DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çıpa Değil Yelken Olun

Sesli Dinle

Sevgi bağı çok özeldir, insanı hatalardan korur, çocuk ailede sevgi görmezse sevgi arayışına düşer ve duvarlara çarpa çarpa büyür ya da kaybolur.

Çıpa Değil Yelken Olun
29.10.2021
3.724
A+
A-

Hayat uzun bir yol ve bu yol boyunca bazı tacizlere maruz kalıyoruz, henüz yolun başında bizi yoruyorlar. Sürekli artan baskı altında kaldığımız için yaşadığımızdan hiçbir tat alamayabiliyoruz.

Çocuklarımızı özgür bırakalım. Kendi hayallerinizi küçücük yavrucaklara dayatıyor, hayatlarına bir karabasan gibi çöküyoruz.

Çocuklarımıza insan olmanın vasıflarını gerekliliklerini ve sorumluluklarını öğretelim, iyi bir insan nasıl olunur önce bizler öğrenelim.

Çocuklarımızın rızkını dert etmeyelim, yaratıcının bu konuda ki garantilerine, sözlerine itibarsızlık etmeyelim. Çocuklarımızın çocuk olduğunu dahi unutuyoruz çoğu zaman. Onlarda çocuk olduğunu unutup daha çocukluk yapacak yaştayken büyük hayallere dalıp çocukluklarını harcıyorlar farkına dahi varmadan.

Hayata karşı bir sıfır mağlup başlatmayalım insanları.

İzinizden gidilmesi veya kurtarıcınız olması misyonunu yüklemeyelim çocuklarımıza. Çocuklarımızın zihinlerine kelepçe takmayalım. Bilin ki çocuğun zihnine prangalar bağlayarak başarı sağlayamayız.

Dört bir yanını bağladığımız, kuşattığımız çocuktan ayağa kalkmasını bekleyemeyiz. Çocuklarımıza iyi bir anne, baba olmak istiyorsak evlatlarınızın teknelerine çıpa değil yelken olmalıyız.

Onlar bu dünyaya rotasız doğsalar da, gemisiz doğmuyorlar.

Arkasına geçin merak ettiklerini merak edin ve başarabileceği şeylerin üzerine gidin. Sizin hiçbir şey yapmanıza gerek kalmayacak, motivasyonu ve neşesi yerinde olan bir çocuk hayata karşı her zaman galip gelecektir.

Size çocuklarımızı başıboş bırakalım da demiyorum. Sizlere anlatmak istediğim evlatlarımızı tanımaya, anlamaya gayret etmeliyiz, bağımızı güçlendirmeliyiz. Tercihlerine duyarlı olmalıyız. Başarılı, mutlu olacağı şeyi bulana dek arkasında durmalıyız.

Çocuklarınızın başına çoban olmayın, kaptan ve yardımcı kaptan olun, bırakın rütbeyi, makamı dost olun. Sevgiyi hissettirin.

Sevgi bağı çok özeldir, insanı hatalardan korur, çocuk ailede sevgi görmezse sevgi arayışına düşer ve duvarlara çarpa çarpa büyür ya da kaybolur.

Kalın sağlıcakla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.