DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CIA, DDA ve Hasan Seymen

Hasan Seymen’in kendi sözleri hakkında ki açıklamaları

CIA, DDA ve Hasan Seymen
29.08.2019
17.316
A+
A-

Çerkeslere kucak açan Osmanlı söylemi hakkında

Osmanlının özellikle 1500 yılları sonrasına, bölgesel gelişim dönemine bakıldığında, Kuzey Kafkasya ile sınır komşusu olduğu, ilişkilerinde yakınlaşma olduğu görülür. Tarihi bilmemek yanıltıcıdır. Tekrar ısrarla diyorum ki işi ehline bırakmak gerek.

Geçmişte farklı gündemlerle olduğu gibi son zamanda farklı amaçlarla asılsız isnatlar, çarptırılmış söylemlerle üzerimden yürütülmeye çalışılan, algı operasyonunda bu konuda cehalet dolu örnekleme ve anlatımların olduğunu üzülerek gördüm.

Sadece en temel bilgi olarak söyleyebilirim ki’ Çerkeslerin dünyaya ve Osmanlıya göçünü Çarlık Rusya’sı savaşı ve sonrasında uygulanan sürgüne bağlamak sınırlamak büyük tarihi bilgi eksikliğidir.

Çerkesler 2 sınıf vatandaş mı?

İç barışı sağlanmış, bireylerin hak ve özgürlüklerinin anayasa güvencesi altına alındığı, demokrasi bilincinin yerleştiği ülkelerde, tüm bireyler topluma değer katan bir zenginlik olarak görülür.

Toplumun çok kültürlülüğünün zenginlik olarak görülmesi, bir arada yaşama, birbirlerinin hak ve özgürlüklerine saygı duyma duyarlılığına sahip olmak bir zorunluluktur.

Bireylerin huzurlu olması, toplumların huzurlu olması ve pozitif duyguların paylaşılması bir gerçektir. Birey toplumdan, toplum da bireyden ayrı tutulamaz.

Yani Osmanlının yok oluşuna karşı direnen, Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte İlk günden başlayarak Cumhuriyetin kuruluşunda Atatürk gibi birçok Anadolu insanı gibi Gazi sıfatına sahip olan, şehitler veren Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluşuna, milletin var oluşuna hizmet eden bir milletten, Çerkeslerden bahsediyoruz.

Uzun yıllar çarpıtılmış, gerçek dışı hikayelerle donatılmış, aidiyeti olan tüm halkı zan altında bırakıcı üzücü dayanaktan yoksun isnat ile hain damgası vurulmaya çalışılmış, onurlu, sabırlı, sadakatli bir toplum ve inkar edilemeyecek gerçekler var. Büyük bir devlet ve büyük bir millet olma bilinci ve sorumluluğu ile tarihten ders alınmalı, duyarlı olunmalı diye düşünüyorum.

Denge Denetleme Ağı Nedir? CIA ile bağınız var mı?

Bu konuda birlikte görev aldığım tüm arkadaşlar hayattadır. Yüzü aşkın sivil toplum kuruluşunun katılımcısı olduğu bir yapıdan bahsediyoruz. Yönetiminde olduğum federasyon tarafından görevlendirilmem ile başladığım mesaime kendi isteğim ile son verdim.

Zaman içerisinde birçok kişi kendi iradeleri ile aynı şeyi yaptı. Bunun nedeni CIA ya da başka bir benzeri yapı değil.

Bizler milli hassasiyet ile devlete ve millete hizmet amacıyla hareket ettik, yetersizlik ya da uygunsuzluk gördüğümüz anda ise tepki vererek ayrıldık. Bugün bu konuda bilgisizce yorum yapanların birçoğunun kişisel menfaat ve kazançlarının ötesine geçebileceğinden, bizler gibi irade ve tepki gösterebileceğinden şüphe duyarım. Özeti bu

Burada yapılan çalışmalar tüm kurumların bilgisinde olmuştur. Ne CIA ne de başka bir yapının varlığı dönemimizde ya da bilgimizde söz konusu dahi olmamıştır.

Hasan Seymen’in gündem olan söylemleri ve yapılan yayımlar hakkında ki değerlendirmelerini yazımızın üçüncü bölümünde 31.08.2019 günü sizlerle paylaşacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.