DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Biz Daha Fazlayız

Bir kurtarıcı beklemeyeceğiz bizler kendi kendimizi kurtaracağız kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz Türk milleti olarak, tarihimiz bunun örnekleri ile dolu.

Biz Daha Fazlayız
02.03.2023
2.744
A+
A-

Evet değerli dostlar, ülke olarak büyük bir afet yaşadık dileğimiz ve duamız o dur ki, bir daha böyle bir musibet yaşamayalım. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa, geride kalanlara güç ve sabır diliyorum.

Bir bela ile imtihan olunan insanın sabrı onun, yanında ve etrafında ki insanların ona karşı olan tavrı tutumu ise kendilerinin sınavıdır. Depremde vefat edenler emanet olan canlarını teslim ettiler sahibine, yapabilecekleri bir şeyleri kalmadı. Peki, geride hiç bu afete maruz kalmayıp hiç maddi manevi ve fiziki kaybı olmayan insanlar için durum nedir? Milletimiz sağ olsun hiç kimse elinden geleni esirgemedi, karınca misali tarafını belli etti insanların çoğu, herkes meşrebine ahlakına uygun olanı yaptı.

Böyle günde canının derdine düşüp memleket aşırı giden insanlara, beş liralık eve on lira vermek zorunda bırakan mülk sahiplerini ve bunların aracılığını yapanları unutmayın! Yazın bir kenara! Elbet bu kadar insanı halk eyleyen de sizi bir şekilde sınar ve sizler insanların yüzlerine bakamayacak halde, taşlaşmış kalpleriniz irin bağlamış vicdanlarınızla başbaşa kalacaksınız bundan emin olun.

İnsanlar göçük altında can verirken, sağ kalanlar cenazelerine ulaşmaya çalışırken haysiyetsiz insanlar milletin enkaz altında kalan malına göz diktiler, bunlar her toplumda mutlaka olan olaylar. İlk duyduğumda çok ağırıma gitmişti bunlara şahit olmak fakat şunu da gördüm aynı zaman dilimi içerisinde. Evet, bunları yapan insanlar vardı, sayısı belki yüzlerle ifade edilirdi belki binlerle onu bilmiyorum ama bildiğim ve gördüğüm kadarı ile elindekini avcundakini paylaşan milyonlar vardı. Bu milyonları bu birkaç aşağılık insanın yaptıklarının gölgesinde bırakacak değiliz ve bırakmamalıyız çünkü bizler daha fazlayız.

Yurttaşlarımız, vatandaşlarımız, kardeşlerimiz orada o halde iken canını dişine takıp elinden gelenin fazlasını yapıp, yetinmeyip daha neler yapabilirim diye dertlenen, evinde uykusu geldiğinde uyumaya, acıktığında yemek yemeye utanan hayâ eden, evini afette kaybedenlere ücretsiz olarak veren, afet bölgesinde ki insanların tahliyesinden genel ihtiyacına kadar hemen her şeyi kendine dert eden insanlar olarak daha fazlayız bizler.

Bir kurtarıcı beklemeyeceğiz bizler kendi kendimizi kurtaracağız kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz Türk milleti olarak, tarihimiz bunun örnekleri ile dolu. Yine yapacağız tekrar yapacağız ama bu sefer bir daha yıkılmamak üzere ayağa kalkacağız buna bütün benliğimle inanıyorum sizlerde inanın bizler daha fazlayız iyi insanlar olarak!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.