DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Biçare

İnsan olabilmek ne büyük bir nimettir, ömür çöplüğüne dönmüş bu dünya da.

Biçare
29.02.2024
2.506
A+
A-

Sevgili dostlar az da olsa bilirsiniz, insanı ve insanlığı bütün ideolojilerin üzerinde tutarım, insan ile güzeldir dünya da alem de. İnsan olabilmek ne büyük bir nimettir, ömür çöplüğüne dönmüş bu dünya da. İnsan sadece karnını doyurup uyumak ve üremekten ibaret olmayan bir varlık olmadığını ne zaman anlayacaktır acaba? Milyonlarca yıllık tarihi olan insanlık şimdiye kadar anlamadıysa zaten şimdiden sonra da pek anlayacak gibi durmuyor diye aklımızdan geçiriyor olsak dahi, vardır elbet var edenin bir planı, her şey ve herkes türlü hal ile ona hizmet etmiyor mu neticede?

Ülkemizde yıllardır uğraşır dururuz ekonomi ile alakalı sorunlarla, dertlerle. İki yakası bir araya gelmez güzel yurdumun insanının. Hep başkaları sorumludur, suçludur ona göre ve gerçekten de sorumludur, suçludur başkaları fakat gel gör ki sevgili milletimiz de kendi gücünün aklının yettiği kadarıyla elinden geleni ardına bırakmaz aynı sorumluluk ve suçlulukta. Bir örnekle anlatayım, x işletmesinde araç tamiri yapılmaktadır. Burada motoru yenilenen aracın masrafını sorduğumda yüz bin lira olacağı bilgisi verildi. Bu rakama sandık motor denilen sıfır motor alınıp takılabileceğini söyledim. İlgili arkadaşlar bana araç sahibinin de benim gibi düşündüğünü fakat sıfır sandık motor fiyatının yüz seksen bin TL olduğunu söylediler. Ben bunu kendime görev bildim ve gittim sıfır motor fiyatlarını araştırdım. Söylendiği gibi rakamlar ile karşılaşmadığım gibi tamir fiyatına sıfır motor alınabileceği bilgisine ulaştım.

Şimdi ekonomik sıkıntılardan söz ederken insan biraz kendini ölçmeli, biçmeli, tartmalı biraz, kendi kendine ben bunu yapıyorum ama bunun bana bir zararı olur mu? Diye sormalı. Kazancımın neden bereketi yok, evimde neden huzur yok diye bir sormalı insan kendine, bunları yaparsa cevapları da kendi kendine gelecektir eminim ki.

Bir gün biri çıkıp gelse ve bir şeyler söyle dese şunu derdim;

Yalnız bırakılmak istenenin etrafında birleşin, son devrindesiniz alemin.

Yalnız bırakılmak istenen de bir baksın geriye, kendisini var eden özüne dönsün geri kalanı hallolur. Yoksa sizin adınız ile kurulan bağlar da bahçeler de başkalarının adına ekinler ekilir suyunu da size taşıtırlar. Daha kaç kere düşeceksin sevgili milletim!

Yaşanılanlar aynı olunca yazılanlar da söylenenler de aynı oluyor neylersin, ben aynı konular etrafında dönmüyorum, aynı konular insanımızın etrafında dönüyor hal böyle olunca bende neyleyeyim, ben de biçareyim! Kalın sağlıcakla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.