DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bayram Ola !

Sap’ın, kulpun, kapağın itibarının olmadığı, içi boş tencerenin sofrada yerinin olmadığı, para pul ihtişamın itibar görmediği nice bayramları olsun ülkemin.

Bayram Ola !
23.03.2023
2.526
A+
A-

Bu gün ilk günü olan mübarek Ramazan ayınız hayırlı bereketli olsun. Allah, bu güne kadar yaptığınız ve bu günden sonra yapacağınız bütün ibadetlerinizi kabul ve makbul eylesin.

Bayrama da ulaşmayı nasip etsin Allah hepinize, bu bayram öyle bir bayram olsun ki, yüzü gülmeyen yetim, onun ihtiyacını karşılamak için ne yapacağını düşünen bir ana kalmasın. Anasının veya babasının, ellerini ovuştururken görüp üzülen ne bir yetim ne bir öksüz kalmasın. Çadırlarda konteynerler de hayatını idame ettirmek zorunda kalmasın kimse. Bu bayram öyle bir bayram olsun ki altı aylık elektrik faturası sonraki dönemlerde taksitlendirilecek diye müjdelenmesin çadır kent sakinleri. İnsanlar birbirlerinin gözlerinin içlerine baktıklarında ıslanmayan gözler görsünler, yok ıslanacaksa sevinçten olsun bu ıslaklık.

Bu hal ve vaziyet içerisinde dahi, devletine milletine zeval gelmesin diye dua edenlerin, insanı insandan ayırmayanların kadrinin kıymetinin bilineceği bayram olsun. Yine bu hal ve vaziyet içerisinde dahi vicdanı sızlamadan insanların acıları üzerinden kendine menfaat sağlamak isteyenlerin bir daha var olmayacağı bir bayram olsun. İnsanların borçlarından dolayı aranmak zorunda kalmayacağı, İnsanların büyüklerinin veya küçüklerinin yanında ne diyeceğini şaşırdığı günleri olmasın yurdumuzun ve yurttaşlarımızın.

Çocuğunu alışverişe yanında götürebilen anne babalar olsun. Amasız fakatsız herkesin başını sokabileceği bir evi olsun, isteyenin istediği at’a, arabaya ya da istediği mülke ulaşabileceğinin refahını yaşayabileceği bir bayram olsun.

Çok mu bu istekler? Bende var olan güzellikler iyilikler, kendisinde olmayanlarda da olsun hatta daha iyileri olsun, olmadı ilk onlarda olsun sonra bende olsun.

Sap’ın, kulpun, kapağın itibarının olmadığı, içi boş tencerenin sofrada yerinin olmadığı, para pul ihtişamın itibar görmediği nice bayramları olsun ülkemin. Kimsenin kimsede bitmediği nice bayramları olsun yurdumun. Ayrının gayrının olmadığı içi boş insanlarının olmadığı nice bayramları olsun vatanımın. Yağmur yağsın isteyenin, yağmurunun bol olduğu soylu sevdası olan vatanının nice güzel bereketli bayramları olsun.

Ben olmasam da olur bu dileklerim olsun yeter bana…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.