DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çamkoru Tabiat Parkı ve Göleti

Sesli Dinle

Çamkoru Göleti bana Eymir Gölü’nü hatırlatır her zaman ama buradaki manzaranın çok daha güzel olduğunu söylemeliyim. Çok severim burayı. Özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tercih ediyorum gelmek için. Ancak şunu söylemeliyim; bir keresinde kışın geldim, karlar altındaki manzarası da çok güzel. Kışın da gelmelisiniz buraya.

Çamkoru Tabiat Parkı ve Göleti
29.04.2021
19.466
A+
A-

Bu yazımda sizlere yine hafta sonları gitmekten çok keyif aldığım bir yerden bahsedeceğim. Ankara’ya yakın, günübirlik gezilere fırsat veren bir yer Çamkoru. Arabayla yaklaşık 1.5 saat sürüyor. Kızılcahamam’ı geçtikten sonra yaklaşık yarım saatlik araba yolculuğu ile varıyorsunuz parka. Eski Bolu-Ankara yolunu takip ederken sola, Çamlıdere istikametine dönüp yolu takip ederek ulaşabilirsiniz.

Karayolu, tabiat parkını ikiye bölmüş durumda. Parkın bir bölümü doğal sarıçam ve karaçam ağaç türleri ile kaplı, diğer bölümü orman içi açıklık ve Çamkoru Göleti’nden oluşuyor. Gölet tarafına arabayla girmek yasak, ayrıca ateş yakmak da yasak. Eğer mangallı piknik yapma niyetiniz varsa orman tarafına gitmeniz gerekiyor. Ben piknik yapmaktan ziyade, yürüyüş yapmak ya da bisiklet sürmek için gittiğimden göl tarafını tercih ediyorum. Gölün çevresinde yürüyebileceğiniz mesafe yaklaşık 1.5 kilometre ama göl bittikten sonra yol ormanın içine doğru devam ediyor. Tüm yolu yürümek isterseniz yaklaşık 5 kilometrelik bir yürüyüş yapabilirsiniz. Burada yürümek de bisiklet sürmek de çok keyifli. Eğer bisikletiniz varsa mutlaka götürün.

Çamkoru Göleti bana Eymir Gölü’nü hatırlatır her zaman ama buradaki manzaranın çok daha güzel olduğunu söylemeliyim. Çok severim burayı. Özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerini tercih ediyorum gelmek için. Ancak şunu söylemeliyim; bir keresinde kışın geldim, karlar altındaki manzarası da çok güzel. Kışın da gelmelisiniz buraya.

Yollar kışın açık oluyor, tabiat parkına ulaşımda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum ama yine de çok yoğun kar yağışı olan dönemde gitmemek mantıklı olabilir. Tabii bu tavsiye 4×4 aracı olanları için geçerli değil. Ateş yakamıyorsunuz ama yanınızda çay, simit gibi aperitif bir şeyler götütüp atıştırabilirsiniz.

Gölet tarafında kamp yapmak da yasak, eğer kamp yapmak isterseniz orman tarafında kamp yapmaya izin veriliyor. Gecelerinin yazın bile soğuk olduğunu ve yine geceleri çiy düştüğünü aklınızda bulundurun ve giderken kamp malzemelerinizi ona göre seçin. Ben daha önce burada kamp yapmadım, daha çok Işık Dağı’nı tercih ediyorum.

 

İster Işık Dağı, ister Çamkoru da kamp yapın, eğer gökyüzü açıksa muhteşem yıldız manzarlarına doyacağınıza emin olabilirsiniz.

Eğer zamanınız kalırsa Çamlıdere’ye ve hatta Aluçdağı Milli Parkı’na da gidebilirsiniz. Aluçdağı Milli Parkı’da en az Çamkoru kadar güzel ama benim tercihim tabii ki Çamkoru. Aluçdağı’na Çamlıdere üzerinden ulaşabilirsiniz. Gezmeye doyduktan sonra eğer karnınız acıkırsa Çamlıdere’de yemek yiyebilirsiniz ya da geri dönüş yolunda Kızılcahamam’da da yemek yiyebilirsiniz.

Bir sonraki durakta görüşmek dileğiyle…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.