DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Büyük sektör, yoğun nüfus İSG

08.05.2019
11.494
A+
A-

Haber gurubumuz koordinatörlerinden Ayşe BÜLBÜL ( İş güvenliği Uzmanı / Mühendis )  33. İş sağlığı ve güvenliği organizasyonu kapsamında Cumhurbaşkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü sayın Dr. Adem ÇANKAYA, İş sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Yardımcısı Sayın Furkan YILDIZ ve Tüm İş Sağlığı ve Güvenliği İş adamları Derneği Başkanı ( TİSGİAD ) Sayın Arzu ERDOĞAN ile sektör hakkında ki değerlendirmeleri hakkında özel söyleşi yaptı.

MevzuHaberCumhurbaşkanlığı İş sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü sayın Dr. Adem Çankaya gerek çalışanlar gerekse iş verenler için son derece önemli olan bu alanın geliştirilmesi ve kuralların uygulanmasının öneminin altını çizerek, bu doğrultuda hassasiyet gösterdiklerini ifade etti.

İŞ Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Sayın Furkan YILDIZ kurum olarak İş güvenliği kültürünün ve bilincinin yaygınlaştırılması için yapılan çalışmalar yanı sıra uzmanların gelişimi ve de sorunları hakkında da çalışmaların olduğunu belirtti.  Tüm İş Sağlığı ve Güvenliği İşadamları

Derneği Başkanı ( TİSGİAD ) Sayın Arzu ERDOĞAN ise İsg İSG bir maliyet değil kazanımdır, Kanunun bazı maddelerinde yapılan sürekli ertelemeler işverenler nezdinde itibarsızlaştırmıştır. Sektörün KALİTE ’ye ihtiyacı vardır. Kaliteli hizmet vermek ve kaliteli hizmet alımı kazandırmamız gerekiyor. İSG hizmetlerinin bağımsız olması bir zorunluluktur. Bugün verilen hizmetlerde yetkisiz sorumluyuz maalesef. Bugün gelinen noktada İSG hizmetlerinde havuz sistemi zorunlu hale gelmiştir. Bu sisteme geçilebilmesi için yapı hazırdır. OSGB nin alacak derdine düşmediği, kaliteli hizmet sunumu için ücretini işverenden direkt almadığı, uzmanın bağımsız bir denetçi gibi özgürce sorumluluklarını yerine getirdiği bir sisteme geçilebilmesi için havuz sistemi zorunludur. Umuyorum en kısa zamanda İSG nin kalite sorununu çözmüş ve hak ettiği itibarını vermiş oluruz tespit ve önerileri ile dernek olarak yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.