DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bizde Varız!

Sorunlara bakış açınız çözüm stratejinizi belirleyecektir. Her zaman dediğimiz gibi olmuş olan olacak olanların içinde en hayırlısıdır.

Bizde Varız!
27.04.2023
3.590
A+
A-

Cumhuriyetin kuruluşunda asli unsur olan bütün vatandaşlar, biz de varız diyerek neden var olan hakları ellerinden alınmış gibi mağduriyet havasında bir tutum sergiliyorlar bunu anlamakta zorlanıyorum. Etnik kökenine bakılmaksızın, bu devlet kendi koyduğu kriter ve yetkinlikleri taşıyan kime görev vermedi? Biz de varız meclise gireceğiz derken bu güne kadar hiç temsil edilmemiş gibi davranmanızın sebebi kendi psikolojik sorunlarınız ise bunu devlete ve millete bağlamayın lütfen. Bana, yok sorunlu olan biz değil sensin diyorsanız eğer, benim de sizlere şunu sormam da bir sakınca yoktur herhalde.

Kendinizi asli unsur olarak görmediğinize göre vardır elbet bir asli unsur olarak tanımladığınız bir etnik köken. Buna göre asli unsur olarak gördüğünüz insanlara veya diğer etnik kökene sahip olan vatandaşlarına, devletin verip de size vermediği nedir bunu da açıklayın lütfen. Dünya insanın kafasında kurduğu kadar dar ve tek çeşitli bir yer değil. Sizler kendi örf anane ve kültürünüzü mutlak suretle yaşatın ve bunun desteklenmesi için elimizden gelen her şeyi yapalım devlet ve millet olarak fakat size verilen anayasal haklarınız elinizden alınmışçasına biz de varız demeyin zira sizi kimse inkâr etmiyor zaten, varlığınıza ilk önce kendinizi inandırın! Vallahi de varsınız billahi de varsınız.

Bunlarla yetinmiyorsanız da lütfen kendi düşünceleriniz ile hareket edin, hani kimsenin aklını beğenmiyorsunuz ya sizden başka kimsenin düşünebileceği fikrini asla kabul etmiyorsunuz ya işte böyle durumlarda da o çok güvendiğiniz aklınızla hareket edin lütfen. Bütün kültürlere  ve etnisitelere ait sivil toplum kuruluşları mevcut ülkemizde. Kültürlerinizi yaşatmak için kurduğunuz sivil toplum kuruluşlarına bu ülkenin vatandaşı olmayan insanları tam yetki ile donatıp hem kendi hem de devletin başına bela etmeyin, yoksa en başta dediğimiz gibi bizde varız dediğiniz de siz önce kendi içinizden adam bulun da kendi kurumlarınızın başına getirin derlerse verecek cevap bulanmazsınız. Yine tekrar ediyorum ilk önce siz kendi varlığınıza inandırın kendinizi sonra ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

Neyse siz daha iyisini biliyorsunuz zaten.

Ülke olarak seçim sürecine kilitlenmiş durumdayız ittifaklar tek adaylar derken aslında seçim sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin seçimi mi yoksa küresel güçler ve küresel güçteki ulus devletler arasında bir seçim mi çok belli değil, jeopolikayı okumadan güç dengelerini analiz etmeden tarihi bilmeden yapılacak yorumların hepsi eksik ve hatalı olacaktır. Bunları bilerek yapılan tahliller ve okumalar yerinde olur. Ancak bir kuşak, bir yol’u bilmeden 1919 da İstanbul’a çıkan İngiliz birliklerinin neden geri gittiğini bilmeden yapacağınız hiçbir yorum yerin de olmayacaktır. Sorunlara bakış açınız çözüm stratejinizi belirleyecektir. Her zaman dediğimiz gibi olmuş olan olacak olanların içinde en hayırlısıdır. Her zaman dediğimiz gibi “Yazılan gelir sağ olan baş’a bir ayrılık, bir yoksulluk bir de ölüm”

Sağlıcakla kalın kendinize iyi bakın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.