DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Doğanın Mucizesi; Ritha Bitkisi

Sesli Dinle

İçeriğinde bulunan 55 adet etken madde ile birçok temizlik kozmetik alanında kullanabileceğimiz bir bitkidir.

Doğanın Mucizesi; Ritha Bitkisi
19.01.2021
33.228
A+
A-

Merhaba değerli okurlar, bugün sizlere doğanın mucizelerinden Ritha bitkisinin özelliklerinden bahsedeceğim.

İklim şartları nedeniyle özellikle Hindistan Bölgesi’nde yetişen, temmuz aylarında filizlenip kasım aylarında olgunlaşan bir ağaç türüdür.

Ritha ahşap, sert ve açık renk sarıdır. Meyvesi odunsu bir yapıya sahiptir.

Asırlardır temizlik ve kozmetikte kullanılan anti bakteriyel özelliği olan, içeriğinde bol miktarda asit bulunan ve vücut üzerinde birçok yaraların iyileşmesinde yardımcı olan Avrupa’da birçok alanda sıkça kullanılan bir bitkidir.

Çinli köylüler genellikle sabun yapmak için kullanırlar. Ritha cilde sürüldüğünde cildi güzelleştirir, çilleri giderir. Sabun ve şampuan olarak kullanılır.

Diğer adıyla sabun ağacı olarak bilinen Ritha bitkisinin içeriğinde 55 adet etken madde bulunur.

Birçok temizlik ürünlerinde, kozmetik ürünlerinde ve ilaç sanayisinde hammadde olarak kullanılan bitkisinin özelliklerine baktığımızda doğanın bize gönderdiği temizlik adına büyük bir mucize olduğunu görüyoruz.

Özelliklerini kısaca sıralayalım;

İçeriğinde bulunan 55 adet etken madde ile birçok temizlik kozmetik alanında kullanabileceğimiz bir bitkidir.

Kimyasal deterjanlara gerek duymadan doğal beyazlığıyla ve gözle görülür temizliği ile çamaşırlarda kullanılır.

Bulaşıklarda yağ çözücü kireç önleyici özelliğiyle kullanılır.

Saç bakımında saçları besleyen kepek ve dökülmelerde etkisi bulunur.

Cilt bakımı gibi birçok alanlarda kullanabileceğimiz bir bitkidir.

Buna örnek verecek olursak Hindistan’da yaşayan insanlar çoğunlukla bu bitkiyi kullanırlar. Hint kadınlarının ciltleri daha pürüzsüz, saçları daha uzun ve sağlıklıdır. Birçok kaliteli peruğun yine  Hint kadınlarının saçlarından yapıldığını biliyoruz.

Hindistan da yaşayan insanlar temizliğine çok dikkat etmemesine rağmen bulaşıcı hastalıklar olmak üzere kanser türü birçok rahatsızlığın en az görüldüğü bir ülkedir. Onların hayatında kimyasal deterjan yoktur. Genel olarak temizlik ürünü olarak Ritha bitkisini kullanırlar. Ritha bitkisini  işlemden geçirip, macun haline getirerek ev temizliklerinde ve birçok alanda kullanırlar.

Ciltte hücre yenileme özelliği, anti bakteriyel özeliği, yara iyileştirme özeliği, kireç önleme özeliği ve köpürme özelliği olduğundan dolayı deterjanların yapabileceği bir çok işlevi gördüğünden temizlik alanında sağlıklı ve daha başarılı sonuçlar elde edildiğini görüyoruz.

Hindistan’da kutsal nehir diye adlandırılan Ganj nehri,  suyu bulanık kirli bir nehir olmasına rağmen uzmanlar tarafından araştırıldığında nehirde ki suda bir tane bile bakteri bulamamışlardır. Bu durum sizce de tuhaf değil mi?

Aslına baktığımızda nehir kutsal olduğundan değil, Ritha bitkisi nehir çevresinde yoğun bulunduğundan, köklerin nehirde ki suya ulaştığında sudaki bakterileri yok ederek, suyu anti bakteriyel hâle getirdiğini fark etmiş oluyoruz.

Antioksidan özelliği ile Serbest radikallerle reaksiyona girmesi ile  hücrelere zarar vermesini önleyen bir maddedir.

Vücudu parazitlere karşı korur.

Saç besleyici ve deri koruyucudur. Saçta tonik etkisi olan bir bitkidir.

A, C ve E vitaminlerine sahiptir bu nedenle de enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.

Diş temizleme, mücevher parlatma, cam temizliği, boya ve araba yıkamada çok etkili bir bitkidir.

Böcek sokmaları, enfeksiyon yolu ile bulaşan hastalıklara karşı kalkan görevi olduğu görülmüştür.

Sedef hastalığı, egzama, kronik kaşıntı gibi ciltte meydana gelen rahatsızlıklar için doğal iyileştirici görevi bulunmaktadır.

Ayak mantarlarında ve birçok mantar çeşidinde de güzel sonuçlar alınan bir bitkidir.

Ritha bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor. Yaşlanma sürecini geciktirir ve kolesterol seviyesini düşürür. Birçok çeşit kanser riskini azaltır. Tümör türü rahatsızlıkların büyümesine engel olur. Vücuda alınan kanserojen maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Alkol ve sigara içmenin verdiği zararları vücuttan arttırmaya yardımcı olur. Damar sertliği riskini azaltır. Felç inme kalp rahatsızlığı risklerin azalmasına yardımcı olur.

Değerli okurlar, sizce de Ritha bitkisi doğanın bize temizlik adına sunmuş olduğu mucizevi bir  bitki değil midir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.