DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Daha İyi Bir Gelecek İçin…

Sesli Dinle

Dünya dertleriyle dertlenip, çözüm odaklı insanlar olup, daha iyi ve efektif nasıl yapabilirim derdine düşmenin kıymetini bilmek dileğiyle, “Hemen Şimdi Harekete Geç”

Daha İyi Bir Gelecek İçin…
22.09.2021
3.978
A+
A-

Daha İyi Bir Gelecek İçin “Hemen Şimdi Harekete Geç”

Emek vermek, zaman ayırmak ve emeklerinin karşılığını net olarak görmek ne kadar değerli… Yaklaşık 1 senedir bir enerji forumunun sekretaryasında bilfiil çalışıyorum. İki haftada bir yapılan rutin toplantılar, katılımcılarla ilgili e-mailler, mesajlar, bilgilendirmeler derken gerçekten mesai harcadığımız bir iş oldu. Kocaman bir ekiple bu uzun ve güzel yolculuğun meyvesini bugün itibariyle, 5 gün süreyle net olarak almaya başlayacağız.

Günümüzde artık bütün ülkeler karbon sıfır politikalarını açıklarken, tabi ki bizim ülkemizde de umut verici hareketler olmuyor değil. Elektrikli ve hibrit araçlar giderek artarken, küresel emisyonda büyük payı olan binalarda da gelişim ve dönüşüme gidilmeye çalışılmakta.

Bu sene ikincisi düzenlenen ve “Hemen şimdi harekete geç” mottosuyla yola çıkan ZeroBuild Türkiye’21 Forumu’nda 35 ülkeden, birbirinden kıymetli ve işinde uzman akademisyen, özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrencilerden oluşan 110 katılımcı buluşacak. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek foruma herhangi bir kayıt ücreti olmaksızın herkes katılım sağlayabilecek. Birbirinden değerli isimlerin dünyadan uygulama deneyimlerini paylaşacakları ZeroBuild Türkiye’21 Forum programında 4. günü oturumları, “ZeroBuild Akademi” başlığında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yapılacak. Uzman ve akademisyenlerin katılımıyla başta mesleki ve teknik lise öğretmenleri olmak üzere tüm katılımcılara güncel bilgiler aktarılacak.

Bu organizasyonda ben de 4 ayrı oturumun oturum sorumlusu olarak emek verdim ve ne kadar özenle, titizlikle katılımcı seçildiğine, ekip oluşturulduğuna şahit oldum.

İnsanın hayatında, her zaman önüne böyle fırsatlar çıkmayabilir. Çıkan fırsatları da iyi değerlendirip geçirilen zamanı anlamlı kılmak çok önemli. Özellikle toplumu, çevreyi kısaca tüm insanlığı etkileyen konularda işin bir ucundan tutabilmek insani olarak iyi hissetmemizi sağlayan dürtülerdir. Çünkü bu dünya hepimizin ve işi her zaman başkalarına yıkmanın, elini taşın altına koymaktan kaçınmanın o noktada durup düşünülmesi gereken bir konu olduğuna inanıyorum.

Bu forumdaki amaç; daha verimli, geleceğe yönelik çevre dostu binalar, uygulanabilirliği, bu konuda yapılan antlaşmalar, örnek projeler, kullanılan malzemeler gibi birçok konuyu işin uzmanlarından, bu konuyu dert edinmiş ve peşine düşmüş insanlardan dinleme imkânı sağlamak.

Yurt dışında bir kişi çıkıyor iklim kriziyle ilgili öncü konuşmalar yapıyor, herkes alkış tutuyor, takdirler savuruyor. Peki ya biz neler yapıyoruz? Başkalarını takdir edebilmek güzel ama milli değerlerimizi, insanlarımızın çalışmalarını bilmemiz, görmemiz, takdir ederek onlara destek vermemiz de son derece önemli.

“Biz yapamayız, bizim ülkemizde böyle şeylere fırsat verilmiyor” diyemeyiz. Bu fırsatları oluşturmak için biz hangi noktalarda devreye girebiliyoruz bu noktalara bakmak gerekli.

Şimdiye kadar içinde bulunduğum en profesyonel organizasyon ve ekip çalışması ZeroBuild Türkiye’21 oldu benim için. Genel sekreterimizden sekretarya ekibine kadar bütün emeği geçen herkesten çok şey öğrendim. Her sene daha iyisini yapmak dileğiyle…

Dünya dertleriyle dertlenip, çözüm odaklı insanlar olup, daha iyi ve efektif nasıl yapabilirim derdine düşmenin kıymetini bilmek dileğiyle, “Hemen Şimdi Harekete Geç”.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.