DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet Sahipsiz Değil

Olaylara farklı açılardan bakarak değerlendirebilmek önemli bir ayrıntıdır. Gün içerisinde onlarca haber duyuyoruz, okuyoruz, izliyoruz. Usulsüzlük, torpil, adam kayırma gibi birçok duymaktan yorulduğumuz, sonu gelmeyen haberler.

Devlet Sahipsiz Değil
12.12.2019
8.089
A+
A-

İster siyasi kişileri ister bürokratik isimler, ister iş dünyası hangi alanda, kimler olursa olsun bu haberlerin tarafları halkın nefret duygularının kabarmasını ateşleyen fitiller oluyor aslında. Ve içten içe ‘yeter’ sözü çığlık olup yankılanıyor.

Fakat her zaman söylediğimiz ve inandığımız bir gerçek var. Dünya iyi insanların sayesinde yaşanılası bir yer ve devlet sözleri ile eylemleri uyumlu, sorumluluğunun farkında, ahlaki değerleri ve hassasiyetleri yüksek, onurlu kişilerin gücüyle, varlığıyla dimdik ayakta.

Adalet Bakanlığı tarafından, hukuk camiasınca son derece önemsenen bir sınav yapıldı. Birçok hukukçu gecesini gündüzüne katarak emek verdi ve o sınava çalıştı. Arabuluculuk yetkilendirme sınavı.

Sınav çalışmaları doğal olarak Adalet Bakanlığı, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde ki Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından yürütüldü. Yaklaşık 28 bin hukukçu bu sınava girerek ter döktü. Sonuç olarak ise 91 puan ve üzerinde not alan yaklaşık 6 bin kişi sınavda başarılı kabul edildi.

Peki, bu konuyu bu denli önemli kılan detay nedir?

Çok sayıda akademisyenin, hukukçunun girdiği sınava Adalet eski Bakanı, T.B.M.M. eski Başkanı Cemil Çiçek gibi ünlü isimlerinde girdiği söylentisi mi? Tabi ki hayır, zaten bu söylenti asılsızdı.

Haberin önemi Sınav çalışmasının yürütüldüğü Hukuk İşleri Genel Müdürü Sayın Hakan ÖZTATAR oldu. Binlerce hukukçunun ter dökerek hazırlandığı sınava hak sahibi olan Genel Müdür Hakan Öztatar’ da girmişti.

Onca iş yükünün ve yoğun programları arasında hazırlanarak girdiği sınavda sadece 2 puan ile başarılı olanlar listesinde yer alamadı Sayın Genel Müdür. Sınav çalışması yürütülen Başkanlığın Amiri, Bakanlığın en önemli Bürokratlarından olan Hakan Öztatar, 2 puan sebebiyle sınavda kazananlar listesinde yer alamadı. Ancak son zamanlarda ihtiyaç duyduğumuz bu şaibeden, torpilden uzak davranışı ile birçok gönülde liste başında olmayı hak ederek kazandı.

Evet, Adalet Bakanlığın da Adalet varmış, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünde Hukuk’a riayet ediliyormuş dedirten bu güzel haberin, sözleri ile eylemleri uyuşan onurlu davranışın sahibi Sayın Genel Müdür Hakan Öztatar, hem meslektaşlarının hem de toplumun gönlünde başarılı bir bürokrat olarak yer aldı.

Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül ’e çalışma arkadaşlarını seçmede ki özeninden dolayı, Sayın Hakan Öztatar’ a haberin konusu olması sebebiyle teşekkür ediyoruz.

Sorumluluğunun farkında, yetkisinin bilincinde, vicdan ve ahlak sahibi değerli bürokratlar ile Devlet Sahipsiz Değil sözünün doğruluğunu bir kez daha görüyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.