DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Biz Bize Zulüm Yapmıyor muyuz?

Sesli Dinle

Oruç tutanın oruç tutmayanı dinsizlikle din düşmanlığı ile aşı olanın da aşı olmayanı bilim düşmanlığı ve cahillik ile suçladığı herkesin kendi tarafının esiri olduğu enteresan günler yaşatılmadı mı sizlere?

Biz Bize Zulüm Yapmıyor muyuz?
07.04.2022
4.572
A+
A-

Yıllardır ne güzel birbirinize düşüyorsunuz ama.

Mezhepten yediniz birbirinizi doymadınız, ırkla alakalı olarak yemeye başladınız birbirinizi yine doymadınız, ideoloji ile devam ettirdiniz doymadınız, aslında adının ne olduğunun hiçbir önemi yok bu durumun, siz ilk önce kendinizi sonra da kendinizden olan hiçbir şeyi sevmiyorsunuz.

İnsan içinde bulunduğu hali kabul etmeyince, kendini kendine beğendirmenin yolunu aramaya başlıyor, sonuç olarak insansın ne yapabilirsin nereye gidebilirsin ki? Gücün de ömrün de belli, bunu hakkı ile anlayabilseydi insan sonucu bütün insanlık için güzel olacaktı fakat bu durumu da yanlış değerlendirip birlikte yükselmek yerine birlikte batmayı tercih etti.

Ne diyebiliriz, bir günlük iki günlük tarihi olan bir varlıktan bahsetmiyoruz ki aklınızı başınıza alın diyelim, gerçi böyle bir derdi tasası olsa insanlığın, aklını başına almasını gerektirecek binlerce hata milyonlarca olay ile dolu insanlık geçmişi de olmazdı sanırım.

Ben bu durum da insanlığı bu hale getirebilen nedir onu merak ediyorum, bu nasıl bir nefistir ki nereden nerelere getirdi ne doydu ne akıllandı ne de ıslah oldu.

Kimi inancının gerektirdiği için kimisi ise kendi inancından olmadığı için diğerini aşağıladı, yok saydı derken yeni bir tanrı bulundu. İnanç veya ne ad altında yapılırsa yapılsın, yapılan zulümlerin hıncını bu yeni tanrı alacaktı ve adı bilim olacaktı.

Hiçbir emri sorgulanmayacak, direkt olarak kabul görecek, binlerce yıldır var olan sosyolojilerinin ve inanışlarının sorgulanması ve değiştirilmesi gerektiği yönünde verilen görüş, emir telakki edilecek ve uygulamaya konulacaktı.

Aile, akraba ilişkilerinin içine nüfuz edecek bu yeni tanrı, o da yetmeyecek dünyanın ısındığı için insanlığın et yememesi gerektiğini, büyük baş hayvanların çıkardığı gaz’ın doğaya zarar verdiğini söyleyecek ve insanın büyük bir kısmı bilim diyorsa doğrudur diyecek.

Bu yeni tanrı onunla da yetinmeyecek, diyecek ki insan kendi cinsiyetine kendi karar versin, insanların arasından birileri çıkıp “bir dakika!, bu bana neden sorulmadı?” diyebilecek ve bu fikre sıcak bakacak. Bilimin ışığında yürüdüğün de insanları ikna etmen de çok kolay olacak hatta ikna etmene bile gerek kalmayacak, bir süre sonra verdiğin emir yerine getirilmediği zaman ona cahil! Bilim düşmanı! Veya kabiliyetlere bağlı olarak istenilen her türlü aşağılama yapabilecek, bunda bir görülmeyecek.

Bilim insanına bu özgüven yüklendi bunun konforu sağlandı tabi ki istediğini yapacak ve söyleyecek, bu özgüveni sana veren bilim,  senin kendinden aşağıda gördüğünü sana karşı boş mu durduracak zannediyorsun, hayır o yanılgıya düşmeyin ikiniz de bir daha düşünün,

Oruç tutanın oruç tutmayanı dinsizlikle din düşmanlığı ile aşı olanın da aşı olmayanı bilim düşmanlığı ve cahillik ile suçladığı herkesin kendi tarafının esiri olduğu enteresan günler yaşatılmadı mı sizlere?

Fakat gelin görün ki

Zamanın kime ne sakladığından habersiziz, gün ola harman ola…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.