DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Boğa Burcuna Özel Tatlı Önerisi

Bu burç gurmedir, yemekte kalite arar. Yemekler arasından tatlı ise onlar için apayrı bir yerdedir. Sabittirler, gelenekten çok çıkmak istemezler.

Boğa Burcuna Özel Tatlı Önerisi
05.03.2021
10.616
A+
A-

Boğa burcu astrolojide boğazı ve yemeyi işaret eder.

Bu burç gurmedir, yemekte kalite arar. Yemekler arasından tatlı ise onlar için apayrı bir yerdedir. Sabittirler, gelenekten çok çıkmak istemezler. Güven duymak hayatlarının her alanında olduğu gibi yemek konusunda da önemlidir. Kaynağını bilmedikleri elden yemek yerine ev yapımı tatlılar onlar için çok daha cezbedicidir. Aynı zamanda konforlarına ve hazlarına düşkündürler. En haz verici tat olan, boğaların vazgeçilmezi çikolatanın ev yapımı bir ıslak kekte can bulması boğalar için dayanılmazlığın tanımı olabilir.

Ve işte boğalar için Brownie Tadında Ev Yapımı Islak Kek!

Malzemeler

Kek için:

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı un kontrollü

Kabartma tozu

Vanilin

 

Sosu için:

1.5 su bardağı süt

1 çay bardağı şeker

Yarım kahve fincanı sıvı yağ

60 gr bitter çikolata

 

Hazırlanışı:

BiyologAnne’nin Mutfağından Sunum ( İzle )

Öncelikle kek için yumurtaları çırpıp azar azar şeker ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz. Peşinden sıvı yağ, kakao, kabartma tozu ve vanilin en son süt ve un ekleyerek çırpın. Hazır olan kek harcını yağlanmış fırın kabına alın 180 derecede 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi yapmayı unutmayın.

Sosu için süt, şeker ve sıvı yağı uygun bir tencereye koyun şeker eriyene kadar ısıtın. İçerisine çikolatayı ekleyip erimesini bekleyin. Sosunuz hazırdır. Fırından çıkan keki dilimleyip üzerine sosu gezdirin. En az 1-2 saat dinlendirip ardından servis ede bilirsiniz.

Afiyet olsun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.