DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Burçlara Özel Tatlı Tarifleri

Birimiz biyolog birimiz biyomühendis, burçların günün her saati zevkle yiyebilecekleri tatlıları araştırıp, düşünüp farklı, alışılmışın dışında tarifler derledik.

Burçlara Özel Tatlı Tarifleri
26.02.2021
4.702
A+
A-

Burçlara Özel Tatlı Tarifleri

Merhaba dostlar, tariflerini ve kaliteli videolarını çok sevdiğim, sıkı takipçisi olduğum Dilşad Hanım ile burçlara özel tatlı tarifleri hazırladık. Birimiz biyolog birimiz biyomühendis, burçların günün her saati zevkle yiyebilecekleri tatlıları araştırıp, düşünüp farklı, alışılmışın dışında tarifler derledik.

Bu yazı dizisini okurken yükselen ve güneş burcunuzun yanı sıra özellikle beslenme alışkanlıklarınızı ifade eden ay burcunuza göre de takip etmenizi öneririm. Örneğin Ay burcunuz ‘Koç’ ise sık sık acıkıyor olabilirsiniz. Gidip gelip ağzınıza atacak bir şeyler istiyorsunuzdur.

Bugün Koç burcunun günü. Başlıyoruuuuzz!! Şimdiden afiyet olsun.

 Koç burcuna özel tatlı tarifi

Bir koçun nefsini hafif bir şeylerle kolay kolay köreltemezsiniz. O ağzına aldığı her lokmadan maksimum tadı ve lezzeti almalı. Aşırı hareketli doğasına da zaten bol enerjili bir tatlı yakışır. Yoğun tadı olan, bol kalorili deyince, tatlı dünyasının tam da koçlara layık olarak en zirvesinde duran şerbetli tatlılar geliyor akla. Bunun yanında sık sık acıkan doğalarına uygun gidip gelip ağızlarına bir lokmada atabilecekleri küçük boyutlu bir tatlı olması gerekiyor. Koçların bir tatlıdan bekledikleri her şeye sahip olan, Koç burcuna özel tatlımız Midye tatlısı!

 

Malzemeler

Hamur için:

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1yemek kaşığı sirke

1 adet yumurta

1 adet kabartma tozu

3 yemek kaşığı nişasta

4.5 – 5 su bardağı un kontrollü

Şerbeti için:

3.5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

1 dilim limon

Üzeri için:

150 gram tuzsuz tereyağı

Arası için:

1.5 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Hazırlanışı

BiyologAnne’nin Mutfağından Sunum

Öncelikle şerbeti için şekeri suyu ve limonu bir tencereye alıp köpük köpük olup güzel kıvam alana kadar kaynatalım. Ortalama 15-20 dakika kadar. Sonra soğumaya bırakalım.

Hamur için: un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp çırpalım. Peşinden azar azar un ekleyerek çok yumuşak olmayan bir hamur elde edelim.

Tezgâha alıp yeniden yoğurup 12 adet bezeye bölelim üzerlerini örtüp 20 dakika kadar dinlendirelim.

Sonra nişasta serperek bezelerimizi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarına bolca nişasta serperek üst üste koyalım.

En üste nişasta serpmeden, elde ettiğimiz katlı yufkaları hep birlikte merdane yardımı ile olabildiğince büyük açalım.

Arasına nişasta serpip sıkıca bir rulo yapalım.

Rulonuzu 1 parmak genişliğinde parçalara keselim. Elde ettiğimiz hamurları ters çevirip merdane yardımı ile azcık genişletelim ve aralarına ceviz koyup kapatalım.

Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirelim daha sonra 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişirelim. Fırından çıkan sıcak tatlıyı soğuk şerbetle buluşturup 2 saat dinlendirelim bu kadar. Afiyet şifa olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.