DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bu Da Geçer

Günümüzde haberlerde, sosyal medyada dolanan başlıklar en çok; yangınlar, mülteci sorunu, ekonomik durgunluk, altın-döviz fiyat oynaklığı olunca ister istemez yazılarımıza muhabbetlerimize konularımıza sirayet ediyor.

Bu Da Geçer
11.08.2021
8.812
A+
A-

İnsan sosyal bir canlı olduğu için istese de çevresinden gündemden uzak olamıyor. Günümüzde haberlerde, sosyal medyada dolanan başlıklar en çok; yangınlar, mülteci sorunu, ekonomik durgunluk, altın-döviz fiyat oynaklığı olunca ister istemez yazılarımıza muhabbetlerimize konularımıza sirayet ediyor. Konular hakkında yazmasak kendimize yediremiyoruz, yazsak kendimizi pozitifte tutamıyoruz. Bu haleti ruhiyeyi en iyi Fuzûlî söylemiş; “Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.” Bu mesleğin tuzu biberi de bu olsa gerek.

Neyse, bu hafta farklı telden devam edeceğim müsaadenizle. Ne kadar olduğunu bilmediğim zaman önce Youtube’un algoritmaları arasında şarkılar şiirler derken videodan videoya atlıyordum videoların izlenecekler listesinde Müjdat Gezen’in şiiri denk gelmişti. Kendi kendime; “Müjdat Gezen şiir de mi yazıyormuş?” Diye merakla videoyu tıkladım malum ben de şair adayı bir uyak oyuncusu olarak bütün şiirleri okumak dinlemek isterim.

Şiirin adı “Şiirim Geldi” ve şiir kısım kısımdı okuyanlar farklıydı, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Mustafa Ali Alabora hatta şiirin “Şizo Şems” kısmını Savaş Dinçel öyle bir seslendirmiş ki bence o kısım şiirin önüne geçmişti. Biraz reklamını yapmış olduk şiirin ama kesinlikle hak ediyor reklamı.

İşte bu kadar değişik durumlardayken şairler şiirler aklıma gelince bu haftada şiir yazayım istedim. Geçen hafta ormanları yakanlar için yazdığım şiirden sonra bu haftada şiirli bir yazı yazmak istemedim ama dedim ya insan sosyal bir canlı ortamdan uzak kalamıyor. Yangından, Afgan’dan uzak, kokuşmuşluktan uzak kalamıyor. Her şeyden uzak her şeye yakın çalakalem bir şiir. Zülfüyâre dokunsun hissiz kalmamak için. Selametle.

Geçer efendim geçer, bu da gelir bu da geçer

İğne deliğinin içinden koca kervan da geçer,

Atın ayağındaki naldan o Hindistan da geçer.

Azrail’in elinden cümle âdem can da geçer

Yarenin üzerinde ki kavil Hüsnü zan da geçer

Yaradan ister eğer bütün Su-i zan da geçer.

Geçer efendim geçer bu lanet hafakan da geçer

Yol açık olursa duran da geçer akan da geçer,

Milletler karıştıkça damarda ki kan da geçer(maazallah)

Kapı açıksa zaten Suri de geçer Afgan da geçer.

Musibet gelince başa bahs-i hezeyan da geçer,

Geçer efendim geçer bu yangın-ı heyelan da geçer,

Milletin neresine bilemem neyini koyan da geçer

Üst geçer alt geçer, ön de geçer yan da geçer.

Bu gidişle diyardan, yakan da geçer yanan da geçer.

Etek öpme mi kaldı, topuktan alına yalayan geçer,

Makamlar da işinin hallini rüşveti anlayan geçer.

Geçer efendim geçer inşallah bu da geçer.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.