DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Boswellia Serrata & Akgünlük Ağacı

Sesli Dinle

Günümüzün hastalığı korona virüsü ile yakından alakası olan mucizevi bir bitkidir. Akciğer bronşları ve loblarını rahatlatır.

Boswellia Serrata & Akgünlük Ağacı
05.01.2021
21.256
A+
A-

Merhaba değerli okurlar, bugün ki konumda sizlere Boswellia Serrata Akgünlük ağacı özelliklerinden bahsedeceğim. Hindistan’da yetişen, doğanın bize sunduğu mucizevi bir ağaç türüdür. Hindistan’da geleneksel Ayurveda hekimliğinde yıllardır kullanılmaktadır. Hindistan’da yetişen ve yüz yıllardır kullanılan akgünlük bitkisi, orta ya da yüksek boyda dallanma gösterir. Bu şifalı bitki dokunduğunda sakızımsı bir madde yayar.

Ülkemizde Akgünlük olarak bilinen bu bitki ezilerek toz halinde suyla yutulur, suyla karıştırıp içilebilir, kapsül olarak güvenilir stabil ortamda üretimi ile günde 3 defa tok karnına alınabilir. Günümüzün hastalığı korona virüsü ile yakından alakası olan mucizevi bir bitkidir. Akciğer bronşları ve loblarını rahatlatır. Zarar görmüş akciğer zarının onarımına destek verir. Sönmüş hava keseciklerinin onarımını sağlar. Nefes darlığını gidermede yardımcı olur. Kısacası akciğerlerimiz için tam bir akciğer dostudur diye biliriz.

Akgünlük %50-60 civarında Boswellia asit ve türevlerini içerir. Boswellia’nın uçucu yağlar açısından oldukça zengin olan sakızımsı etken maddesi, reçineli bir yapıya sahiptir. Diğer yandan Boswellia’nın sakızımsı reçinesinde bulunan uçucu yağlar, bu şifalı bitkiye hoş bir koku verir.

Akgünlük ağacının faydalarından bahsetmeye devam edecek olursak; Özellikle prostat kanserinde oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Prostat kanserinin dışında, mesane, rahim, kolon ve kemik iliği kanserlerinde, kötü huylu hücrelerin azalmasında ve hastalığın seyrinin yavaşlamasında son derece etkili olduğu düşünülmektedir. Lif açısından zengin bir bitkidir. Hafıza güçlendirmekte etkilidir. Artrit gibi iltihaplı hastalıklarda ödem ve ağrılarda belirgin azalma sağladığı gözlemlenmiştir.

Temel bir bileşeni olan akbanın; çeşitli mekanizmalar yaratarak kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği de ortaya çıkmıştır. Akgünlük bitkisi, serbest radikalleri yok eden özelliğiyle total kolesterolün düşürülmesinde faydalıdır. Ruh halini dengeleyici özelliğiyle doğal bir antidepresan görevi görür. Bitkinin içeriğindeki bazı bileşenler beyinin hipokampus bölgesindeki hücrelerin dejenerasyonunu engeller. Prostat kanserinin dışında mesane, rahim, kolon ve kemik iliği kanserlerinde, kötü huylu hücrelerin azalmasında ve hastalığın seyrinin yavaşlamasında da son derece umut vaat edici çalışmalar yapılmıştır.

Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde; Boswellia özlerinin iltihap önleyici bir etkisi olduğu gözlenmiştir. Öte yandan bitkinin temel bir bileşeni olan akbanın, çeşitli mekanizmalar yaratarak kanser hücrelerinin çoğalmasını engellediği de ortaya çıkmıştır. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda bu bitkinin %90 oranında kanserli hücrelerin metastas yani yayılmasını önlediği gözlenmiştir.

Faydaları anlatmakla bitmez demişken devam edecek olursak;

Romatizma ve Artrit ağrılarına iyi gelir. Astım bronşit Koah hastalığına faydalıdır. Astım hastalarında nöbetleri azaltmada etkilidir. Nefes darlığını gidermeye yardımcı olur. Barsak iltihaplanmasını önler ve iyileştirir. Kansere karşı koruyucudur. Kemoterapinin yan etkilerinden korur. Solunum yolu iltihaplarında faydalıdır. Yara ve çıbanlara faydalıdır. Sivilce ve akneye faydalıdır. Mantar ve mantar enfeksiyonlarına iyi gelir. Adet sancılarını giderir ve düzenler. Mide ve onikiparmak bağırsağı ülserlerinde yara iyileştirici niteliğinden yararlanılır. Düzenli kullanıldığında yaşlılık belirtilerini azaltır.

Akgünlük bitkisi cilt üzerinde de iyileştirici etkiler sunar. İçerisinde bulunan faydalı bileşikler, Boswellia asit ve antioksidanlar cilt sağlığının korunmasında oldukça başarılıdır. Ayurvedik tıpta deri iltihabı ve cilt yaraları tedavisinde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Cildi kuruyan ve gerilen kişilerin cildine elastikiyetini geri kazandırırken kırışık oluşumunu önlemeye de yardımcı olur. Yaşlanma etkilerini en aza indirir, cilt üzerinde oluşan yaşlılık lekelerini gidermeye yardımcı olur.

Doğanın mucizesi kortizon özeliği vardır. Vücuda enerji verici özelliği ile yorgunluğu giderici özelliktedir. Günlük sakızı içerisinde bulunan uçucu yağ asitleri insanlara güven duygusu verir, kişilere disiplin ve sorumluluk hissi kazandırma gibi faydaları da vardır. Mideyi ve bağırsakları temizler ve ülsere basura bitkisel çözüm olur. Eklem ağrılarına iyi gelir. Kıkırdakları besleyerek Eklem deformasyonunu önler. Bu özellikleri ile eklemlerimiz için oldukça önem arz etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.