DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Doğru Tercih

Sevindiğimiz veya canımızın sıkkın olduğu zamanlar vardır mutlaka, fakat sinirli olduğunuzda da çocuğunuzun aslında kendisini sevdiğinizi bilmesini sağlayın, bu duygu durumunun geçici fakat sevginizin kalıcı olduğunu bildirin kendisine.

Doğru Tercih
05.01.2023
2.856
A+
A-

Değerli arkadaşlar sahip olduğunuz, size verilenleri sevin lütfen. Mesela çocuğunuzu kız, erkek fark etmez sevebildiğiniz kadar sevin, şımartın demiyorum sevin! Siz sevmediğiniz değer vermediğiniz zaman sizden göremediği değersizliğin ve sevgisizliğin bedelini hiç suçu günahı olmayan insanlardan çıkarabiliyor. İnsanız tabi ki her anımız aynı olmuyor mutlaka. Sevindiğimiz veya canımızın sıkkın olduğu zamanlar vardır mutlaka, fakat sinirli olduğunuzda da çocuğunuzun aslında kendisini sevdiğinizi bilmesini sağlayın, bu duygu durumunun geçici fakat sevginizin kalıcı olduğunu bildirin kendisine.

Dediğim gibi her zaman aynı hal ve ahval üzerine olamayabiliriz ve çocuklarımıza ayıracağımız zaman yük olarak gelebilir. Fakat çok basit bir dil ve hesap ile özetlemeye çalışayım. Çocuğun doğumundan başlayarak yirmili yaşlarına kadar onun için ayırmamız gereken zaman ve emeği yüz birim olarak değerlendirin. Yirmili yaşlar diyorum çünkü o yaşlara kadar sizin emeğinizin karşılığı iyi ya da kötü ortaya çıkar. Yirmili yaşlara kadar yüz birim emek ve zamanı ayırmadığınız çocuk sizden o yüz birim emek ve zamandan alamadığı kısmı mutlaka alacaktır buna emin olun belki daha fazlası bile olacaktır. Şöyle değerlendirin lütfen, sahibi olduğunuz çocuk zamanında gereken özeni göstermediğiniz için hem kendi hem de sizin başınızı ağrıtacak mutlak olarak. Zamanında sözünüzü dinlerken öğüt ve tembihleyerek vereceğiniz terbiyeye vermediğiniz emek ve zamanı adliye koridorlarında ya da hastane koridorlarında bir umut ile bekleme ihtimaliniz olabilir, harcanması gereken emek ve zamanı yerinde ve ihtiyaç olduğu zaman harcarsanız siz de çocuğunuz da daha rahat edecektir ve bu süreç nesilden nesile aktarılacaktır.

Ya zamanın da eğitimi için para, terbiyesi için zaman harcar kafanızı rahat ettirirsiniz ya da yine aynı parayı ve zamanı dediğim gibi adliye veya hastane koridorlarında harcarsınız ama mutlaka ödemeniz gereken bir bedel mutlaka vardır ama önünde ama sonun da, tercih sizin tabi ki ama sonun da ödediğiniz de yalnız siz ödemiyorsunuz bunun da bilincinde olun lütfen!

Bunların haricinde kalbinizi ve duygularınızı iyi tanıyın, insanı insan yapan değerlerinize sahip çıkın ve koruyun, size ait olan değerler sizin için ne kadar kıymetli ve özel ise emin olun diğeri olarak nitelendirdiğiniz insanlara ait olan değerler de sizin ki kadar önemli ve değerlidir, eğer siz sizin inanç, dil ve ırkınıza saygı istiyorsanız sizlerde sizden olmayanların değerlerine saygı duyun.

Emin olun sizin dilinizi yakan acı biber, sizden ayrı gördüğünüz insanın da dilini yakıyor, evvelini ve ahirini bilmediğiniz işler için yorum yapmayın, beğenmediğiniz adamın yerine geçirirler sizi de ne olduğunu bile anlayamazsınız.

Yazdırıldı ama dilerim imtihan edilmez edilirse de umarım başarılı olunur, çıkıyoruz gök yüzüne seyr ediyoruz alemi, iniyoruz yer yüzüne alem seyr ediyor bizi, hayat işte ne varsa alem de o var Adem de…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.