DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bir An! Her şey Bitti Dediğin Noktada Yeniden Doğabilmek…

Sesli Dinle

Atatürk’ün gençliğe hitabesinde dediği gibi: “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur”.

Bir An! Her şey Bitti Dediğin Noktada Yeniden Doğabilmek…
23.02.2022
3.738
A+
A-

Uzun zaman oldu sessizdim. Sessiz kalmayı seçtim. Hayat bazen insanın o kadar üzerine geliyor ki, seni soluksuz bırakıyormuş gibi hissediyorsun. İşte o anki tepkin, tavrın ondan sonrasını şekillendiren en önemli hamlen oluyor.

Kasım ayında bir Cuma günü saat:15.05’de bir mail aldım. Okudum gerçek olduğuna inanmadım tekrar okudum ve gözyaşlarıma hakim olamadım. O halde birkaç kez daha okudum çünkü bu gerçek olmazdı spammıydı, ben mi anlayamıyordum. “Nasıl olur?” derken baktım şoktayım, düşünemediğimi hissettim. Ne yapmam gerekti, ben bunu hak edecek ne yapmıştım.

Arkadaşım geldi ve adım adım yapmam gerekenleri sıraladı. Resmen emir komuta modundaydım o an. Beynimi çıkarıp bir kenara koymuşum gibi. Arkadaşımın o anki tepkisini ve beni kendime getiren cümlesini unutamıyorum. “Şimdi üzülme zamanı değil, doğru adım atma zamanı. Sonra da üzülebilirsin bu duruma şimdi zaman kaybedemezsin” dedi.

Şuan düşündüğümde hayatımda varlığına şükredebileceğim insanlar olmasının ne kadar kıymetli olduğunu görebiliyorum. Onu takip eden hafta çok uzun zamandır geçirdiğim en kötü, mutsuz ve keyifsiz hafta olabilir. Azalan etkisiyle birlikte, belki biraz takip eden haftada sayılabilir.

Böyle zamanlarda sadece üzülmüyor insan, hayatındaki insanların kıymetini, diğer bir yandan da hayatındaki hangi insanlar için kıymetli olduğunu da anlıyor. Öyle anları paylaşabilmek çok kıymetli, seni anlayamasalar da sorunun bir ucundan tutmaya çalışıp yükünü hafifletmeye çalışan insanlar olduğunu görmek, doğru tercihler yaptığının sağlamasını yaptırıyor insana.

Hani bir söz vardır. “Dibe vurmanın en iyi yanı ne biliyor musun? Düşecek yerin kalmıyor ve mecburen ayağa kalkıyorsun.” Ya da küllerinden doğup tüm canlılığını kaybettiğini düşündüğün an yeniden tomurcuğa duruyorsun, tazeleniyorsun. Kim olduğunu, içindeki potansiyeli ve gücü, şimdiye kadar başa çıktıklarını, hayatın şimdiye kadar seni kaç kez yıkmaya çalıştığını hatırlıyorsun ve o an yeni mücadelen için gerekli gücü buluyorsun.

Atatürk’ün gençliğe hitabesinde dediği gibi: “Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur”. Yılbaşından bu yana o kadar büyük bir motivasyonla ve güçle çabalıyorum ki gerçekten kendime geldim, kendime döndüm. Daha kendi halimeyim, daha çok kendimleyim. Böyle süreçlerde hayatımda harmoni oluşturacak, cızırtı yapacak hiçbir şey olsun istemiyorum. İçimde hissettiğim şey beni şaşırtıyor bazen. Kocaman bir şaşkınlık yumrusu boğazımda düğümlü iken, garip bir sakinlik hissi var. İçimdeki kocaman boşluğu çalışarak ve emek harcayarak doldurmaya çalışıyorum ki küçücük bir parazit bile girmesin oraya.

Her şeyin doğru zamanı olduğuna ve o doğru zaman geldiğinde kimsenin olacaklara engel olamayacağını o kadar iyi öğrendim ve gördüm ki. O yüzden sakince bekliyorum. Şuan ki önceliğim kendim, sadece ben ve isteklerim, iyiliğim.

Şu an kendimin bir üst modeline geçmiş hissediyorum. Sedanur2022 yüklendi, güncellendi ve muhteşem bir şekilde yol alıyor.

Metin Eroğlu’nun “Uyan” şiirindeki gibi;

“Hadi uyan,

Aydınlığa çık da çil gözlerin ışısın,

İlkyazlar sıcağı biriksin yüreğine.

Yoksul olsan da uyan,

Garip olsan da uyan,

Mademki güzelsin, güzeli yaşatmak için,

Mademki iyisin, iyiliği yaşatmak için,

Mademki umutlusun, umudu yaşatmak için.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.