilk akla gelen ünlü isimlerden biri olabilir. Fakat bu yorumları yaparken çok daha analiz gerektiren astroloji terimleri ve detaylı bilgilere ihtiyaç vardır. Bu hiçbir zaman göz ardı edilmemelidir.

Güneş burçlardan Aslan burcunun yöneticisidir. Koç burcunda güçlü, Kova burcunda ise zararlı çalışır. Güneş dünya etrafındaki turunu 12 ayda tamamladığı için, 1 yıl boyunca 12 burcun psikolojik ve enerjik süreçlerine şahit oluruz. Astrolojide Zodyak dediğimiz terim gökyüzündeki takım yıldızları, gezegenler, sabit yıldızlar ve asteroitlerin 360 derecelik bir dairede 12 eşit parçaya bölünüp, yeryüzünden göründüğü kadarıyla gökyüzündeki hareketlerin, açıların yorumlanma şeklidir. Yani özünde astroloji güneşin dünya etrafındaki hareketlerinin gözlenmesi, mevsimlerin ve yeryüzündeki zaman algımızın keşfi ile çalışılmaya başlanmış bir alandır. Daha sonra diğer gezegenlerin yıldızların ve keşfedilen bilgilerle eski bilgilerin harmanlanmasından oluşmuştur. Günümüzde halen keşfedilmeye devam eden uçsuz bucaksız bir alandır.

Bu hafta yazımda güneş burcu ile ilgili detaylı bilgiler vermeye çalıştım. Haftaya Yükselen burçların da doğum haritasındaki anlamlarını konuşmak üzere buluşmak üzere, sevgiyle kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.