DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Borç Hanesi

Yine daha önce de belirttiğimiz üzere, üstlenilmeyen sorumluluklar yok olmaz, borçlusunu bulamayınca kendini toplumun borç hanesine yazar.

Borç Hanesi
23.06.2022
3.560
A+
A-

Nimet sizin şükür bizim, doktor sizin hasta bizim, devlet sizin millet bizim, et sizin kürdan bizim, yalnız ne güzel uğraştınız birbirinizle karnınızın açlığını unutarak yıllardır. İnsan bir yerden sonra birbirine düşünlere üzülmek yerine bunu başarabilenleri takdir eder hale geliyor. Düşmüş gidiyor insan bir rüyanın peşine, uyanır elbet elinde derdiyle neyse herkes her şeyin en iyisini biliyor, ondan ötürü nazara gelmeyen tek şey akıl.

Filmi geriye doğru sarıp izlemeden neyin neden olduğunu bilmeden anlamak zor mevcut hali, dolayısı ile ikbali inşa ederken de lazım o bilgiler.

Baştan söylenmiş olsa da insan ürküyor tabi, fakat o ürperti ile de anlıyor insan, yapılanın insana iyi geleceğini, yoksa alamazdın eline yıldızı, verdiklerine göre biliyorlardı ne yaptıklarını. Biri sönüyordu ama kim acaba o sönen?

Belki de birileri için devir sonlanırken birileri için yeni başlıyor, bunu ancak avucuna yıldızı koyduran bilir ötesi hikâye. Gerçi tamamı hikâye değil mi zaten, geldin gidiyorsun senaryo belli arada kendinden doğaçlama güzellik katarsan ona da yok demiyorlar, fakat son önemli hangi tarafta iken bitiş çizgisine ulaşmış olacaksın kararını ver.

Neyse bunlarla başınızı şişirmeyeyim.

İşini severek yapan insanlar bir şekilde hak ettikleri yere geliyorlar, ilerlerken de yalnız ilerlemiyorlar etrafına ışık saçarak ilerliyor bu insanlar, bazen kendinde ki cevheri bulmana yardımcı oluyor, bazen çıkmaz sokak da olduğunu gösteriyorlar ve bir şekilde farkına varmanı sağlıyorlar sanki yol göstermek yol açmak için görevli gelmiş ruhlar gibi bu insanlar.

İyi şeylerde oluyor hayatta, yüreğini ortaya koymuş olan kara gözlü karakaşlı kardeşim de, kara gözlü abim gibi hak ettiği yere doğru ilerliyor inşallah, Allah vere de babası bilgisayar formatı istemese bari bundan sonrası için. Yok, yapmam demez de hani, gerçi diyemez de zaten onun kumaşın da yok babaya hayır demek, belki de ondandır yolunun açıklığı, bunu da bilmiyoruz ama bildiğimiz ve gördüğümüz bize ziyadesi ile yetiyor, zaten kör olmak lazım ay gibi parlayan yüzü görmemek için. Dilerim yolculuğun boyunca yüzüne yansıyan yüreğinin aydınlığı hiç solmaz ciğer parem. Allah yolunu ve bahtını açık etsin…

Olmak istediğiniz yer ile olduğunuz yer arasındaki mesafe açıldıkça tatminsizlik ve mutsuzluk başlar diye daha önce bundan bahsetmiştik, bu aynı zaman da sizin yapmanız gerekeni yapmadığınız ve kendi gelişiminize gereken önemi göstermediğiniz anlamını da taşır.

Kişiler ve olaylar üzerinden bahane üretmeyin işinize odaklanın, yapmanız gerekeni yapın.

Yine daha önce de belirttiğimiz üzere, üstlenilmeyen sorumluluklar yok olmaz, borçlusunu bulamayınca kendini toplumun borç hanesine yazar. Birikir ve tüm toplumca ödenir sonunda, durum da böyle olunca sonra vay efendim ben bilmiyordum yok efendim benim haberim yoktu olmaya…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.